bato-adv
bato-adv
ترومای اجتماعی چیست؟

راهکار‌های واقعی برون رفت از ترومای اجتماعی

راهکار‌های واقعی برون رفت از ترومای اجتماعی

شاید شما واژه ترومای اجتماعی را شنیده اید، ولی این سوال برای شما پیش آمده که اصلا این کلمه به چه معنایی است؟

ترومای اجتماعی

ترومای اجتماعی در اصل یک نوع اثر منفی و مخرب بوجود آمده در روح و روان یک نفر است که عامل آن شرایط و آسیب‌هایی است که از جامعه به فرد منتقل شده است.

این آسیب‌ها می‌توانند ناشی از بروز یک حادثه تلخ یا شکست روحی بوجود آمده برای فرد باشند. برای مثال ممکن است شخصی در حادثه تلخ رانندگی دچار حادثه شود و عزیزان خود را از دست دهد و تنها او بازمانده این تصادف باشد و غم و اندوه این حادثه بر روان او تاثیر گذاشته باشد.

ترومای روحی و روانی می‌تواند باعث بوجود آمدن آسیب‌های جسمی نیز بشود، اما باید توجه کرد این جراحات و آسیب‌ها اکثرا منشأ روانی دارند.

این بیماری انواع گوناگونی دارد که ما در این مطلب می‌خواهیم به نوع ترومای جمعی و ترومای اجتماعی آن بپردازیم.

ترومای جمعی در جامعه ایران

در بیان اینکه بخواهیم بگوییم ترومای جمعی چیست باید بگوییم تاثیرات منفی حوادث و اتفاقاتی که در یک جامعه بر روی عموم مردم رخ می‌دهد و ذهن آن‌ها را درگیر و باعث ضربه روحی به آن‌ها می‌شود.

برای نمونه حوادثی که طی این ماه‌های اخیر در جامعه بوجود آمده است مانند درگیری‌ها و یا آشوب‌ها و قتل و کشتار بوجود آمده به واسطه این درگیری‌ها یک ترومای جمعی است.

این ترومای جمعی کل جامعه را درگیر خود نموده و باید گفت که تأثیری که بر روح و روان افراد جامعه ایران گذاشته باقی مانده و دیگر حال و روز جامعه مانند قبل نخواهد شد.

در سطح اجتماعی، زمانی این زخم‌های وارد شده به روح و روان مردم جامعه بهبود می‌بخشد که این زخم‌ها بصورت دقیق مورد شناسایی قرار گرفته و گفت‌وگویی مستقیم و واقعی برای درک زمینه‌ها و عواقب آن شکل گیرد.

بررسی‌های انجام شده بر روی ترومای جمعی نشان می‌دهد که این زخم‌های روحی می‌تواند به نسل‌های آینده ما منتقل شوند. از جمله این آسیب‌ها می‌توان به ترس زیاد‌تر در سطح فردی و جمعی همچنین هوشیاری بیشتر در برابر انواع خطرات و همچنین جریحه دار شدن غرور ملی یک جامعه و آسیب‌پذیری شود.

راهکارهای برون رفت از ترومای اجتماعی

اولین و مهمترین راه برای اینکه یک جامعه و فرد از ترومای اجتماعی خارج شود ایجاد انگیزه و امید برای آن هاست، چون این عامل محرک فرد و جامعه را تحریک به تلاش برای موفقیت می‌کند.

داشتن فراموشی پویا یک شرط خوب و لازم برای پیشرفت روبه جلو و خروج از یک ترومای اجتماعی است و باعث میل افراد به پیشرفت بیشتر می‌شود.

این سازوکار و سیستم دفاعی مانع از ایجاد افکار مخرب می‌شود، همچنین روحیه‌ای مثبت را میسر می‌سازد و جایی برای ایجاد ترومای اجتماعی نمی‌گذارد.

رویداد‌ها و رخداد‌های منتهی شده به تروماتیک را واقعا به رسمیت بشناسیم و بررسی کنیم.

به عنوان مثال، در جامعه‌ای که تجربه جنگ و کشتار و خونریزی‌های وحشیانه و وقایع تلخ آن را تجربه کرده است، پرداختن به موضوع علت جنگ و خود جنگ، اولین قدم برای رهایی از ترومای اجتماعی بوجود آمده از آن است.

منبع: سلامت نیوز

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین