خوراک قارچ خامهای یا سس قارچ یک غذای فوری و خوشمزه است که از ترکیب قارچ با شیر، خامه، پنیر پیتزا و ادویهجات تهیه میشود.
فراروـ خوراکها غذاهای متنوعی هستند که با انواع مواد غذایی مثل گوشت، مرغ و سبزیجات و روشهای طبخ گوناگون تهیه میشوند و در سفره غذای ایرانیها جایگاه خود را دارند. خوراک قارچ خامهای یکی از انواع خوراکهای گیاهی است که با موادی مانند قار چ، گوجه، خامه و شیر تهیه میشود و از این جهت که گوشت و یا مرغ ندارد، برای گیاه خواران و کسانی که منع مصرف گوشت دارند، یک غذای مناسب و سرشار از پروتئین گیاهی است.
به گزارش فرارو، خوراک قارچ خامهای دستور تهیه بسیار آسانی دارد و پخت آن نیاز به صرف زمان زیادی ندارد. شما میتوانید این خوراک خوشمزه را با نان و یا در کنار انواع پاستا، مرغ گریل شده، سیب زمینی تنوری و فرنچ فرایز میل کنید. در ادامه این مطلب آموزش خوراک قارچ خامهای همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به طبخ آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
قارچ: ۳۰۰ گرم
گوجه گیلاسی: ۱۰ عدد
خامه صبحانه: ۵۰ گرم
شیر: ۱ لیوان
پنیر پیتزا: ۱۵۰ گرم
آویشن: ۱ قاشق چایخوری
پودر سیر: نصف قاشق چایخوری
پودر پاپریکا: نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ همچنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راههای تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچهایی را که روی پوست آنها لکه قهوهای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید. برای تهیه خوراک قارچ خامهای بهتر است از قارچهای ریز و دکمهای استفاده کنید و قارچ را به صورت درسته داخل خوراک بریزید.
پنیر پیتزا نوعی از پنیر موزارلا با رطوبت پایین است که گاه در ترکیب با پنیرهای دیگر ارائه میشود. پنیر پیتزا دارای کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و انواع ویتامینهای گروه A و B است. مصرف پنیر پیتزا همراه با سبزیجات خام و پخته باعث میشود که چربی و مواد ناسالم موجود در آن کمتر جذب بدن شوند. از ویژگیهای یک پنیر پیتزای مرغوب این است که پنیر هنگام جویدن نباید حالت آدامس در دهان داشته باشد. همچنین یک پنیر پیتزای مرغوب به هیچوجه پس از پخت روغن پس نمیدهد. برای خوشمزهتر شدن هر نوع غذا توصیه میشود که دو یا سه مدل پنیر پیتزا را با هم مخلوط کنید.
۱ ـ برای شروع کار کمی روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و آن را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید. بعد از اینکه روغن کمی داغ شد، قارچ را داخل ماهی تابه بریزید و یک دقیقه تفت بدهید.
۲ ـ در مرحله بعد گوجه گیلاسی را به صورت درسته داخل ماهی تابه بریزید و یک دقیقه دیگر تفت بدهید؛ سپس پاپریکا، پودر آویشن، پودر سیر، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
۳ ـ شیر و خامه را داخل یک ظرف دیگر کم کم با هم مخلوط کنید تا خامه کاملا در شیر حل شود؛ سپس ترکیب شیر و خامه را به ماهی تابه اضافه کنید و درب ماهی تابه را ببندید و حدودا ۱۵ دقیقه زمان بدهید تا سس بجوشد و غلیظ شود. در آخر پنیر پیتزا را روی خوراک بریزید و صبر کنید تا پنیر با حرارت کم آب شود؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. خوراک قارچ خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.