کوچکترین جزئیات این سو و آنسوی کوچه یکسان در نظر گرفته شده است؛ به این صورت که حتی درختان حیاطها متقارن و با تعداد مشابه و در نقاط مشابه کاشته شده است. با این قرینهسازی که در کوچه لولاگر شکل گرفت، هیچ کوچه یا خیابانی در پایتخت زیبایی آن را ندارد.
در این کوچه، ساختمانها، حیاطها، درختان، نوع طراحی و نقشهکشی بناها، همه و همه مثل آینه و بر اساس اصل «قرینهسازی» انجام شده است؛ یعنی چیزی نیست که در سمت راست کوچه باشد، اما سمت چپ آن را نبینید.
به گزارش همشهری آنلاین، کوچه آینهای تهران و خانههای دوقلوی روبهروی هم ۸۴ سال پیش توسط خانواده لولاگرها با هنرمندی «استاد حسن بنا» ساخته شده و درختان در حیاط خانهها متقارن و به موازات هم کاشته شده است.
«محمدباقر لولاگر» حدود سال ۱۳۱۷ تصمیم میگیرد با شراکت برادرش، زمینی در محدوده کوچه لولاگر، خیابان نوفل لوشاتو، بخرد و در آن هر آنچه برای خود و خانوادهاش از خانه و بنا میسازد، برای برادر و خانواده او نیز به طور یکسان بسازد. حاصل این شراکت، کوچه لولاگر فعلی (تقریبا به طول ۳۰۰ متر) شد که خانهها با همه متعلقاتشان در آن قرینه هستند و تا به امروز به شکل و شمایل قدیمی خود، با آن بالکنها و بهارخوابهای دلانگیز، وفادار مانده است.
جالب اینکه کوچکترین جزئیات این سو و آنسوی کوچه یکسان در نظر گرفته شده است؛ به این صورت که حتی درختان حیاطها متقارن و با تعداد مشابه و در نقاط مشابه کاشته شده است. با این قرینهسازی که در کوچه لولاگر شکل گرفت، هیچ کوچه یا خیابانی در پایتخت زیبایی آن را ندارد.