یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند.
به گزارش دنیای اقتصاد، همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بورس اوراق بهادار تهران طی معاملات روز شنبه که اولین روز معاملات فصل زمستان بود، با رشد قابلتوجه قیمتها و در نهایت نماگرهای بازار همراه بود. به طوری که شاخص کل بورس روز گذشته ۷۹/ ۲درصد افزایش یافت و تا ارتفاع یک میلیون و ۵۳۸هزار واحد صعود کرد. علاوه بر این شاخص هموزن با رشد ۳۷/ ۲ درصدی رنگ سبز را از آن خود کرد.
به این ترتیب با رشد قوی بازار و افزایش قیمتهای اکثر نمادها ارزش معاملات خرد بورس (سهام و حقتقدم) رقمی معادل ۴هزار و ۴۸۷ میلیارد تومان به ثبت رسید. خالص تغییر مالکیت سهامداران نیز روز اخیر در زمین بازی حقیقیهای بازار بود که سهامداران خرد توانستند ورود پولی معادل بیش از ۲۲۲ میلیارد تومان به ثبت برسانند.
حال با توجه به شرایط فعلی بازارهای داخلی و خارجی، کارشناسان انتظار دارند که بورس تهران هفته جاری را با تمایلات صعودی سپری کند.
سکه امامی مدتی است که به شکلی بیوقفه بر مدار صعودی قدرتمندی قرار گرفته است که سطوح قیمت بی سابقهای را نیز به همراه دارد. به این ترتیب رشد بهای مسکوک یاد شده و افزایش فاصله ارزش ذاتی و بازاری آن و تثبیت نسبی حباب در بیش از دو میلیون تومان تا حدود زیادی تقاضای واقعی معاملاتی این کالا را کمرنگ کرده است.
به طوری که میتوان گفت هر چه ارزش این سکه بیشتر شود تقاضا یا توان خرید نیز روز بهروز افت میکند. اما در مقابل نیز با وجود انتظارات تورمی بالا و شرایط اقتصادی سخت تمایل به خرید داراییهای امن همچون طلا و ارز با وجود تمامی ریسکهای آنها نیز بیشتر میشود.
تا جایی که با رسیدن قیمت سکه امامی به سطوح بالای ۲۰ میلیون تومان تمایل خرید برای این نوع از مسکوک کمتر شده و موج تقاضا سمت و سویی به ربعسکه و طلای گرمی پیدا کرده است.
قیمت طلا معاملات هفته گذشته را نسبت به هفته ماقبل با تمایلات صعودی سپری کرد. به طوری که هر اونس طلا در اواسط هفته اخیر سطوح بالای مرز ۱۸۰۰ دلار را تجربه کرد و مجددا به زیر این سطح بازگشت و کار خود را در قیمت ۱۷۹۸ دلار خاتمه داد. به این ترتیب طلا توانست بازدهی ۵۸/ ۰ درصدی را برای هفته گذشته به ثبت برساند.
تحلیلگران این حوزه معتقدند که افزایش شدید تعداد مبتلایان کرونا در چین دو تاثیر متفاوت بر بازار خواهد داشت. اختلال در روند اقتصادی دومین اقتصاد بزرگ جهان عاملی صعودی برای طلاست در حالی که همین کشور بزرگترین خریدار فیزیکی طلا هم هست و این موضوع میتواند از تقاضا در بازار بکاهد.
کارشناسان اذعان دارند با وجود اینکه تورم بالا همچنان در ۲۰۲۳ مشکل ساز خواهد بود، اما بانکهای مرکزی در اواسط سال آینده میلادی سیاستهای خود را سهلگیرانهتر خواهند کرد که از بازار فلزات حمایت میکند.
اوراق تسهیلات بانک مسکن مورد معامله در فرابورس روز شنبه عموما سرخ پوش بودند. به طوری که در این میان اوراق اسفند ۹۹ که با نماد تسه ۹۹۱۲ معامله میشود نیز با افت ۷/ ۱ درصدی معادل بیش از دوهزار تومان کاهش، داد و ستدهای خود را در قیمت پایانی ۱۱۶هزار و ۵۰۰ تومان خاتمه داد.
به گفته کارشناسان بازار مسکن بیش از یک سال از شروع پروژه نهضت ملی مسکن میگذرد. این طرح پرسروصدا و جذاب، در آغاز متقاضیان زیادی را به سوی خود سوق داد، اما با گذشت چند ماه، مشخص شد که چالش هایی، چون کمبود زمین، تسهیلات بانکی، آورده متقاضیان، گران شدن مصالح ساختمانی و درمجموع برنامه ریزیهای نادرست روند سرعت این پروژه را تحتتاثیر خود قرار داده است. حال با ورود وزیر جدید به وزارت راه و شهرسازی، انتظار میرود این پروژه با سرعت و البته کیفیت بیشتری به انجام برسد.
قیمت نفت هفته گذشته را با خوشبینی در مورد کاهش محدودیتهای ناشی از کرونای چین که بر ترس از رکود جهانی تقاضای انرژی تاثیر میگذارد، افزایشی آغاز کرد. تا جایی که ترس از رکود اقتصادی، توقف صادرات نفت روسیه به کشورهای پایبند به تعیین سقف قیمتی برای نفت این کشور، تصمیمات فدرال رزرو و بانکهای مرکزی غرب، باعث شد تا این روند صعودی متوقف و کند شود.
به طوری که نفت رشدهای پلکانی محدودی داشت. به این ترتیب هر بشکه نفت خام برنت در قیمت ۸۳ دلار و ۹۲ سنت و نفت وست تگزاس اینترمدییت نیز در قیمت ۷۹ دلار و ۵۶ سنت ایستاد. بر این اساس نفت برنت عملکرد مثبت ۱۶/ ۵ درصدی و نفت WTI بازدهی ۰۹/ ۷ درصدی را در کارنامه هفتگی خود به ثبت رساندند.
برخی کارشناسان معتقدند که چشمانداز افزایش بیشتر نرخها به رشد اقتصادی در سال جدید ضربه میزند و با انجام این کار تقاضا برای نفت را محدود میکند.