باستانشناسان یک آینۀ برنزی بسیار خاص به شکل سپر و یک شمشیر آهنی بسیار بزرگ را که بیش از ۲ متر طول دارد در گورپشتهای باستانی در شهر نارای ژاپن از زیر خاک بیرون آوردند؛ این آثار در نوع خود بیسابقه به حساب میآیند.
یک آینۀ برنزی و یک شمشیر آهنی در مقبرهای باستانی در ژاپن پیدا شدهاند که باستانشناسان آنها را از جهات مختلف بینظیر و بیسابقه توصیف کردهاند.
به گزارش فرادید؛ باستانشناسان یک آینۀ برنزی بسیار خاص به شکل سپر و یک شمشیر آهنی بسیار بزرگ را که بیش از ۲ متر طول دارد در گورپشتهای باستانی در شهر نارای ژاپن از زیر خاک بیرون آوردند؛ این آثار در نوع خود بیسابقه به حساب میآیند.
گورپشتۀ نارا بزرگترین گورپشتۀ ژاپن است و قدمت آن به نیمۀ دوم قرن چهارم میلادی (بیش از ۱۶۰۰ سال قبل) برمیگردد. ادارۀ باستانشناسی کاشیهارا خبر این کشف را روز ۲۵ ژانویه (چهارشنبه) اعلام کرد. سیگو وادا از مسئولان این کاوش گفت: «من دربارۀ جایگاه فردی که با این اشیاء به خاک سپرده شده واقعا شگفتزده هستم، چون این شمشیر و آینه شکلی بسیار غیرعادی دارند. در بررسی محتویات تابوت هم انتظار داریم که موارد بیشتری به دست بیاوریم».
در فصل کنونی کاوش در این گورپشته، مقبرهای پیدا شد که یک تابوت چوبی با طول ۵ متر در آن قرار داشت. شمشیر و آینه لابلای خاکهایی که این تابوت را پوشانده بودند پیدا شدند. این نخستین بار است که یک آینۀ برنزی به شکل سپر در یکی از سایتهای باستانی ژاپن یافت شده است.
پشت این آینه طرح و نقشهای پیچیدهای وجود دارد و کارشناسان آن را به عنوان «یک شاهکار برنزی از دورۀ کوفون» توصیف کردهاند؛ دورۀ کوفون بخشی از تاریخ ژاپن است که بین قرون سوم تا هفتم میلادی امتداد داشته است.
طول آینۀ برنزی حدود ۶۴ سانتیمتر و عرض آن ۳۴ سانتیمتر است. معمولا آینههای برنزی در گورهای ژاپنی شکل مدور دارند و یافتۀ اخیر از این جهت یک استثنا به حساب میآید. در پشت این آینه یک جور دستگیره نیز وجود دارد و دو نقش برجسته این دستگیره را احاطه کردهاند. این آینه بزرگترین آینۀ برنزی باستانی در ژاپن نیز به حساب میآید. تا قبل از این بزرگترین آینۀ یافت شده ۴۶.۵ سانتیمتر قطر داشت.
شمشیر یافت شده نیز ۲ متر و ۳۷ سانتیمتر طول و ۶ سانتیمتر عرض دارد و از نوع شمشیرهای معروف به «داکوکن» است که تیغۀ آنها تا حدی خمیده است. این بزرگترین شمشیری است که تا کنون به طور سالم و یکپارچه در یک سایت باستانشناسی در ژاپن پیدا شده است.
کارشناسان معتقدند که این شمشیر با توجه به اندازهاش قطعا نوعی کارکرد آیینی برای دفع شیاطین داشته و یک سلاح واقعی برای جنگیدن نبوده است.
باور کارشناسان این است که این گورپشته از دستبرد مهاجمان مقبره مصون بوده و به همین دلیل در چنین وضع خوبی حفظ شده است. مسئولان شهر نارا قصد دارند که محتویات تابوت را در سال ۲۰۲۳ یا حتی بعدتر مورد بررسی قرار بدهند. شمشیر و آینه نیز فعلا به دلیل انجام عملیات حفظ و نگهداری در معرض نمایش عمومی قرار نخواهند گرفت.