بازار طلا روز گذشته را با توجه به روند صعودی خود در روزهای اخیر، در محدوده منفی آغاز کرد و با افت ۱/ ۱درصدی به قیمت ۱۹۰۶ دلار تنزل یافت.
بازار طلا روز گذشته را با توجه به روند صعودی خود در روزهای اخیر، در محدوده منفی آغاز کرد و با افت ۱/ ۱درصدی به قیمت ۱۹۰۶ دلار تنزل یافت. بیتکوین نیز از جمله داراییهای مهم در حوزه کریپتو که در روزهای اخیر توانسته بود به بالای ۲۰ هزار دلار صعود کند، در میانه روز گذشته در کف کانال ۲۱ هزار دلاری متوقف شد. اتریوم نیز به عنوان دومین ارز دیجیتال مهم در سطح جهان حمایت خود را در کانال ۱۵۰۰ دلار حفظ کرد.
به گزارش دنیای اقتصاد، عوامل مذکور بیانگر این است که بازارها روز گذشته به اغما رفته و در انتظار نشست بعدی فدرال رزرو هستند. بر این اساس وقفه قیمتی بازارهای جهانی از جمله طلا و رمزارزها را میتوان به تداوم سیاستهای نرخ بهره در ماههای آتی نسبت داد؛ زیرا با توجه به سخنان سیاستگذاران در خصوص کاهش تورم و احتمال کنارهگیری فدرال رزرو اعلام کردند که با دست شستن کامل از افزایش نرخ بهره در ماههای آتی تورمی که از ۱/ ۹ درصد به ۵/ ۶ درصد در دسامبر ۲۰۲۲ رسید، به قوت خود باقی خواهد ماند و امکان بازگشت آن به سطوح قبل خود در سال گذشته بسیار است. بنابراین ریسک توقف کامل سیاستهای انقباضی در سال جدید وجود نخواهد داشت؛ زیرا زحمات این نهاد در جهت مهار تورم بیاثر خواهد شد، در نتیجه سرعت افزایش نرخهای سیاستی کاهش مییابد، اما متوقف نخواهد شد.
در پی این موضوع شاخص دلار جهانی که رابطه مستقیمی با افزایش سیاستهای پولی دارد، مطلوبیت خود را از اقدامات فدرال رزرو با رشد اندک در روز گذشته نشان داد و توانست در ساعت ۱۶ به وقت تهران رقم ۹۵/ ۱۱۰ واحد را به ثبت رساند و از اینرو توانست مانع رشد بازارهای مذکور شود. آمار حاکی از آن است که جرمی پاول نرخ بهره سیاستی را در ماه آینده ۲۵/ ۰ واحد درصد دیگر افزایش خواهد داد. برخی از تحلیلگران معتقدند که با توجه به عوامل ذکر شده، طلا در حال حاضر با احتیاط بیشتری به رشد خود ادامه خواهد داد، اما به این معنی نیست که دلار جهانی میتواند به کانالهای سابق خود در سال ۲۰۲۲ برگردد و این شاخص هیچگاه قدرت سابق خود را به دست نخواهد آورد و واکنش آن به سیاستهای خرد انقباضی در ماههای آتی در نهایت میتواند از صعود دوباره بازارها جلوگیری کند، اما سبب ریزش آنها یا سقوط آنها نخواهد شد. به دنبال این موضوع باید گفت که گروه دیگری از تحلیلگران نیز رشد اندک شاخص دلار در روز گذشته را یک عملکرد هیجانی تعبیر کردند و همچنین افزودند که به دلیل کاهش سرعت افزایش نرخ بهره در ماه آتی، بار دیگر واکنش منفی شاخص دلار را به همراه خواهد داشت و نمیتوان به ارقام مثبت این ارز آمریکایی برای پیشبینی بازارها در ماههای آتی استناد کرد. با توجه به عوامل مذکور باید تا نشست بعدی فدرال رزرو که در اواخر ماه جاری و اوایل ماه جدید برگزار خواهد شد به انتظار نشست.