موضوع از این قرار بود که انفجارها مربوط به یک برنامه فرهنگی با نام «تا پای جان» در محل گروه ۴۴ توپخانه ارتش اصفهان با موضوع روایت زندگی شهید صیاد شیرازی بود که اتفاقاً در زمینه تبیین و روشنگری در جهت نشان دادن پیشینه برخی از هستههای اصلی همین عوامل رسانههای معاند بوده است.
تسنیم نوشت: در روزهای گذشته برخی رسانههای ضدانقلاب تلاش کردند با انتشار خبر انفجار در اصفهان، فضای شهر را دوباره به سمت تشنج و ناآرامی ببرند که بلافاصله با اعلام علت و منبع صدای انفجار تلاشآنها ناکام ماند.
موضوع از این قرار بود که انفجارها مربوط به یک برنامه فرهنگی با نام "تا پای جان" در محل گروه ۴۴ توپخانه ارتش اصفهان با موضوع روایت زندگی شهید صیاد شیرازی بود که اتفاقاً در زمینه تبیین و روشنگری در جهت نشان دادن پیشینه برخی از هستههای اصلی همین عوامل رسانههای معاند بوده است.
مسعود عشاقی تهیه کننده و کارگردان این برنامه، گفت: قبل از توضیح درباره این حواشی پیشآمده برای بهتر فهم شدن موضوع باید یک تعریف خلاصهای از برنامه ترکیبی داشته باشیم تا مخاطبی که برنامه را ندیده است و فقط خبرها را شنیده بیشتر متوجه اصل موضوع شود.
برنامه ترکیبی همانطور که از اسم آن پیداست یک برنامه هنری است که از ترکیب چند عنصر هنری اصلی تشکیلشده است که میتوان از هنر نورپردازی، صوت و صداسازی، تصویر، دکور و صحنه، جلوههای ویژه میدانی و هنر نمایش نام برد که البته همه آنها نوع ارائهشان در برنامههای ترکیبی مثل همین تا پای جان، بسیار متفاوت و بزرگتر از حضور و ظهورشان در تئاتر و یا سینما است.
وی ادامه داد: خوب همانطور که گفتم یکی از اجزای برنامه ترکیبی همین جلوههای ویژه میدانی است که ما هم در سمت راست دکور عظیم نمایشمان صحنههای عملیات جنگی را داشتیم که به خاطر واقعنمایی و ملموس شدن آن برای مخاطبمان از تکنیکهای حرفهای و ایمن جلوههای ویژه برای شبیهسازی انفجارهای جنگی استفاده کردیم که این شیطنت رسانهای هم از همین بخش ناشی شده بود که الحمدلله مشخص شد علاوه بر اینکه مشکلی نبوده بلکه بخشی از یک حرکت فرهنگی و تبیینگر بوده است.
عشاقی همچنین درباره سختی تولید این برنامه ترکیبی گفت: این برنامه از نظر اینکه در شرایط میدانی اجرا میشود شرایط پیشتولید سختی دارد و حتی مکانیابی آنهم در شهر به خاطر نوع اجرا که یکی از آنها همان جلوههای میدانی است که اشاره کردم بسیار حائز اهمیت است که در این بخش برادران عزیز ارتشی بهویژه فرمانده گروه ۴۴ توپخانه جناب سرهنگ مسعود مطاعی کمک بسزایی کردند.
نکته دیگر این است که تلفیق چند شاخه هنری و اجرای زنده آنها تمرکز و انرژی بالایی از گروه تولید میگیرد که باید به اینها شرایط آب هوایی و باد و باران را هم اضافه کنید. یکی از نکاتی که برای گروه اجرایی و خود ارتش که میزبان این برنامه بود جذابیت داشت این بود که مخاطب مردمی دریکی از اجراها علیرغم بارندگی و برودت هوا تا پایان برنامه حضور داشت و این حضور چند هزار نفری در آن شرایط وظیفه ما را برای ارائه بهتر برنامه دو چندان کرد.
