bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۰۳۶۵۸
تحلیلگران مسائل بین الملل در گفتگو با فرارو بررسی کردند

مهندسی معکوس اروپا و آمریکا برای مذاکره با ایران

مهندسی معکوس اروپا و آمریکا برای مذاکره با ایران

به نظر من حالا که بورل صحبت از عدم مرگ برجام به میان آورده، قطعا یک ایده دارد و این را با طرف آمریکایی هم در میان خواهد گذاشت؛ لذا به نظر می‌رسد باید منتظر شروع دور جدید مذاکرات باشیم.

تاریخ انتشار: ۰۰:۴۱ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۱

فرارو- «به عقیده من، آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها سعی می‌کنند با مهندسی معکوس اختلافات، به یک توافق دست پیدا کنند. دور قبل آن‌ها در ابتد مذاکرات برای احیای برجام (در موضوع هسته‌ای) را در دستور کار قرار دادند. آن‌ها امیدوار بودند که بعد از این بتوانند وارد موضوع موشکی و حقوق بشر، منطقه‌ای و ... شوند. اما ایران زیر بار نرفت. ولی حالا فکر می‌کنند با توجه به اتفاقات اخیر، موضع ایران تضعیف شده و حالا زمان مناسبی برای گرفتن امتیازات بیشتر است؛ لذا با مهندسی معکوس مشکلات ابتدا به سراغ نفوذ ایران در منطقه رفته‌اند. اصلا به همین دلیل هم بود که ابتدا سپاه را به عنوان پیش‌قراول این ماجرا هدف گرفتند.»

مهندسی معکوس اروپا و آمریکا

ایران در پارادوکس آمریکایی-اروپاییدر همین خصوص حشمت الله فلاحت در گفتگو با فرارو گفت: «من همان زمانی که پارلمان اروپا به حضور سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی رای داد، در گفتگویی تاکید کرده بودم که در فاصله این اقدام تا اقدام بعدی کشور‌های اروپایی، چراغ سبز‌های آن‌ها برای برجام روشن خواهد شد. اما فرق این با گذشته، در همسویی اروپایی‌ها با سیاست چماغ و هویج آمریکایی‌ها است. واقعیت این است که اروپایی‌ها هم همین سیاست چماغ و هویج را در دستور کار قرار داده‌اند. به همین دلیل هم سعی کردن رای پارلمان اروپا را به عنوان نماینده افکار عمومی آن‌ها در خصوص سپاه، جلب کنند تا این پیام مخابره شود که افکار عمومی اروپا به شدت علیه ایران است. بعد از آن حالا صحبت از این به میان می‌آورند که برجام هنوز زنده است تا بتوانند زمینه را برای ورود ایران به مذاکرات جدید فراهم کنند.»

وی افزود: «البته این ورود عادی و ساده نخواهد بود. آن‌ها سعی دارند یک ورودی برای ایران فراهم کنند که در موضع ضعف و نیاز باشد. البته باید در نظر داشت که این نشان دهنده تمایل طرف‌های غربی به مذاکره است. زیرا به طور کلی اگر ورود به یک دور جدید مذاکرات همراه با خلاقیت و ایده جدید نباشد، بیانگر آن است که صرفا یک شوی تبلیغاتی است. اگر خاطرتان باشد، نمونه این را در ماجرای ترامپ و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی هم دیدم. فقدان ایده در تیم کاخ سفید آن دوره نشان می‌داد که ماجرا بیشتر از یک اقدام تبلیغاتی نیست و در همان حد باقی ماند.»

این تحلیلگر مسائل بین الملل ادامه داد: «الان هم در خصوص ایران و اروپا قطعا اگر آن‌ها به دنبال مذاکره باشند یک طرح آماده خواهند کرد. زیرا جوزف بورل به خوبی می‌داند که آغاز دور جدید مذاکرات نیازمند یک طرح جدید است. به نظر من حالا که بورل صحبت از عدم مرگ برجام به میان آورده، قطعا یک ایده دارد و این را با طرف آمریکایی هم در میان خواهد گذاشت؛ لذا به نظر می‌رسد باید منتظر شروع دور جدید مذاکرات باشیم. اما ایران هم باید با دقت بیشتر واکنش نشان دهد و مقامات ما سعی کنند در همان اندازه که آن‌ها پیش می‌آیند، گام بردارند تا با دستان کاملا بسته پای میز مذاکره ننشینند. اینجا است که عملا ما باید آنچه که منجر به تضعیف جایگاهمان شده‌است را برطرف کنیم. این‌ها مسائلی هست که اتفاقا در داخل کشور وجود دارد و می‌توان آن‌ها را حل و فصل کرد. به عبارت ساده‌تر اگر می‌خواهیم در یک مذاکره برابر حضور پیدا کنیم و در موضع قدرت باشیم باید مشکلات و اختلافات داخلی را حل کنیم.»

فلاحت پیشه در پایان تصریح کرد: «از سوی دیگر به عقیده من، آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها سعی می‌کنند با مهندسی معکوس اختلافات، به یک توافق دست پیدا کنند. دور قبل آن‌ها در ابتد مذاکرات برای احیای برجام (در موضوع هسته‌ای) را در دستور کار قرار دادند. آن‌ها امیدوار بودند که بعد از این بتوانند وارد موضوع موشکی و حقوق بشر، منطقه‌ای و ... شوند. اما ایران زیر بار نرفت. ولی حالا فکر می‌کنند با توجه به اتفاقات اخیر، موضع ایران تضعیف شده و حالا زمان مناسبی برای گرفتن امتیازات بیشتر است؛ لذا با مهندسی معکوس مشکلات ابتدا به سراغ نفوذ ایران در منطقه رفته‌اند. اصلا به همین دلیل هم بود که ابتدا سپاه را به عنوان پیش‌قراول این ماجرا هدف گرفتند. در یک کلام اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها حالا از تضعیف توان و نفوذ و قدرت ایران در منطقه آغاز کرده‌اند. با همه این‌ها بعید است ایران زیر بار چنین دیپلماسی برود.»

 

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین