بازار مسکن شهر تهران این روزها نشانی از بازگشت رونق ندارد، چراکه حداقل معاملات ماهانه ملکی در شرایط رونق به طور معمول ۱۲هزار فقره است و التهاب دلار نتوانست معاملات آذرماه را به بیش از ۱۰هزار فقره برساند.
بررسی تازهترین فایلهای عرضه شده به بازار مسکن طی یکی دو هفته گذشته حکایت از آن دارد که قیمت پیشنهادی فروشندهها به مراتب بالاتر از قیمت معاملات انجام شده در آبان و آذر بوده و انتظارات تورمی در میان فروشندگان بازار مسکن پایتخت مشهود است.
به گزارش دنیایاقتصاد، اگرچه اعلام قیمتهای پیشنهادی تند یا به اصطلاح قرمز که بالاتر از بازه مورد انتظار قیمتی در هر محله است، موضوع جدیدی در بازار مسکن شهر تهران نیست اما فراگیری آن در روزهای اخیر بسیار زیاد بوده و بازار مسکن را به یک بازار قرمزپوش (از بابت بالا بودن قیمتهای پیشنهادی) تبدیل کرده است. وقتی قیمتهای قرمز در بازار غلبه پیدا میکند میتواند گویای دستکم یکی از دو رخداد احتمالی در بازار مسکن باشد که یکی از آنها بازگشت رونق به معاملات و دیگری بازگشت انتظارات تورمی (چه در شرایط رونق و چه در شرایط رکود معاملات) است.
بازار مسکن شهر تهران این روزها نشانی از بازگشت رونق ندارد، چراکه حداقل معاملات ماهانه ملکی در شرایط رونق به طور معمول ۱۲هزار فقره است و التهاب دلار نتوانست معاملات آذرماه را به بیش از ۱۰هزار فقره برساند. با این وصف قرمزپوش شدن فهرست قیمتهای پیشنهادی فروش مسکن تنها نشانهای از این واقعیت است که انتظارات تورمی در بازار مسکن غالب شده و این موضوع بر رفتار فروشندهها اثر گذاشته است. برخی قیمتهای اعلامی به حدی تند است که اگر برای توصیف آنها از اصطلاح «پرت» استفاده شود، بیراه نیست. به عنوان مثال در منطقهای که میانگین قیمت در معاملات ماه گذشته ۶۰ میلیون تومان بوده، قیمت پیشنهادی فروش آپارتمانهای نوساز بعضا تا ۱۰۰ میلیون تومان هم افزایش پیدا کرده است. با این حال شواهدی از انجام معاملات در محدوده قیمتهای پرت وجود ندارد؛ چراکه اگر معامله در این سطوح قیمتی انجام میشد، تورم ماهانه مسکن در آذرماه باید به رقمی به مراتب بیشتر از حدود ۲ تا ۳درصد میرسید.