bato-adv
bato-adv

ویتامینی که خطر سکته را افزایش می‌دهد

ویتامینی که خطر سکته را افزایش می‌دهد

پروفسور پیتر شوارتز، محقق ارشد این تحقیق، گفت: ما سطح ویتامین D را در ۲۴۷ هزار و ۵۷۴ دانمارکی مورد مطالعه قرار داده‌ایم و تاکنون این بزرگترین پایه در جهان برای این نوع مطالعه است.

کسانی که بیش از حد از ویتامین D مصرف کنند، بیشتر در معرض حمله قلبی یا سکته مغزی قرار خواهند گرفت.

به گزارش ایسنا، سطوح کم و زیاد ویتامین D می‌تواند با افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی و حمله قلبی زندگی افراد را به خطر بیندازد. محققان دانمارکی ارتباطی بین سطوح بالای ویتامین D و بیماری قلبی، سکته مغزی و میزان مرگ و میر ناشی از انفارکتوس میوکارد پیدا کردند.

از طرفی شواهد در حال افزایش نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D می‌تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان، بیماری‌های التهابی، بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، بیماری‌های خودایمنی، افسردگی و برخی سرطان‌ها را افزایش دهد.

پروفسور پیتر شوارتز، محقق ارشد این تحقیق، گفت: ما سطح ویتامین D را در ۲۴۷ هزار و ۵۷۴ دانمارکی مورد مطالعه قرار داده‌ایم و تاکنون این بزرگترین پایه در جهان برای این نوع مطالعه است.

همچنین میزان مرگ و میر آنان را طی یک دوره هفت ساله پس از گرفتن نمونه خون اولیه مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم و در آن زمان ۱۶ هزار و ۶۴۵ بیمار جان باخته بودند. علاوه بر این ما ارتباط بین مرگ و میر آنان و سطح ویتامین D را تحلیل کردیم. آنان ارتباطی بین میزان مرگ و میر و سطوح خیلی کم یا خیلی زیاد ویتامین D در خون پیدا کردند.

پروفسور شوارتز اظهار کرد: اگر سطح ویتامین D شما کمتر از ۵۰ یا بیش از ۱۰۰ نانومول در لیتر باشد، ارتباط بیشتری با مرگ و میر وجود دارد. ما علت مرگ بیماران را بررسی کرده‌ایم و دریافتیم وقتی سطح ویتامین D بالای ۱۰۰ باشد، به نظر می‌رسد که خطر مرگ ناشی از سکته مغزی یا عروق کرونر افزایش می‌یابد.

به عبارت دیگر سطح ویتامین D نباید خیلی کم و خیلی زیاد باشد. سطوح باید چیزی بین ۵۰ تا ۱۰۰ نانومول در لیتر باشد و مطالعه ما نشان می‌دهد که ۷۰ بهترین سطح است به این معنا که مصرف بیش از حد ویتامین D برای سلامتی ما مضر است؛ بنابراین این نتایج ما را وادار می‌کند قبل از مصرف مکمل‌های ویتامین یا مواد معدنی بیشتر فکر کنیم.

برچسب ها: ویتامین د سکته
bato-adv
bato-adv
bato-adv