bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۰۲۶۴۶
محدودیت برای مسافران چینی مبنای علمی دارد؟

چین‌هراسی زیر پوشش کرونا

چین‌هراسی زیر پوشش کرونا

چین در ماه گذشته پس از حذف ناگهانی استراتژی سختگیرانه «کووید صفر» و حذف محدودیت‌های سفر، انفجاری را در موارد کووید و مرگ و میر تجربه کرد. طبق گفته دولت چین، حدود ۶۰هزار نفر در فاصله بین ۸ دسامبر تا ۱۲ژانویه بر اثر این ویروس جان خود را از دست داده‌اند، اگرچه حتی این رقم نیز می‌تواند میزان واقعی تلفات را کمتر از حد واقعی اعلام کند.

تاریخ انتشار: ۰۹:۱۴ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۱

اعمال محدودیت‌های اخیر کووید بر مسافران از چین توسط چندین کشور باعث شده است که مردم چین عمیقا از آنچه برخی به‌عنوان «کاربرد انتخابی علم» می‌نگرند، احساس نارضایتی کنند.

به گزارش دنیای‌اقتصاد، کشور‌هایی مانند فرانسه، ایتالیا، ژاپن و ایالات متحده شرایط مختلفی را برای مسافران چینی وضع کرده‌اند از جمله آزمایش منفی قبل از عزیمت، آزمایش هنگام ورود و بررسی تب. کره‌جنوبی یک گام فراتر رفت و اعلام کرد که محدودیت‌های ویزا را برای شهروندان چینی اعمال می‌کند.

این اقدام پکن را مجبور کرد تا با توقف صدور ویزای کوتاه‌مدت برای شهروندان کره جنوبی مقابله به مثل کند. «مائو نینگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین، در اوایل این ماه گفت که «برخی کشور‌ها محدودیت‌هایی برای ورود فقط مسافران چینی اعمال کرده‌اند. این فاقد مبنای علمی است.»

چین در ماه گذشته پس از حذف ناگهانی استراتژی سختگیرانه «کووید صفر» و حذف محدودیت‌های سفر، انفجاری را در موارد کووید و مرگ و میر تجربه کرد. طبق گفته دولت چین، حدود ۶۰هزار نفر در فاصله بین ۸ دسامبر تا ۱۲ژانویه بر اثر این ویروس جان خود را از دست داده‌اند، اگرچه حتی این رقم نیز می‌تواند میزان واقعی تلفات را کمتر از حد واقعی اعلام کند. «اُسید صدیقی» در گزارش ۲۱ژانویه در الجزیره نوشت، باوجوداین، گروه‌ها و فعالان حقوق مدنی و دانشمندان پرسش‌هایی را درباره آنچه به‌عنوان مهار کووید با محوریت چین می‌دانند، مطرح کرده‌اند.

«مانجوشا کولکارنی»، یکی از بنیان‌گذاران شرکت آمریکایی Stop Asian American Pacific Islander Hate (Stop Asian AAPI Hate)، به الجزیره گفت: «ما بسیار نگران این هستیم که چگونه این سیاست جدید ممکن است آسیایی‌ها و آمریکایی‌های آسیایی‌تبار را در معرض آسیب قرار دهد.»

کولکارنی در ایمیلی گفت: «در سال۲۰۲۰، در آغاز همه‌گیری، رئیس‌جمهور سابق ما (دونالد ترامپ) ممنوعیت سفر به چین را صادر کرد که مشابه ممنوعیت امروزی است.» کولکارنی گفت، ممنوعیت سفر ترامپ همراه با لفاظی‌های گاه به گاه ضد چینی او، منجر به افزایش حوادث نفرت در ایالات متحده علیه آسیایی‌ها و آسیایی-آمریکایی‌ها شد که «تا امروز بر جوامع ما تاثیر می‌گذارد.» در ماه اکتبر، AAPI Hate گزارشی درباره اینکه چگونه لفاظی‌های سیاسی درباره همه‌گیری کووید منجر به حوادث مربوط به قربانی شدن ضد آسیایی شده است، منتشر کرد.

کولکارنی گفت: «اطلاعات نادرست و گمراه‌کننده که آسیایی‌های آمریکایی تبار را با بیماری مرتبط می‌کند» باید پایان یابد. او افزود: «مقامات منتخب برای جلوگیری از آسیب رساندن به آسیایی‌ها و آمریکایی‌های آسیایی‌تبار باید از سیاست‌های بهداشت عمومی دفاع کنند تا جوامع ما را ایمن نگه دارد.»

