bato-adv
bato-adv

پیشگیری از «سرطان ریه» با این میوه

پیشگیری از «سرطان ریه» با این میوه

کیوی مقاوم یک میوه خوراکی است که در استان اوکایاما ژاپن کشت می‌شود. محققان دانشگاه اوکایاما به سرپرستی دکتر ساکا آریموتو کوبایاشی، دانشیار دانشکده علوم دارویی دانشگاه اوکایاما، با استفاده از یک مدل موش، اثبات کرد که آب این نوع کیوی و یکی از اجزا تشکیل‌دهنده آن یعنی ایزوکورستین (isoQ) به پیشگیری و کاهش سرطان ریه کمک می‌کند.

دانشمندان نوعی آب میوه ژاپنی را کشف کردند که ممکن است به پیشگیری از سرطان ریه کمک کند.

به گزارش سینا پرس، محققان ژاپنی با استفاده از یک مدل موش، مکانیسم احتمالی اثر عصاره اکتینیدیا آرگوتا (کیوی مقاوم یا کیوی بومی ژاپن، کره، شمال چین و شرق روسیه شناخته می‌شود) را بر رشد سرطان ریه بررسی کردند.

اکتینیدیا آرگوتا (Actinidia arguta) که به نام کیوی مقاوم نیز شناخته می‌شود، درختی است چند ساله که از ژاپن، کره، چین شمالی و خاور دور روسیه می‌آید. برخلاف اکثر گونه‌های دیگر این میوه که دارای فیبر مو مانند در قسمت بیرونی هستند، این درخت، کیوی‌هایی کوچک و با پوست صاف به دارد.

سرطان ریه در حال تبدیل شدن به عامل اصلی مرگ و میر در ژاپن و در سراسر جهان است. سیگار کشیدن و استفاده از فرآورده‌هایی که منشا آن‌ها تنباکو است، به‌شدت به رشد این سرطان کمک می‌کند. اما این یک واقعیت بالینی ثابت کرده است که مواد فعال موجود در میوه‌های مختلف خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن از جمله سرطان‌ها را به حداقل می‌رساند.

کیوی مقاوم یک میوه خوراکی است که در استان اوکایاما ژاپن کشت می‌شود. محققان دانشگاه اوکایاما به سرپرستی دکتر ساکا آریموتو کوبایاشی، دانشیار دانشکده علوم دارویی دانشگاه اوکایاما، با استفاده از یک مدل موش، اثبات کرد که آب این نوع کیوی و یکی از اجزا تشکیل‌دهنده آن یعنی ایزوکورستین (isoQ) به پیشگیری و کاهش سرطان ریه کمک می‌کند.

دکتر آریموتو کوبایاشی معتقد است: در این مطالعه، ما به دنبال بررسی آثار شیمیایی پیشگیرانه آب این میوه و اجزء تشکیل دهنده آن بر روی تومورزایی ریه در موش‌ها و شناسایی مکانیسم‌های احتمالی زیربنایی آثار ضدتوموری این میوه هستیم.

برای این منظور، این تیم با استفاده از یک ترکیب سرطان‌زای شناخته شده موجود در محصولات تنباکو، رشد تومور را در موش‌ها القا کردند و با استفاده از آزمایش‌ها و کنترل، اثرات اجزای تشکیل دهنده کیوی مقاوم را بر تومورزایی ریه در موش‌ها مورد مطالعه قرار دادند.

در نهایت نتایج آزمایش‌ها نشان داد: sar-j عملکرد «Akt» را که یک پروتئین کلیدی در سیگنال‌دهی سرطان است، سرکوب می‌کند. این یک واقعیت شناخته شده است که Akt و یک پروتئین مرتبط به نام “PI ۳ k” در چندین سرطان انسان بیش از حد فعال می‌شوند.

کاتسویوکی کیورا، از محققان این پژوهش و استاد دپارتمان آلرژی و طب تنفسی در بیمارستان دانشگاه اوکایاما می‌گوید: «Sar-j و isoQ تومورزایی ریه ناشی از NNK را کاهش دادند. Sar-j هر دو مرحله شروع و رشد یا پیشرفت را در طول سرطان‌زایی هدف قرار می‌دهد، به ویژه از طریق ضد جهش‌زایی، تحریک ترمیم ترکیب اضافی آلکیل DNA و سرکوب سیگنال‌دهی رشد با واسطه IsoQ. Akt ممکن است تا حدی به اثرات بیولوژیکی sar-j از طریق سرکوب فسفوریلاسیون کمک کند، اما ممکن است ماده فعال اصلی نباشد».

به طور خلاصه، این مطالعه نشان می‌دهد: تومورزایی ریه در موش‌ها به دنبال مصرف خوراکی sar-j سرکوب شد. اگرچه آزمایش‌های بالینی ضروری است، اما به نظر می‌رسد اجزای تشکیل دهنده sar-j، از جمله isoQ، کاندید‌های جذابی برای پیشگیری از شیمی درمانی باشند. نتیجه یافته‌های این تحقیقات ۹ دسامبر ۲۰۲۲ در نشریه Genes and Environment (ژن‌ها و محیط زیست) منتشر شد.

برچسب ها: سرطان ریه کیوی
bato-adv
bato-adv
bato-adv