bato-adv
bato-adv

عواقب بدتر چاقی در سنین پایین‌

عواقب بدتر چاقی در سنین پایین‌

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سمنان گفت: تغییر سبک زندگی و مصرف زیاد شیرینی، چربی، غذا‌های فوری (فست فود) و کربوهیدرات‌ها در اضافه وزن و چاقی در بین افراد تاثیرگذار است و افرادی که با سن کم به اضافه وزن و چاقی مبتلا باشند، عواقب بدتری مانند دیابت و فشار خون در انتظار آن‌ها است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سمنان ضمن هشدار در خصوص خطر ابتلا به بیماری دیابت و افزایش جمعیت مبتلایان معتقد است که آن دسته از افرادی که در سنیین پایین‌تر به چاقی و اضافه وزن مبتلا می‌شوند باید منتظر عواقب بدتری مانند دیابت و فشار خون باشند.

به گزارش ایسنا، دکتر سید سعید کسائیان در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: اضافه وزن و چاقی، شایع‌ترین عامل ابتلا به بیماری دیابت است که برنامه غذایی نامناسب و کم‌تحرکی در آن تاثیر زیادی دارد.

وی ادامه داد: تغییر سبک زندگی و مصرف زیاد شیرینی، چربی، غذا‌های فوری (فست فود) و کربوهیدرات‌ها در اضافه وزن و چاقی در بین افراد تاثیرگذار است و افرادی که با سن کم به اضافه وزن و چاقی مبتلا باشند، عواقب بدتری مانند دیابت و فشار خون در انتظار آن‌ها است.

رئیس مرکز بهداشت استان سمنان تصریح کرد: انجام ندادن به موقع آزمایش‌های دوره‌ای (چکاب) به ویژه با گذر از سن ۴۰ سالگی، استعمال دخانیات و افزایش فشار خون، از دیگر عوامل شیوع دیابت است.

وی با اشاره به اینکه انجام آزمایشات دوره‌ای و شناسایی علایم ابتلا به دیابت از راه‌های تشخیص این بیماری است، گفت: علایمی مانند تعریق زیاد، لاغرشدن، پرنوشی و پرادراری، از علائم شاخص ابتلا به دیابت است که این افراد باید آزمایش دوره‌ای انجام دهند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سمنان یادآوری کرد: بیماری دیابت قابل درمان نیست به عبارتی نمی‌توان آن را مداوای کامل کرد و به همین دلیل مردم باید با اقدامات مناسب، مراقب باشند تا دچار این بیماری نشود.

دکتر کسائیان با اشاره به وضعیت این بیماری در استان ادامه داد: بر اساس پیمایش سال ۹۵ حدود ۱۱ درصد جمعیت کشور به بیماری دیابت مبتلا بودند که در همه گیری کرونا این رقم به ۱۴ درصد افزایش یافت. افراد دیابتی به طور میانگین ۳۲ درصد گرفتار مشکلات قلبی عروقی، ۲۱ درصد گرفتار مشکلات عروق کرونر، ۱۰ درصد گرفتار انفارکتوس قلبی و ۷.۶ درصد گرفتار سکته مغزی می‌شوند و مبتلایان به دیابت نسبت به سایر افراد ۱۶۰ درصد ریسک مشکلات عروق کرونر، ۱۲۷ درصد ایست قلبی، ۵۶ درصد خونریزی مغزی و ۱۳۲ درصد ریسک مرگ‌ومیر ناشی از مشکل قلبی عروقی بیشتری دارند.

وی با اشاره به دلایل ابتلا به دیابت گفت: علت بروز بیماری دیابت، کمبود انسولین یا عمل نکردن آن است. انسولین هورمونی است که از غده لوزالمعده (پانکراس) ترشح می‌شود. این ماده کلیدی، موجب ورود قند به سلول‌ها می‌شود تا قند، برای تأمین انرژی مورد استفاده قرار گیرد یا برای مصارف بعدی ذخیره گردد. بدون وجود انسولین، قند نمی‌تواند از جریان خون خارج و وارد سلول‌ها شود.

وی با اشاره به انواع این بیماری دیابت نوع ۱ و ۲ افزود: در دیابت نوع ۱، غده پانکراس توانایی تولید انسولین را ندارد و تولید انسولین بسیار کم یا متوقف می‌شود. دیابت نوع ۱ معمولاً در دوران کودکی یا نوجوانی آغاز می‌شود، اما ممکن است در هر سنی شروع شود. متخصصان، این نوع دیابت را یک بیماری خودایمنی می‌دانند و معتقدند که عامل وراثت و عوامل محیطی به درجات نامعلوم در ایجاد آن موثر است.

همچنین در دیابت نوع ۲، غده لوزالمعده انسولین تولید می‌کند، اما مقدار آن ناکافی است یا بدن نسبت به آن مقاوم است و توانایی استفاده از آن را ندارد. این نوع دیابت بیشتر در افراد مسن دیده می‌شود. دیابت نوع ۲ معمولاً با رژیم غذایی مناسب، ورزش و در صورت لزوم با قرص کنترل می‌شود. گاهی اوقات، وقتی لوزالمعده بیش از حد تنبل می‌شود یا در موارد خاص دیگری، فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز ممکن است به انسولین نیاز پیدا کنند.

برچسب ها: اضافه وزن
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین