سفیر ایران در ماداگاسکارو کشورهای اقیانوس هند (موریس، سشیل، کومور) با اشاره به حضور شیرازی درقرنها پیش در این منطقه خبر از لغو روادید برای اتباع ایرانی داد و گفت: همه ایرانیها با گذرنامه میتوانند روادید رایگان ۱۴ روزه و قابل تمدید تا ۱۴ روز دیگر را برای سفر به این کشورها دریافت کنند؛ همچنین مقامات دولتی این کشورهاعلاقمندند هر چه زودتر خطوط پروازی مستقیم ایرانی چه به صورت منظم و چه به صورت چارتری بین دو کشور برقرار شود تا شاید بخشی از گرانی بلیت و دوری مسیر را اینگونه حل کنند.
به گزارش خبرآنلاین، حسن علی بخشی با اشاره به سابقه حضور ایرانیها و به خصوص شیرازیها در حوزه کشورهای اقیانوس هند تاکید کرد: حضورشیرازیها در کشورهای جزیرهای منطقه غرب اقیانوس هند (ماداگاسکار، موریس، سیشل و کومور) خیلی کهن است. میگویند یک راه ابریشم دریایی بین ایران و این مناطق وجود داشته که در اینجا به «راه ادویه» معروف است. ایرانی یا همان شیرازیها در سال ۱۵۰۶ میلادی به مجمع الجزایر کومور وارد شده و سلطنت شیرازیها را تأسیس کرده اند. امروزه قدیمیترین مسجد فرانسه در جزیره مایوت (یکی از ۴ جزیره کومور و مورد مناقشه با فرانسه بر سر مالکیت آن) بنام تسنگونی (Tsingoni) توسط همین شیرازیها در سال ۱۵۳۸ احداث شده و به نام مسجد شیرازی معروف است. همچنین در ماداگاسکار فرشی به نام «موحر» بافته میشود که همانند فرش ایرانی است. چند کلمه فارسی هم در زبان مالاگاشی پیدا کرده ام و میگویند شیرازیها یک بنگاه تجاری در شهر ماژونگا در شمال ماداگاسکار دایر کرده بودند.
او معتقد است، لغو روادید اطمینان دادن به اتباع دو کشور برای تردد راحت و بی دغدغه است وبه دلیل مشغلههای امروزی گردشگران، لغو روادید در سرعت انتخاب مقصد گردشگران بسیارپراهمیت است.
او با اشاره به اینکه قوانین سرمایه گذاری در ایران بسیار طاقت فرسا، سخت و دست و پاگیراست و سبب ناامیدی سرمایه گذاران میشود، اضافه کرد: حدود ۳۰ درصد ساکنان این کشورها را مسلمانان و شیعیان متمول «خوجه» تشکیل میدهند. شیعیان خوجه هندی الاصل هستند که به صورت خانوادگی سفر میکنند و بیشترین درخواست را برای گردشگری مذهبی و زیارت عتبات عالیات، مشهد وقم دارند. آنها خود را فاقد هویت میدانند و به دنبال یک هویت میگردند. آنها قبلاً ایران را نمیشناختند و حالا که کم کم با کشورمان آشنا میشوند، برای سرمایه گذاری و حتی اسکان در آنجا بسیار علاقه نشان داده اند، تعدادی از آنها درسالهای اخیر در کشورمان سرمایه گذاری کرده و حتی مستقر شده اند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در حوزه کشورهای اقیانوس هند با اشاره به امکانات پزشکی کم و هزینههای درمانی سرسام آور در این کشورها از جذب تعدادی از این افراد در حوزه گردشگری سلامت خبرداد.
او به خبرآنلاین گفت: بسیاری از این افراد برای معالجه ودرمان به کشورهای اروپایی وهند سفر میکنند و با وجود زیر ساختهای درمانی و پزشکی بسیار مناسب، ایران مقصد مناسبی برای این افراد خواهد بود و به این منظور به زودی یادداشت تفاهمی با مسئولان بخش بهداشتی و درمانی ماداگاسکار وموریس وزرای گردشگری و بهداشت و درمان ایران به امضا خواهد رسید.
علی بخشی در ادامه به ظرفیتهای متنوع این کشورها برای تجار و سرمایه گذران ایرانی اشاره کرد و گفت: تولید این کشورها عمدتاً نیشکر و بیش از ۹۰ درصد محصولات کشاورزی و دامپروری را از کشورهای مختلف وارد میکنند، بازار بسیار خوبی برای محصولات تولیدی کشورمان است. همچنین به دلیل توجه ویژه به موضوع توریسم و خصوصاً به دلیل وقوع خشکسالی و تغییرات آب و هوایی در مناطق مختلف دنیا، توجه به این کشور و سکونت در آن بالا رفته و در پی آن موضوع ساخت و ساز رونق خوبی داشته است واز این رو فرصت و بازار مناسبی برای تولید کنندگان مصالح ساختمانی و صادرات آنها است.
او همچنین عنوان کرد: ایران برای صادرات محصولات خود میتواند از مسیر دریایی که برقراری آن به سالهای بسیار دور بر میگردد، استفاده میکند.