گلگلم سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدانی مانند گلوکوزینولات و ایزوتیوسیانات است که از بدن در برابر رادیکالهای آزاد و التهابات محافظت میکنند. گلکلم آنتیاکسیدانی بهنام سولفورافان دارد که مانع از عملکرد آنزیمهای مرتبط با سرطان شده و به همین دلیل از رشد تومورها جلوگیری میکند.
اگر تمایل به مصرف خوراکی با کالری پایین، اما ریزمغذیهای فراوان دارید، گل کلم انتخاب مناسبی است. گل کلم جزو بهترین سبزیجات پاییزی است که فواید بسیاری برای سلامت بدن دارد و گنجاندن آن در رژیم غذایی توصیه میشود.
به گزارش همشهری آنلاین، در ادامه این مطلب به ۹ مورد از فواید عادت به خوردن این سبزی اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارتند از:
گلگلم سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدانی مانند گلوکوزینولات و ایزوتیوسیانات است که از بدن در برابر رادیکالهای آزاد و التهابات محافظت میکنند. گلکلم آنتیاکسیدانی بهنام سولفورافان دارد که مانع از عملکرد آنزیمهای مرتبط با سرطان شده و به همین دلیل از رشد تومورها جلوگیری میکند. بعضی مطالعات نشان میدهد که سولفارافان، سلولهایی که از سرطان آسیب دیدهاند را از بین میبرد و از گسترش بیماری جلوگیری میکند.
گلکلم جایگزین خوبی برای خوراکیهای پرکالری مانند برنج و آرد است. به دلیل مقدار فیبر فراوان، روند هضم را تسهیل و احساس سیری طولانی ایجاد میکند. با گنجاندن گلکلم در رژیم غذایی میتوان دریافت کالری روزانه را کنترل کرد که در کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام نقش دارد.
گلکلم سرشار از فیبر است و عملکرد سیستم گوارش را بهبود میدهند. مصرف گلکلم بهدلیل وجود ترکیبات مختلف مانند گلوکوزینولات، سولفوران و... در دفع مواد سمی از بدن موثر است و بروز بیماریهای معده مانند زخم معده و دیگر مشکلات گوارشی را کاهش میدهد.
ویتامین C موجود در گلکلم تولید کلاژن را تسهیل میکند که در سلامت استخوانها نقش دارد. مصرف گلکلم برای بهبود پلیآرتریت روماتوئید توصیه میشود و بهدلیل مقدار فراوان ویتامین K مانع از تحلیل استخوانی میشود.
سولفورافان گلکلم برای محافظت از پوست در برابر آسیبهای ناشی از پرتوهای فرابنفش نیز موثر است. این ترکیب به بدن در مقابله با التهابات ناشی از پرتوهای فرابنفش، آفتابسوختگی و دیگر عوارض مرتبط با تابش خورشید کمک میکند.
گلکلم بهدلیل وجود اسیدهای آمینه حاوی گوگرد که پیشساز تولید پروتئین کراتین مو هستند به رشد موها کمک میکند. سیلیکون در گلکلم نیز چنین تاثیر مثبتی را دارد.
گلوکورافانین و سولفورافان ترکیباتی هستند که استرس اکسایشی و سطح کلسترول مضر خون را کاهش میدهند. البته سطح کلسترول مفید خون بهبود مییابد و به کاهش فشار خون نیز کمک میشود. فیبر موجود در گلکلم نیز برای پیشگیری از تصلب شریان موثر است.
کاهش کلسترول یکی از تاثیرات مثبت گلکلم در سلامت قلب است. همچنین منیزیوم موجود در گلکلم نیز به اتساع عروق خونی و کاهش فشار خون بالا کمک میکند. گنجاندن گلکلم در رژیم غذایی بهخصوص برای افرادی که در معرض ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی هستند، توصیه میشود.
گلکلم یکی از منابع اسیدفولیک یا فولات است که برای تکامل سیستم عصبی جنین طی هفتههای اول بارداری ضروری است. دریافت کافی این ویتامین میتواند از بروز ناهنجاریهای سیستم عصبی جنین جلوگیری کند.