یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف نیترات رژیم غذایی، مولکول فعال در آب چغندر، به طور قابل توجهی باعث افزایش نیروی عضلانی هنگام ورزش میشود.
در حالی که مشخص است نیترات رژیمی هم استقامت در ورزش و هم شدت ورزش را افزایش میدهد، محققان هنوز چیزهای زیادی در مورد اینکه چرا این اثر رخ میدهد و اینکه چگونه بدن ما نیترات غذایی را که میخوریم به اکسید نیتریک تبدیل میکند، باید بیاموزند.
محققان دانشگاه اکستر، توزیع نیترات مصرف شده را در بزاق، خون، ماهیچهها و ادرار ۱۰ داوطلب سالم ردیابی کردند. از آنها خواسته شد حداکثر ورزش پا را انجام دهند. این تیم میخواست کشف کند که نیترات رژیمی در کجای بدن فعال است تا سرنخهایی در مورد مکانیسمهای موجود در زمان ورزش ارائه دهند.
یک ساعت پس از مصرف نیترات، از شرکتکنندگان خواسته شد تا ۶۰ انقباض عضله چهار سر ران - عضله ران فعال در حین صاف کردن زانو - را با حداکثر شدت در مدت پنج دقیقه روی یک دستگاه ورزشی انجام دهند. این تیم افزایش قابل توجهی در سطوح نیترات در ماهیچهها پیدا کرد. در طول تمرینات، محققان دریافتند که این افزایش نیترات باعث افزایش ۷ درصدی در نیروی عضلانی میشود، در مقایسه با زمانی که شرکت کنندگان دارونما مصرف میکردند.
«اندی جونز»، استاد فیزیولوژی کاربردی در دانشگاه اکستر، گفت: «تحقیق ما در حال حاضر شواهد زیادی در مورد خواص افزایش عملکرد نیترات رژیم غذایی، که معمولاً در آب چغندر یافت میشود، ارائه کرده است.»
مطالعات قبلی افزایش نیترات در بافت و مایع بدن را پس از مصرف نیترات رژیم غذایی نشان داده بود. با استفاده از ردیاب در مطالعه جدید، محققان توانستند به طور دقیق محل افزایش و فعال بودن نیترات را ارزیابی کنند، و همچنین شیوه جدیدی را در مورد نحوه استفاده از نیترات مصرفی ما برای افزایش عملکرد ورزشی نشان دهند.
این مطالعه نشان میدهد سطوح نیترات عضلانی برای عملکرد ورزشی مهم است. علاوه بر ورزش، احتمالاً برای سایر حوزههای پزشکی مانند مواردی که بیماریهای عصبی-عضلانی و متابولیک مرتبط با کمبود اکسید نیتریک را هدف قرار میدهند، نیز پیامدهای مهمی دارد.