قطعا علمیتر است که این یافتۀ شگفتانگیز را یک «فسیل دایناسور» بنامیم؛ اما اجزای ظاهری این دایناسور آنقدر سالم ماندهاند و سیمای آن آنقدر شبیه موجودات افسانهای است که انگار داریم به یک مومیایی ۱۱۰ میلیون سالۀ اژدها نگاه میکنیم.
در مارس سال ۲۰۱۱ یک ابزار حفاری سنگین در معدنی در آلبرتای کانادا مشغول حفر زمین بود که با کمال شگفتی به آثاری از یک جانور ماقبل تاریخ برخورد کرد؛ هیولایی که شباهت خیرهکنندهای با تصویر ذهنی ما از یک اژدها داشت.
به گزارش فرادید، این یکی از سالمترین فسیلهای دایناسور است که تا کنون پیدا شده است؛ یک انکیلوسور (Ankylosaur) تقریبا کامل که خارهای ارهمانند پشتش، بیشتر اندامهایش و حتی محتویات معدهاش به صورت کامل باقی ماندهاند؛ اما شگفتانگیزترین قسمتی که با جزئیات کامل حفظ شده است صورت دایناسور است.
این دایناسور که ۵ متر طول بدنش بوده است، زمانی در حدود ۱۱۰ میلیون سال پیش مرده و جسدش در زیر رسوبات رودخانهای مدفون شده است؛ همین وضعیت باعث حفظ تمام بدن جانور شده است.
مارک میچل، یکی از متخصصان موزۀ سلطنتی تیرل حدود هفت هزار ساعت در طول شش سال روی این فسیل کار کرد، سنگ و خاک چسبیده به آن را با دقت کنار زد و اجزای پراکندۀ آن را کنار هم گذاشت تا شکل مشخص و کامل آن پدیدار شود. به خاطر همین زحمتها بود که دایناسور را به افتخار او بوریالوپلتا مارکمیچلی (Borealopelta markmitchelli) نامیدند.
مارک در مصاحبهای که به تازگی با وبسایت آرس تکنیکا انجام داده میگوید: «در جریان آماده سازی، من قطعات را مثل یک جورچین کنار هم میگذاشتم تا کمکم شکل کامل جانور پدیدار شد؛ بعد از سر هم کردن سر و گردن جانور، چیزی که خودش را نشان داد، شبیه یک حیوان زنده بود که سیمایی بسیار تاثیرگذار و شگفتانگیز داشت».
از سال ۲۰۱۷ که این فسیل رونمایی شد، تحقیقات متعددی در رابطه با آن انجام شده که نتایج تازهترین آنها در همین ماه گذشته منتشر شد. این تحقیق تازه به صورتی جزئی و مفصل به چگونگی رژیم غذایی این جانور پرداخته است.
در اینجا تصاویری خارقالعاده از سیمای اژدهاگونه و حیرتانگیز این جانور ۱۱۰ میلیونساله را ملاحظه میکنید.