bato-adv
bato-adv

پیش‌بینی افزایش هزینه‌ها و سخت‌تر شدن معیشت برای سال ۱۴۰۲

پیش‌بینی افزایش هزینه‌ها و سخت‌تر شدن معیشت برای سال ۱۴۰۲

در سال ۱۴۰۱ یارانه نان ۷۱ هزار میلیارد تومان تعیین شده بود که این یارانه امسال به ۵۶هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرد. با این اوصاف حتی اگر سایرِ عوامل تولیدِ نان، یعنی هزینه‌ی نیروی کار و سوخت و انرژی و ... ثابت بماند، باز برای سال آینده یا قیمت نان افزایش پیدا می‌کند یا اندازه‌ی آن کوچکتر می‌‍‌شود.

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۱

جلسه‌ی ماهانه‌ی اتحادیه‌ی پیشکسوتان جامعه کارگری صبح امروز، ۳ بهمن، در خانه کارگر برگزار شد. علیرضا حیدری (نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در این جلسه گفت: از آنجا که تغییری در سیاست‌های پیشینِ دولت صورت نگرفته است، در نتیجه پیش‌بینیِ ما برای سال آینده بدتر شدنِ اوضاع معیشت است. اگر شرایط همین باشد، ما سال ۱۴۰۲ را بد شروع می‌کنیم و در ادامه به وضعیتِ بدتری خواهیم رسید. در چنین شرایطی وعده‌ی بهبودِ اوضاع به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.

به گزارش ایلنا، حیدری ادامه داد: بررسی بودجه ۱۴۰۲ نشان می‌دهد دولت قادر به کنترلِ هزینه‌ها و برقراری انضباط مالی نیست، از طرفی با کاهشِ هزینه‌‎ها و کسریِ بودجه مواجه خواهد شد و این کسری را از جامعه و از جیبِ طبقاتِ پایین جبران خواهد کرد.

وی  در ادامه به برخی از جزئیاتِ لایحه بودجه‌ی ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: یک نمونه از تخصیص منابع بودجه در تبصره‌ی ۱۴ را بیان می‌کنم تا وضعیتِ سایر مسائل مشخص شود؛ در سال ۱۴۰۱ یارانه نان ۷۱ هزار میلیارد تومان تعیین شده بود که این یارانه امسال به ۵۶هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرد. با این اوصاف حتی اگر سایرِ عوامل تولیدِ نان، یعنی هزینه‌ی نیروی کار و سوخت و انرژی و ... ثابت بماند، باز برای سال آینده یا قیمت نان افزایش پیدا می‌کند یا اندازه‌ی آن کوچکتر می‌‍‌شود.

نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: وضعیتِ نان را باید به سایر کالا‌های اساسی تعمیم بدهید. با این وضعیتِ قیمتِ سایر کالا‌های اساسی نیز افزایش خواهد داشت.

حیدری همچنین به احتمال افزایش هزینه‌ی درمان و دارو اشاره کرد و گفت: بودجه‌ی دارو در سال جاری ۱۵هزار میلیارد تومان بود که این بودجه برای سال آینده ۶۹هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. در واقع از اعتباراتِ سایرِ موراد تبصره ۱۴ زده و به یارانه‌ی دارو اضافه شد، اما باز نمی‌توان اوضاع بخش دارو را در سال آینده مثبت ارزیابی کرد. در واقع وارداتِ این بخش در بهترین حالت قرار است با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی به جای ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام شود و این هزینه‌های درمان را برای سال آینده افزایش خواهد داد.

وی به رقم افزایش دستمزدِ کارمندان و بازنشستگان دولت در بودجه اشاره کرد و گفت: درحالیکه تورم دی ماه ۴۶درصد عنوان شده، دولت افزایش حقوق بیست درصدی برای کارمندان و بازنشستگان بخش خود پیش‌بینی کرده است. دولت با چه منطقی دستمزد را ۲۰ درصد افزایش داده است؟ با این اوصاف حقوق‌بگیران سال آینده باید از خیلی از هزینه‌های اساسی خود صرف نظر کنند.

حیدری در پایان به بودجه صندوق‌های بازنشستگی اشاره کرد و گفت: برای صندوق‌های کشوری و لشکری ۳۳۰هزار میلیارد تومان و برای صندوق تامین اجتماعی ۱۶هزار میلیارد تومان درنظر گرفته است. این در حالیست که در بودجه تامین اجتماعی سهم دولت حدود ۲۰۰هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده و اگر دولت نخواهد بودجه سازمان را افزایش دهد سال آینده تأمین اجتماعی با مشکل مواجه خواهد شد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv