این مقام مسوول در وزارت بهداشت به مبتلایان آنفلوآنزا توصیه کرد از مصرف مود غذایی پر چربی و شور بپرهیزند و بیشتر غذاهای آبکی حاوی سبزیجات و صیفی جات مصرف کنند.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پرهیز از مصرف آنتی بیوتیک در شروع بیماریهای ویروسی یک اصل است، اما بعد از هفته اول بیماری در صورت بروز عوارض میکروبی ممکن است با نظر پزشک تجویز شود.
به گزارش ایرنا، از ابتدای امسال تاکنون موارد مرگ ناشی از آنفلوانزا بین ۳۰ تا ۴۰ نفر در کشور بوده است و در گروه سنی زیر پنج سال نیز تنها یک مورد فوتی گزارش شد؛ این در حالیست که در سال ۹۶ شمار جانباختگان ۲۱ نفر بود و نتیجه آزمایشها نشان میدهد که هرسال ۴۰ درصد از مراجعین با علائم سرماخوردگی به آنفلوانزا مبتلا هستند.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پرهیز از مصرف آنتی بیوتیک در شروع بیماریهای ویروسی یک اصل است، اما بعد از هفته اول بیماری در صورت بروز عوارض میکروبی ممکن است با نظر پزشک تجویز شود.
ابراهیم قادری روز شنبه افزود: افراد مبتلا به بیماری آنفلوآنزا میتوانند از یک روز قبل از شروع علایم تا ۵ الی ۷ روز بعد از آن، سایر افراد را آلوده کرده و کودکان به مدت طولانی تری میتوانند ویروس را منتشر کنند.
وی، ترشحات تنفسی فرد بیمار و تماس با سطوح و اشیای آلوده به ویروس و سپس دست زدن به دهان، بینی و چشمها را از راههای انتقال آنفلوآنزا به دیگران برشمرد و اظهار داشت: فضاهای سرپوشیده با تهویه نامناسب و ناکافی، شلوغی و تجمع افراد، تماس نزدیک فاصله کمتر از دو متر، دست دادن و روبوسی و حضور فرد بیمار بدون ماسک در بین جمعیت نیز باعث انتشار این بیماری میشود.
بدون ماسک در جمع حاضر نشوید
قادری ادامه داد: مهمترین راههای پیشگیری بیماریهای تنفسی ویروسی، رعایت بهداشت دست و استفاده از ماسک در فضای بسته است و آنفلوآنزا در افراد دارای نقص ایمنی، ام اس و برخی بیماریهای عصبی مزمن، بیماری مزمن تنفسی، کبدی، کلیوی، سکته مغزی، بیماریهای قلبی مزمن، افراد مبتلا به قند خون بالا، زنان باردار و کودکان شدیدتر بوده، به همین دلیل تزریق واکسن آنفلوآنزا برای این گروه از افراد بسیار ضروری است.
وی، علایم شایع بیماریهای تنفسی ویروسی مانند آنفلوآنزا را آبریزش بینی، عطسه، سرفه، تب و لرز، بدن درد، سردرد، گلودرد، گوش درد، ضعف و بیحالی، بی اشتهایی و تهوع، اسهال بیان کرد و گفت: تشنج، درد قفسه سینه، تنگی نفس وکم آبی شدید بیان کرد که باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.
قادری با اشاره به درمان و کنترل بیماری آنفلوآنزا، اظهار داشت: مصرف مایعات، داشتن خواب کافی، پرهیز از استرس، داشتن تغذیه مناسب مانندمیوه جات و سبزیجات قرمز و نارنجی مانند هویج، چغندر، مرکبات و گرم و مرطوب نگه داشتن محل استراحت بیمار باعث کنترل و درمان این بیماری میشود.
وی ادامه داد: آزیترومایسین و سایر آنتی بیوتیکها نه تنها بر روی آنفلونزا و کرونا اثر درمانی ندارند بلکه میتوانند با عوارض جسمی ناخواسته نیز همراه باشند.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت به مبتلایان آنفلوآنزا توصیه کرد از مصرف مود غذایی پر چربی و شور بپرهیزند و بیشتر غذاهای آبکی حاوی سبزیجات و صیفی جات مصرف کنند.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از ابتدای امسال تاکنون ۲ هزار و ۷۷ نمونه آنفلوانزا در کشور مثبت اعلام شده و در هفته اخیر از سه هزار و ۱۷۵ نمونه، یکهزار و ۹۹ مورد از نظر ابتلا به آنفولانزا مثبت گزارش شده است.
از ابتدای امسال تاکنون موارد مرگ ناشی از آنفلوانزا بین ۳۰ تا ۴۰ نفر در کشور بوده است و در گروه سنی زیر پنج سال نیز تنها یک مورد فوتی گزارش شد؛ این در حالیست که در سال ۹۶ شمار جانباختگان ۲۱ نفر بود و نتیجه آزمایشها نشان میدهد که هرسال ۴۰ درصد از مراجعین با علائم سرماخوردگی به آنفلوانزا مبتلا هستند.
مرکز مدیریت بیماریهای واگیر بین یک تا ۲ هزار نمونه از سراسر کشور را در طول سال به شکل صورت منظم مورد آزمایش قرار میدهد تا موراد افزایش آنفلوانزا در زمانهای مختلف معلوم شود، در حالیکه این بیماری مثل کرونا نیست که تمام موارد آن ثبت شود، اما برای اینکه سویه آنفلوآنزای در گردش مشخص شود این ثبت دادهها موثر است، بنابراین روند بررسی تعداد مواردی که حتی در تابستان انجام دادیم هم وجود دارد و تا این لحظه اتفاق غیرمترقبهای نسبت به ۱۰ سال قبل نداشتیم و این روند مورد انتظار ما در هر سال است.
مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزا زیر ۱۰ سال ۶ نفر، بین ۱۰ تا ۲۰ سال دو نفر، بین ۲۰ تا ۳۰ سال سه نفر، بین ۳۰ تا ۴۰ سال ۴ نفر، بین ۴۰ تا ۵۰ سال ۳ نفر، بین ۵۰ تا ۶۰ سال ۵ نفر، بین ۶۰ تا ۷۰ سال یک نفر و بالای ۷۰ سال ۷ نفر در کشور بوده است.