«سول ریچاردسون» اپیدمیولوژیست مستقر در پکن از دانشگاه تسینگ هوا، گفت که هیچ خطر قابل توجهی از نظر «منظر اپیدمیولوژیک» برای کشور‌هایی که اجازه ورود به مسافران چینی را می‌دهند، وجود ندارد؛ زیرا سویه‌هایی که منجر به افزایش کووید در چین می‌شوند، مانند نوع فرعی اُمیکرون BA.۵، در حال حاضر در جا‌های دیگر در گردش هستند. او به الجزیره گفت: «این سویه [BA.۵]و انواع مربوط به آن در حال حاضر در بسیاری از کشور‌ها وجود دارد و سویه‌های اولیه در جهان غرب هستند. همین گونه‌ها در مسافرانی از چین که به کشور‌های غربی می‌رسند، یافت شده است.»

ریچاردسون گفت: «این سویه ۵/ ۹۷درصد از کل ابتلا‌های محلی در چین را بر اساس داده‌های دواتی تشکیل می‌دهد. از این نظر، با وجود مصونیت جمعیتی بالا در کشور‌های غربی و واکسن‌ها، این سویه در حال حاضر نگران‌کننده نیست.»

«مایکل مینا» اپیدمیولوژیست و مدیر ارشد علمی در شرکت بهداشتی eMed، معتقد است که «بعید است» محدودیت‌های اعمال‌شده برای مسافران چینی تاثیر زیادی داشته باشد.

مینا به الجزیره گفت: «در ایالات متحده و اکثر کشور‌هایی که این محدودیت‌ها را اعمال می‌کنند، شیوع محلی (نزدیک به گسترش بومی) بسیار قابل توجه است. مواردی که از چین یا هر جای دیگری وارد می‌شوند، نشان‌دهنده کاهش تعداد زیادی از موارد ابتلا در هر روز است. با وجود صد‌ها هزار مورد در ایالات متحده در هر زمان مشخصی، واردات موارد اضافی نسبتا ناچیز است.» درحالی‌که مینا گفت که محدودیت‌ها ممکن است معرفی انواع گونه‌های جدید کووید را «محدود کند»، وی خاطرنشان کرد که تاکنون کشور‌ها نتوانسته‌اند از ظهور و گسترش جهانی «انواع سویه‌های جدید با قابلیت بالا» جلوگیری کنند.

آنچه برای آن لازم است تشخیص بهتر است. مینا گفت که «دانش» در یک بیماری همه‌گیر مهم و کلیدی است: «دانستن اینکه ویروس‌ها کجا و چه زمانی هستند، اولین گام برای کنترل صحیح است.» او افزود: «ما به تشخیص سریع‌تر و بهتر همه‌گیری‌ها در هنگام ظهور نیاز داریم. ما باید کیفیت هوای داخل خانه خود را در مقیاس بالا بهبود بخشیم. تلاشی که ممکن است سال‌ها یا دهه‌ها طول بکشد.» او گفت که «حفظ روش‌های نظارت پایه» که پایدار و مداوم هستند و به‌عنوان مثال به توالی‌یابی فاضلاب اشاره کرد، مهم است. ریچاردسون از دانشگاه تسینگ‌هوا، با تکرار نظرات مینا گفت که تعیین توالی ژنوم - به جای محدودیت‌های سفر - برای کمک به مهار گسترش ویروس کلیدی است.

او افزود: «من فکر می‌کنم راه‌حل، آزمایش ژنومی موارد مثبت کووید است. سازمان بهداشت جهانی این را چه در چین و چه در سراسر جهان توصیه می‌کند.»

او می‌گوید: «بله، چین اکنون بالاترین موارد کووید را در جهان دارد. این کشور جمعیت عظیمی هم دارد. با این حال، سویه‌های جدید در هرجای جهان می‌تواند سر بر آورد.» درست مانند استدلال‌های علمی متضاد، دیدگاه‌ها در میان مردم از چین و هنگ‌کنگ هم با توجه به محدودیت‌ها بر سفر بین‌المللی‌شان متفاوت است. برخی هنگ‌کنگی‌ها آن را «منطقی» می‌دانند درحالی‌که چینی‌های ساکن در بریتانیا به‌شدت نگران هستند.

برچسب ها: چین کرونا در جهان
bato-adv
bato-adv
bato-adv