December 28 2024 - شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
کشاورزان یمنی هنوز از روشهای سنتی پرورش و برشته کردن دانههای قهوه استفاده میکنند و از روشهایی استفاده میکنند که تا حدود زیادی برای پنج قرن بدون تغییر باقی مانده است.
فرارو- سید محمد تفرشی؛ در درههای سرسبز یمن، قهوه هنوز با روشهای قدیمی برداشت میشود و از بهترین طعمها در بین قهوههای جهان برخوردار است.
به گزارش فرارو، قهوه بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ و سبک زندگی در خاورمیانه و شمال آفریقا است. بیش از ۵۰۰ سال پیش از شاخ آفریقا به یمن سفر کرد و از آن زمان تاکنون جایگاه خود را به عنوان یکی از مشهورترین قهوهها در جهان حفظ کرده است.
در حالی که قهوه در ابتدا توسط صوفیان به عنوان راهی برای بیدار نگه داشتن آنها برای انجام عبادات شبانه استفاده میشد، امروزه در هر مناسبتی به عنوان یک نوشیدنی تفریحی سرو میشود.
در یمن، کشاورزان هنوز از روشهای سنتی پرورش و برشته کردن دانههای قهوه استفاده میکنند و از روشهایی استفاده میکنند که تا حدود زیادی برای پنج قرن بدون تغییر باقی مانده است. هیچ ماشین آلات، مواد شیمیایی یا روشهای مدرنی در این فرآیند به کار گرفته نشده است تا از کیفیت بالا و طعم متمایز قهوه اطمینان حاصل شود.
در یمن، فصل برداشت قهوه از نوامبر شروع میشود و تا اواخر ژانویه ادامه دارد. یکی از مکانهای کلیدی منطقه مناخه است که در بیش از ۱۰۰ کیلومتری غرب صنعاء واقع شده است. این منطقه به خاطر کوههای سرسبز و مزارع کشاورزیاش معروف است. برداشت قهوه معمولاً توسط همه اعضای مرد خانواده انجام میشود و حتی کودکان نیز در آن شرکت میکنند. اعضای جوانتر خانواده معمولا دانههای قهوه را در زیر نور خورشید مرتب میکنند و میچرخانند و اجازه میدهند خشک شوند.
بیشتر قهوه مخصوص یمن به صورت ارگانیک در ارتفاعات بالای ۱۸۰۰ متر کشت میشود. کشاورزان به طور سنتی صبح زود برای چیدن گیلاسهای قهوه به کوهستان میروند و تا ظهر کار میکنند و به دنبال آن یک شیفت بعدی که از ساعت ۳ بعد از ظهر تا غروب آفتاب شروع میشود.
درخت قهوه یمن به رنگ سبز است و ارتفاع آن بین پنج تا شش متر است. گیلاس قهوه سبز رنگ است، اما حدود دو ماه و نیم طول میکشد تا رسیده و قرمز شود. بسته به اینکه مزرعه چقدر است، برداشت گیلاس قهوه بین یک تا سه ماه طول میکشد. پس از چیدن، گیلاسها را به مدت ۱۰ تا ۱۵ روز در پشت بامها در آفتاب میگذارند تا خشک شوند. با اجازه دادن به خشک شدن آنها، گیلاس غلیظتر میشود و محصول نهایی را از نظر عطر و طعم غنی میکند. پس از خشک شدن، کشاورزان آنها را شکافته و دانهها را جمع آوری، تمیز و آماده میکنند. پس از این، دانههای قهوه در تابه برشته میشوند، سپس قبل از بستهبندی و فروش آسیاب میشوند. هر چه دانه قهوه تیرهتر باشد، محصول نهایی معطرتر و خوش طعمتر خواهد بود.
در یمن، قهوه به دلیل ناهماهنگی و دانههای نامنظم آن منحصر به فرد است. پرورش دهندگان همچنین اطمینان حاصل میکنند که هیچ بخشی از گیاه قهوه هدر نمیرود. به جای دور ریختن پوستههای قهوه، از آن برای تهیه «قشر» استفاده میشود، نوشیدنی قهوه محبوب یمنی که با زنجبیل و هل دم کرده درست میشود. از برگهای گیاه قهوه نیز برای تهیه چای گیاهی استفاده میشود.
در حالی که قهوه یمن در سراسر جهان مشهور است، در سالهای اخیر، کشاورزان در برداشت آن با چالشهای متعددی مواجه شده اند. جنگ در یمن که از سال ۲۰۱۴ ادامه دارد، این صنعت را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. علاوه بر تأثیر بر اقتصاد، محدودیتهای اعمال شده توسط ائتلاف به رهبری عربستان سعودی بر تجارت خارجی و بسته شدن گذرگاههای مرزی باعث شده تا کشاورزان برای صادرات قهوه با مشکل مواجه شوند.
به گزارش فرارو، کمال النهمی، یک کشاورز قهوه به میدل ایست آی گفت: کمبود آب برای آبیاری مزارع ما و میزان کم باران نیز یک چالش است.
در سالهای اخیر، قیمت قهوه کاهش یافته است و بسیاری از کشاورزان انگیزهای برای تولید ندارند. بسیاری از آنها این صنعت را به کلی کنار گذاشته و به جای آن به کشت محصولات جایگزین روی آورده اند که امیدوارند سودآورتر باشد.
علیرغم چالشهایی که کشاورزان با آن روبرو هستند، قهوه در کشور یمن بسیار مورد احترام است و رویدادها و جشنوارههایی به این نوشیدنی اختصاص داده شده است. در ۳ مارس، یمنیها به مناسبت روز ملی قهوه جشن میگیرند. این رویداد راه مهمی برای حفظ میراث کشت قهوه در یمن است.