حبوبات مملو از ماده معدنی روی هستند که نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی ایفا میکند و حتی میتواند به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند.
فرارو- اکنون که در فصل سرما قرار داریم و خطر ابتلا به کووید -۱۹، آنفولانزا و ویروس سن سیشیال تنفسی افزایش مییابد زمان آن فرارسیده تا غذاهای راحت و حاوی مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی بدنتان را برای قوی ماندن بخورید.
به گزارش فرارو به نقل از prevention، در ادامه به مواد غذاییای اشاره خواهیم کرد که برای خوردن در زمانی که فرد احساس بیماری میکند مفید هستند:
یک قاشق پر از کره بادام، ریکوتا یا پنیر کاتیج به بلغور جو دوسر اضافه کنید تا پروتئین آن تقویت شده و به بهبودیتان کمک کرده و به آن بافت خامهای بدهد.
یکی دیگر از کربوهیدراتهای آسان هضم، سیب زمینی پخته (چه سفید یا شیرین) پایهای عالی دیگر برای یک وعده غذایی است. اکثر افراد نمیدانند که سیب زمینی حاوی ویتامین ث یک ماده مغذی مهم برای درمان و حاوی فیبر یک ماده مغذی حمایت کننده روده است. اگر اشتها دارید مقداری پروتئین به سیب زمینی خود اضافه کنید و روی آن را با پنیر کاتیج یا ماست یونانی پر کنید.
جدای از کیفیت تسکین دهندگی، چای به شما کمک میکند تا تمام مایعات مورد نیاز خود را دریافت کنید به ویژه اگر تب یا هر گونه ناراحتی معده دارید این مورد به شما کمک میکند. هم چنین، گرمای چای برای گلودرد و درد خاصیتی معجزه آسا دارد. چای سبز به طور خاص به دلیل ترکیبات مفیدی که دارد سودمند است. یکی از آن ترکیبات کوئرستین است که میتواند به تقویت عملکرد سیستم ایمنی کمک کند.
چه در چای شما باشد چه در بلغور جو دوسر یا ماست چه به طور مستقیم در قاشقتان باشد عسل یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای زمانی است که احساس خوبی ندارید و ماده غذایی مفیدی برای زمانی است که احساس خوبی ندارید. بهتر است در مواقعی که احساس بیماری میکنید عسل را به چای یا آب لیموی گرم اضافه کنید. عسل گلهای وحشی یا عسل مانوکا توصیه میشود چرا که خواص ضد میکروبی شناخته شدهای دارند.
اگر مشکل معده دارید شیر بادام را به جای شیر لبنی انتخاب کنید تا هضم آن آسان باشد. اگر میخواهید روزتان را با یک کاسه غلات بگذرانید به دنبال غلاتی باشید که دست کم ۵ گرم فیبر و تا حد امکان شکر کمتری در هر وعده داشته باشد. این مواد گزینههای غلات سالم خوبی برای آغاز هستند.
برای بالا بردن میزان مصرف مایعات و خوردن برخی میوهها و سبزیجات بدون جویدن آن این مواد را با یکدیگر ترکیب کرده و در قالب اسموتی بخورید. اسموتی معمولی بر پایه شیر بادام به علاوه موز منجمد، اسفناج و یک پیمانه کره بادام برای دستیابی به پروتئین آغاز خوبی خواهند بود. هم چنین، اسموتی پیشنهادی دیگر یک فنجان آب انار، ۱۷۰ گرم ماست و ۱ فنجان توت فرنگی است. آب انار حاوی آنتی اکسیدانهای بیشتری است که از سلولها در برابر آسیب محافظت میکنند. علاوه بر آن، ماست پروتئین و چربی اضافه کرده و این ترکیب را به یک وعده غذایی کامل تبدیل میکند.
اگر فرد بیمار است و اشتهای غذا خوردن ندارد خوب است که به آجیل و دانهها روی آورد. آجیل حاوی روی است و دانهها سرشار از ویتامین E هستند که هر دو مواد مغذیای محسوب میشوند که برای عملکرد بهینه سیستم ایمنی ضروری هستند. بادام هندی، بادام، دانه کتان و تخم کدو همگی انتخابهایی عالی هستند.