وی افزود: از طرف دیگر به خاطر اینکه جزئیات تاریخی این روایت که از ابتدای زندگی شهید بزرگوار صیاد شیرازی تا لحظه شهادت آن بزرگوار را در برمیگیرد دارای چند برهه تاریخی و وقایع مهم تاریخی است دارای ظرافتها و تغییرات زیادی بود که کار را تا حدودی در اجرا سختتر میکرد.
کارگردان برنامه ترکیبی "تا پای جان" همچنین درباره ارتباط این برنامه و محتوای آن با زندگی شهید صیاد شیرازی نیز گفت: ما در زمینه اجرای برنامه ترکیبی با تجارب قبلیای که داشتیم به دنبال یک کار خاص بودیم که در شرایط کنونی که بارها مقام معظم رهبری از جهاد تبیین و روشنگری حرف زدهاند ما هم بهنوعی در عرصه فرهنگی مؤثر باشیم.
با مطالعات اولیه توسط گروه تحقیقمان به شخصیت بسیار ویژه شهید صیاد شیرازی رسیدیم که بعدتر بامطالعه زندگینامه ایشان و کتابهایی که درباره ایشان نوشتهشده است بیشتر با ابعاد عظیم شخصیت ایشان آشنا شدیم.
عشاقی ادامه داد: زندگی با برکت ایشان با رسیدن به مقام شهادت به پایان رسیده است شامل موارد زیادی بود که اتفاقاً مرتبط با موضوعات روز هم بود. شهید بزرگوار صیاد شیرازی در برهههای مختلف زندگیاش هم سابقه مبارزه با رژیم شاهنشاهی را داشت و هم در طول دفاع مقدس در عملیات مبارزه با گروهک تروریستی کومله در غرب کشور و همچنین فروپاشی منافقین در عملیات مرصاد نقش اصلی و کلیدی داشتند که البته با ددمنشی همین منافقین به شهادت رسیدند.
ما در برنامه "تا پای جان" تمام این برشهای زندگی ایشان در این دورهها را به نمایش درآورده و جنایات تاریخی این گروهها را به نمایش درآوردهایم تا مخاطب بداند که دشمنی اینها سابقه تاریخی دارد و مربوط به امروز نیست.
وی درباره همکاری ارتش جمهوری اسلامی ایران برای ساخت این برنامه خاطرنشان کرد: بعد از مطالعات اولیه خدمت امیر میهندوست و سرهنگ مسعود مطاعی در اصفهان رسیدیم و بعد از هماهنگیهای اولیه با ایشان به حضور همرزمان این بزرگوار در هیئت معارف جنگ ارتش مثل امیر آراسته، امیر هاشمی، امیر حیدری، امیر جعفری و امیر آرام رسیدیم که این بزرگواران با سعهصدر مشاورههای خوبی به ما دادند.
حتماً باید این را ذکر کنم که بهحق اگر ارتش مقدس جمهوری اسلامی ما را یاری نمیکرد این کار به نتیجه نمیرسید. در کنار ارتش و گروه تولید خود ما، شهرداری اصفهان تأمینکننده لجستیک و هزینههای اجرای برنامه بود که این رویکرد فرهنگی شهرداری و همزمانی این اجراها با روز اصفهان نیز قابلتقدیر و تشکر است.
عشاقی گفت: قطعاً ما نگاهمان به کار یک کار دنبالهدار همراه با رشد و تأثیرگذاری بیشتر است و در این زمینه هم علاقه و هم انگیزه کافی برای تکثیر و ادامه کار در شهرهای مختلف وجود دارد که با مصاحبهای که امیر کیومرث حیدری فرمانده محترم نیروی زمینی ارتش بعد از دیدن برنامه داشتند و اشاره به ادامه حمایت و مشارکت ارتش در این زمینه داشتند ما بیشازپیش انگیزه و انرژی لازم را برای ادامه این کار داریم.