bato-adv
bato-adv
اعتیاد در نوجوانان و جوانان

اعتیاد در نوجوانان و جوانان چه مشکلاتی برای جامعه ایجاد می‌کند؟

اعتیاد در نوجوانان و جوانان چه مشکلاتی برای جامعه ایجاد می‌کند؟

اعتیاد در نوجوانان و جوانان یکی از خطرناک‌ترین مشکلات اجتماعی است که می‌تواند برای جامعه تهدید کننده باشد. باید به دنبال راهکار‌هایی برای کاهش مصرف اعتیاد باشیم.

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۴ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۱

اعتیاد در نوجوانان و جوانان یکی از بزرگ‌ترین مشکلات اجتماعی است که می‌تواند جامعه را به خطر بیندازد. نوجوانان و جوانان در دورانی از زندگی خود ممکن است با مشکلات و چالش‌های خاصی مواجه شوند که باعث می‌شوند به سراغ مواد مخدر یا الکل بروند. اعتیاد در نوجوانان و جوانان می‌تواند تا سن بزرگسالی ادامه داشته باشد. به عنوان مثال، افرادی که در سنین نوجوانی به مواد روی می‌آورند، احتمال می‌رود که تا سن بزرگسالی مصرف مواد را ادامه دهند. بنابراین، باید برخی از مشکلات و چالش‌های ریشه ایِ مرتبط با بروز بیماری اعتیاد را جدی بگیریم و اقداماتی انجام دهیم تا بتوانیم آن‌ها را ریشه کن کنیم.

جوانانی که به سن ۱۸ سالگی می‌رسند، ممکن است بیشترین مصرف مواد را داشته باشند. آن‌ها معمولا به سراغ الکل، کوکائین و ماری جوانا می‌روند.

اعتیاد در نوجوانان و جوانان یکی از بزرگ‌ترین مشکلات اجتماعی است که می‌تواند جامعه را به خطر بیندازد.

چه عواملی باعث اعتیاد در نوجوانان و جوانان می‌شود؟

اعتیاد در نوجوانان و جوانان بنا بر دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. زمانی که جوانان از خانواده خود دور می‌شوند، به دانشگاه می‌روند، خدمت سربازی خود را شروع می‌کنند، شغل جدیدی به دست می‌آورند و یا حتی تشکیل خانواده می‌دهند، ممکن است به موادمخدر روی بیاورند. برخی از افراد در سن نوجوانی و جوانی به سراغ موادمخدر می‌روند و برخی نیز در سنین بالاتر آن را تجربه می‌کنند. دلیل اصلی روی آوردن نوجوانان و جوانان به مواد می‌تواند فشار‌های جامعه یا محیطی یا شرایط سلامت روان باشد.

اعتیاد معمولا در چه سنی بین جوانان اتفاق می‌افتد؟

اعتیاد در نوجوانان و جوانان بیشتر در سنین ۱۸ تا ۲۵ سالگی اتفاق می‌افتد. طبق نظرسنجی اداره خدمات بهداشت روانی و سوء مصرف مواد، جوانان بیشترین آمار میزان مصرف الکل و مواد را دارند. در سال ۲۰۱۸، تقریبا ۳۵% از افرادی که سن آن‌ها بین ۱۸ تا ۲۵ سال بوده است، به سراغ مشروبات الکلی رفته اند. ۲۵% از افرادی که سن آن‌ها بالاتر از ۲۵ سال بود، مشروبات الکلی مصرف می‌کردند. افرادی که بین ۱۸ تا ۲۵ سال سن دارند، بیشترین درصد سیگاری‌ها را تشکیل می‌دهند. بسیاری از جوانان نیز به سیگار‌های الکترونیکی روی آورده اند. به طوری که ۲۳% از جوانان در سال ۲۰۱۶، از سیگار‌های الکترونیکی استفاده می‌کردند.

اعتیاد در نوجوانان و جوانان می‌تواند تا سن بزرگسالی ادامه داشته باشد.

نه تنها میزان مصرف الکل و سیگار در جوانان بیشتر است، بلکه در مقایسه با گروه‌های سنی دیگر نیز بیشتر از مواد غیر قانونی استفاده می‌کنند. در سال ۲۰۱۹، دانشجویان و افرادی که سن آن‌ها بین ۱۹ تا ۶۰ سال بوده است را برای تعیین روند مصرف موادمخدر مورد بررسی قرار داده اند. افرادی که در رده سنی ۱۹ تا ۲۵ سال بوده اند، بیشترین مصرف مواد غیر قانونی از جمله ماری جوانا، آمفتامین ها، کوکائین و مواد توهم زا را داشته اند. مصرف ماریجوانا به ویژه در سنین ۲۱ و ۲۲ سالگی بالاترین میزان را دارد.

راهکار‌های عملیاتی کاهش و کنترل سوءمصرف مواد مخدر چیست؟

اکنون سوال این است که راهکار‌های عملیاتی کاهش و کنترل سوءمصرف مواد مخدر چیست؟ تحقیقات نشان می‌دهند که اعتیاد در نوجوانان و جوانان می‌تواند به دلیل عواملی شامل اجتماع، خانواده، دوستی ها، محیط، انگیزه‌های فردی افراد و... باشد.

برخی از نوجوانان و جوانان برای کاوشِ هویت خود قبل از سن بزرگسالی، به مواد مخدر و الکل روی می‌آورند. برخی دیگر نیز برای اینکه با همسالان خود هماهنگ شوند، به سراغ مواد مخدر می‌روند. به عنوان مثال اگر فرد جوان، دوستی داشته باشد که الکل مصرف می‌کند، احتمال زیادی وجود دارد که خود فرد نیز به سراغ الکل برود.

تبعات روانشناختیِ مصرف مواد مخدر توسط نوجوانان و جوانان مسئله بسیار مهم و جدی می‌باشد که باید مورد توجه قرار بگیرد. کنترل افسردگی و استرس می‌تواند باعث کاهش مصرف مواد مخدر شوند.

اعتیاد در نوجوانان و جوانان می‌تواند به دلیل عواملی شامل اجتماع، خانواده، دوستی ها، محیط، انگیزه‌های فردی افراد و... باشد.

تبعات اجتماعیِ مصرف مواد مخدر توسط نوجوانان و جوانان نیز باید بررسی شود و مورد اهمیت قرار بگیرد. زیرا در برخی از مواقع بعضی از جوانان قربانیِ محیط خود می‌شوند. به عنوان مثال، ممکن است فرد جوان از مصرف موادمخدر هیچ لذتی نبرد، اما برای اینکه از گروه دوستان خود طرد نشود، به ناچار به مواد روی می‌آورد.

برخی دیگر از جوانان نیز ممکن است به دلیل درد جسمی یا مشکلات روانی مانند افسردگی و استرس مصرف مواد مخدر و الکل را ترجیح بدهند تا بتوانند خودشان را درمان کنند.

آگاه کردن خانواده ها، ایجاد مراکز فرهنگی، ایجاد تحول در سیستم آموزش و پرورش، ایجاد اشتغال بیشتر، تقویت معنویات در جامعه، کنترل فرزندان، مردمی کردن مبارزه با مواد مخدر و... می‌توانند باعث کاهش مصرف مواد مخدر شوند.

منبع: سلامت نیوز

bato-adv
bato-adv
bato-adv