اقطی میوهای است که در طب سنتی برای حمایت از سلامت سیستم ایمنی مورد استفاده قرار میگیرد و حاوی آنتی اکسیدانهای قوی به نام آنتوسیانین است. اقطی خاصیت ضد ویروسی دارد و ممکن است به کوتاه کردن طول مدت سرماخوردگی کمک کند. میتوانید آن را به صورت شربت میل کرده یا به ماست یا بلغور جو دوسر اضافه کنید.
بهتر است باور کنید سوپ مرغ به همان اندازه که برای روح مفید است برای بدن نیز فایده دارد! سوپها نه تنها ارزش غذایی بالایی دارند بلکه به هیدراته نگهداشتن شما نیز کمک میکنند. تنها سوپ درست شده خانگی را مصرف کنید تا از مواد شیمیایی مضر و افزودنیهای التهابی که اغلب در سوپهای کنسرو شده از پیش ساخته یافت میشوند اجتناب ورزید. در سوپ خود پیاز و سیر بریزید که هر دو مزایایی برای سلامتی دارند. برای مثال، سیر دارای یک ترکیب ضد میکروبی است که میتواند به مبارزه با ویروسها و باکتریها کمک کند.
یکی از بهترین درمانها برای آنفولانزا و سرماخوردگی مصرف زنجبیل است که از دوران باستان رایج بوده است. میدانیم که زنجبیل حاوی تعدادی ترکیبات فعال (مانند جینجرول) است که از سلامت و تندرستی کلی ما حمایت میکند. یکی از مزایای زنجبیل کاهش دادن حالت تهوع ما میباشد که یک عارضه جانبی مرتبط با آنفولانزا است. زمانی که احساس سرفه و گلودرد دارید زنجبیل را در چای بجوشانید.
در زمان بیماری به مواد غذایی ساده و قابل هضم مانند موز، سیب و نان تست متوسل میشویم در این میان نان شیرینی کشمشی با اندکی کره غیر لبنی و مقداری دارچین نیز میتواند مفید باشد.
مرکباتی مانند پرتقال، لیمو ترش و لیمو شیرین سرشار از ویتامین ث هستند یک آنتی اکسیدان نیرومند که بسیاری از ما در هنگام بیماری آن را مصرف میکنیم. بررسی صورت گرفته نشان میدهد که ویتامین ث از سرماخوردگی جلوگیری نمیکند، اما تعداد روزهایی که افراد علائم سرماخوردگی را تجربه میکنند بین ۸ تا ۹ درصد کاهش میدهد.
حبوبات مملو از ماده معدنی روی هستند که نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی ایفا میکند و حتی میتواند به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. در نتیجه، نخود، عدس و لوبیا را در وعدههای غذایی قرار دهید این مواد مملو از فیبر هستند و باعث میشوند احساس سیری کنید.
این ماده غذایی شما را به یاد دوران کودکیتان میاندازد و برای صبحانه مناسب است. یک کاسه بزرگ جو دوسر با زنجبیل تازه رنده شده و قدری عسل پیشنهادی خوب است.
هر وعده آن حاوی حدود ۴ گرم فیبر بتا گلوکان است که با فوایدی مانند باکتریهای سالم روده، کاهش خطر سرطان و کاهش کلسترول LDL مرتبط است. زنجبیل موجود در آن نیز به کاهش حالت تهوع کمک میکند.
علیرغم آن که سوپ مرغ انتخاب خوبی است آب استخوان نیز مزایای قابل توجهی دارد. هضم آن آسان است و پروتئین بیشتری نسبت به آب مرغ دارد. هم چنین میتواند به شما کمک کند هیدراته بمانید که یک عامل مهم در صورت مبتلا شدن به اسهال یا تعریق به دلیل تب است.
سفیده تخم مرغ همزده راه خوبی برای دریافت مقداری پروتئین است و مادهای ملایم و سبک برای معده شما محسوب میشود.