نتیجه پژوهشها نشان میدهند مواد غذاییای وجود دارند که در صورت مصرف مداوم آن ممکن است عروق و رگهای شما مسدود شوند و دانستن آن که کدام یک از آن مواد را باید از رژیم غذایی خود حذف کرده و یا دست کم مصرف آن را محدود کنید ممکن است جان شما را نجات دهد.
فرارو- گرفتگی عروق زمانی رخ میدهد که پلاک ایجاد میشود و جریان خون را به بافتها و اندامهای حیاتی بدن محدود میکند. این عارضه تصلب شرایین نامیده میشود و میتواند تقریبا تمام بخشهای بدن شما از جمله شریانهای قلب، مغز، بازوها، پاها، لگن و کلیهها را تحت تاثیر قرار دهد.
به گزارش فرارو به نقل از یاهونیوز، بیماری مرتبط با آترواسکلروز علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است. حدود نیمی از آمریکاییهای بین ۴۵ تا ۸۴ سال به تصلب شرایین مبتلا هستند و از آن اطلاعی ندارند. آترواسکلروز (تصلب شرایین) کشنده و خطرناک، اما قابل پیشگیری است.
انتخابهای غذایی تا حد زیادی به این وضعیت کمک میکنند. خوردن غذاهای سالم کلید حفظ سلامت طولانی مدت ما هستند. با گذشت زمان، انتخابهای غذاییای که انجام میدهیم میتوانند تاثیری بیش از آن چه که ما فکر میکنیم داشته باشند.
این انتخابها تنها مرتبط با حفظ وزن سال یا داشتن اندامی جذاب نیستند. گرفتگی رگها میتواند منجر به بسیاری از مشکلات سلامتی شود و نباید با سهل انگاری با آن برخورد کرد.
گرفتگی عروق یک قاتل خاموش است و معمولا تا زمانی که یک مشکل سلامتی مهم مانند مشکلات قلبی از جمله بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی، سکته مغزی و حتی مرگ فرد رخ دهد علائمی را از خود نشان نمیدهد.
اگر گرفتگی عروق به اندازه کافی زود تشخیص داده شود ورزش و تغییرات سبک زندگی میتواند به کاهش خطر انسداد پیش از آسیب جدیتر کمک کند.محدود کردن و اجتناب از برخی غذاها میتواند به کاهش خطر تصلب شرایین و همچنین کنترل کلسترول کمک کند.
در ادامه به معرفی پنج ماده غذایی خواهیم پرداخت که باعث تصلب شرایین میشوند:
برای سالیان متمادی بیکن به دلیل طعم منحصر بفرد و خوشمزهای که داشته محبوب بوده است، اما تعداد اندکی از افراد به خطراتی که زیاده روی در مصرف آن برای سلامتی دارد پی برده اند. بیکن ممکن است دارای چنان محتوای چربیای باشد که بتواند منجر به مسدود شدن شریانها شود.
سطوح بالای چربی اشباع شده باعث التهاب میشود که خود میتواند سبب کم آبی سلولهای پوست شده و در نهایت منجر به تصلب شرایین شود که باریک شدن تدریجی رگهای خونی و بروز حمله قلبی و سکته را به همراه خواهد داشت.
بنابراین، برای ما مهم است که از میزان مصرف بیکن آگاه باشیم، زیرا در بسیاری از غذاهای آماده و فرآوری شده وجود دارد. از تکههای بیکن که روی سالاد استفاده میشود تا ساندویچ بیکن و پنیر این نوع گوشت در طیف وسیعی از غذاها وجود دارد.
یک خطر بزرگ دیگر برای سلامتی مرتبط با بیکن آن است که میتواند سدیم بالایی داشته باشد اکثر افراد از سطوح بالای نمک و سایر مواد نگهدارنده موجود در بیکن بی اطلاع هستند. این موضوع باعث مصرف بیشتر بیکن و ایجاد مشکلاتی مانند احتباس آب و افزایش فشار خون در فرد میشود.
کره روشی لذت بخش برای طعم دادن به غذا است و تطبیق پذیری کره آن را به یک عنصر اصلی در بیشتر آشپزخانهها تبدیل میکند. میتوان از کره برای همه چیز استفاده کرد از پختن خوراکیهای ضعیف گرفته تا طعم دادن به غذاهای خوش طعم.
با این وجود، استفاده از کره جنبه منفیای نیز دارد و آن این که سطوح بالای چربی اشباع شده کره میتواند منجر به گرفتگی عروق و سطوح کلسترول نامطلوب در صورت مصرف همراه با زیاده روی و بدون رعایت اعتدال آن شود.
بنابراین، اعتدال در مصرف کره مهم است. مهم نیست که کره چقدر خوشمزه باشد دانستن خطرات سلامتی مرتبط با آن به شما کمک میکند. تا بدن تان را سالم نگه دارید.
اگر به دنبال کاهش میزان مصرف کره یا یافتن جایگزینهای سالمتر هستید گزینههای مختلفی برای شما وجود دارند. یکی از گزینهها روی آوردن به لبنیات کم چرب با محتوای چربی اشباع شده کاهش یافته است.
