bato-adv
bato-adv

طرز تهیه خورش مرغ و به، غذایی متفاوت و خوشمزه

طرز تهیه خورش مرغ و به، غذایی متفاوت و خوشمزه

خورش مرغ و به یکی از انواع روش‌های پخت مرغ است که در ترکیب با میوه به تهیه می‌شود و به همین دلیل طعم بسیار دلچسبی دارد.

فراروـ مرغ در سفره ما و همچنین در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئین‌های بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده می‌شود. مرغ در انواع خورش‌ها، پلوها، سالادها، فست فود‌ها و خوراک‌ها استفاده می‌شود؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش رواج بیشتری دارد. خورش مرغ را معمولا با رب گوجه فرنگی یا زعفران و یا به صورت بی‌رنگ همراه با آب لیمو یا آب نارنج تهیه می‌کنند.

به گزارش فرارو، طبخ مرغ همراه با میوه به یکی از انواع خوشمزه مرغ است که به دلیل داشتن به طعم بسیار دلچسبی دارد و پیشنهاد می‌کنیم حالا که فصل میوه به رسیده و این میوه در بازار فراوان است، حتما یک‌بار این غذای خوشمزه و آسان را در منزل تهیه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش مرغ و به همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه این غذا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه خورش مرغ و به

مرغ: ۳ تکه
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
به بزرگ: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پاپرپیکا: به میزان لازم
زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
روغن: به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

به

۱ ـ نکات مربوط به میوه به

میوه به یکی از میوه‌های خوشبو و بهشتی است که طعم و بوی بسیار مطبوعی دارد و دارای خواص بی‌شماری برای بدن است. به سرشار از ویتامین A، B و املاح آهکی است؛ همچنین به دارای مقادیر قابل توجهی از پروتئید، گلوسید و لیپید است که برای سلامت قلب، معده و دستگاه گوارش و آرامش اعصاب مفید است. این میوه در ایران در استان‌های فارس، اصفهان، کرمان و اردبیل تولید می‌شود. برای تهیه این غذا به بهتر است از به‌های زرد و کاملا رسیده و سالم استفاده کنید.

۲ ـ نکات مربوط به مرغ

مرغ

یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا‌ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می‌خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون‌آبه نداشته باشد.

۳ ـ نکات مربوط به دم کردن زعفران

زعفران

همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

۴ ـ نکات مربوط به پیاز

پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است.

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

طرز تهیه خورش مرغ و به

خورش مرغ و به

۱ ـ ابتدا تکه‌های مرغ را خوب بشویید؛ سپس آن‌ها را با کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه ماساژ بدهید تا همه قسمت‌های مرغ به ادویه آغشته شود.

2 ـ یک ماهی تابه مناسب را روی اجاق گاز بگذارید و کمی روغن داخل آن بریزید. تکه‌های مرغ را داخل روغن بگذارید و زعفران دم کرده را روی آن‌ها بریزید. حرارت را کم کنید تا مرغ کم کم سرخ شود. بعد از اینکه هر دو طرف مرغ تا حدودی سرخ شد، مرغ‌ها را از ماهی تابه خارج کنید.

3 ـ پیاز را خرد کنید و داخل همان ماهی تابه بریزید و اجازه بدهید سرخ شود؛ سپس کمی زردچوبه، فلفل، پودر و پودر پاپریکا روی پیاز بریزید و سیر رنده شده را اضافه کنید. وقتی سیر ۳۰ ثانیه تفت خورد، رب گوجه را همراه با رب انار به پیاز اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس یک لیوان آب جوش داخل ماهی تابه بریزید.

4 ـ وقتی سس شروع به جوشیدن کرد، تکه‌های مرغ سرخ شده را دوباره داخل ماهی تابه بگذارید و درب آن را ببندید. حالا حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید مرغ بپزد و سس غلیظ شود.

5 ـ به را پوست کنید و به صورت خلالی و نازک برش بزنید. یک ماهی تابه را روی اجاق گاز بگذارید و کمی روغن داخل آن بریزید. حالا برش‌های به را داخل روغن و با حرارت کم سرخ کنید. بعد از اینکه مرغ پخت و سس غلیظ شد، تکه‌های به سرخ شده را داخل مرغ بریزید و اجازه بدهید ۵ دقیقه بجوشد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. در این مرحله مرغ خوشمزه شما آماده است که می‌توانید آن را همراه با پلو زعفرانی میل کنید، نوش جان.

bato-adv
bato-adv
bato-adv