هم چنین، اسپریهای گیاهی وجود دارند که به طور خاص برای جایگزینی در دستور العملهای پخت غذا طراحی شده اند مانند مارگارین ساخته شده از آجیل، دانهها و حتی منبع چربی گیاهی مانند روغن زیتون.
علاوه بر این، اگر در دستور پخت کره ذوب شده نیاز است میتوان از سس سیب یا موز له شده نیز استفاده کرد. اگر گزینههای ذکر شده جوابگوی نیازتان نبودند جایگزینی نیمی از مقدار کرهای که در دستور غذا ذکر شده با روغن زیتون فرا بکر راه دیگری برای کاهش مصرف چربیهای اشباع شده است.
بیسکویتها در سراسر جهان به عنوان میان وعدهای خوشمزه در طول روز مصرف میشوند. در حالی که بیسکوئیتها ممکن است کوچک و بی ضرر به نظر برسند، اما اغلب بسیار پر کالری هستند.
متاسفانه کاربرد موادی مانند کره، خامه، نمک و شکر در تولید بیسکوئیت آن ماده غذایی را سرشار از چربیهای اشباع و سدیم میسازد دو عاملی که در صورت مصرف بیش از حد میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی را افزایش دهند.
خوردن بیش از حد بیسکوئیت به معنای آن است که شما به احتمال زیاد منابع چربیهای ترانس را مصرف میکنید که با شریانهای سفت شده و سایر پیامدهای سلامتی مرتبط است. اعتدال در مصرف بیسکوئیت را رعایت کنید.
خوردن بیسکویت میتواند راهی عالی برای لذت بردن و انرژی بخشیدن به خود باشد. با این وجود، اگر هدف شما حفظ یک سبک زندگی سالم است ممکن است بخواهید تغییراتی در نحوه لذت بردن از خوردن بیسکوئیت ایجاد کنید.
یک پیشنهاد ساده آن است که بیسکویتهای سبوس دار یا آن دسته از بیسکوئیتهایی که از سایر غلات مفید برای قلب تهیه میشوند را به جای بیسکویتهای سنتی انتخاب کنید.
هم چنین، میتوانید بیسکویتهای سالمتر را با گزینههایی که ارزش غذایی ایجاد میکنند مانند میوههای تازه و ماست کم چرب ترکیب کنید.
شیر کامل و پنیر یک چالش واقعی سلامتی برای افراد و جامعه است، زیرا فرآوردههای لبنی در بسیاری از غذاهایی که میخوریم استفاده میشوند. خوردن بیش از حد این محصولات میتواند منجر به انسداد شریانها شود که یکی از دلایل اصلی سکته مغزی و قلبی میباشد.
به همین دلیل مهم است که پیش از بازگشت به رژیم غذایی عادی خود بدانید که دقیقا چه مقدار شیر و پنیر باید در روز مصرف کنید. کارشناسان بهداشت توصیه میکنند مصرف لبنیات را به دو وعده در روز محدود کنید و در مقابل جایگزینهای سالمی مانند شیر سویا یا شیر بادام را به جای آن استفاده کنید.
کاهش میزان شیر پرچرب و محصولات لبنی در رژیم غذایی ما میتواند راهی عالی برای بهبود کلی سلامت مان باشد. یکی از راهبردهای موثر کاهش اندازه سهم مان از لبنیات است. برای مثال، به جای خوردن روزانه یک فنجان ماست معمولی میتوانیم ظرف کوچک تری را انتخاب کنیم.
هم چنین، ما میتوانیم از محصولات کم چرب لبنی مانند شیر بدون چربی یا ماست یونانی با محتوای پروتئین بالا، اما چربی کمتر استفاده کنیم. علاوه بر این، جایگزینهای غیر لبنی مانند سویا، نارگیل، جو دوسر یا شیر بادام بدیلی به همان اندازه خوشمزه، اما بدون چربی اشباع شده اضافی و کلسترول موجود در لبنیات سنتی هستند.
سرخ کردن غذا روشی متداول برای تهیه سریع غذا است، اما میتواند خطرات زیادی برای سلامتی شما ایجاد کند. سرخ کردن شدید غذا باعث میشود تا وعده غذایی تان با روغن ناسالم پوشانده شده و باعث مسدود شدن رگها شود.
مقدار چربی و کلسترول در غذاهای سرخ شده به شدت افزایش مییابد که میتواند منجر به افزایش فشار خون و افزایش خطر بیماری قلبی و سکته شود. علاوه بر این، غذاهای سرخ شده معمولا دو یا حتی سه برابر بیشتر از سایر روشهای پخت به روغن نیاز دارند که میتواند غذا را سرشار از کالری سازد.
مهم است که به یاد داشته باشید اعتدال در مصرف غذاهای سرخ شده امری کلیدی میباشد. یکی از راههای کاهش خطر در مورد غذاهای سرخ شده میتواند پختن به جای سرخ کردن مواد غذایی باشد. پختن یک جایگزین آسان و سریع است که به همان اندازه طعم خوبی دارد.