مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک عنوان میکند: در طول دو سال گذشته براساس آنچه که در مرکز آمار ایران گزارش شده، سرانه مصرف گوشت کاهش پیدا کرده است. سرانه مصرف هم به این دلیل کاهش پیدا میکند که مردم قدرت خرید ندارند. با افزایش قیمتهایی هم که اخیرا اتفاق افتاده، دیگر از ما بهتران میتوانند گوشت خرید کنند و دیگر مردم عادی و طبقهای هم که یک مقدار وضع بهتری داشتند، امکان خرید ندارند. فقط دیگر از ما بهتران میتوانند گوشت بخرند.
آنقدر قیمت گوشت در بازار بالا رفته که به گفته مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک، دیگر فقط از ما بهتران میتوانند گوشت بخرند.
به گزارش خبرآنلاین، در حال حاضر گزارشها از روند قیمت گوشت در بازار، از گرانی گوشت تا رقمهایی بالای ۳۰۰ هزار تومان حکایت دارد و این قیمت البته در مناطق مختلف متفاوت است. گزارش رسمی دولت از قیمتها نیز تایید میکند که قیمت گوشت قیمت و گوشت ماکیان در دی ماه در حدود ۴.۸ درصد گران شده و قیمتهای کنونی البته ۷۵۷ درصد گرانتر از دیماه پارسال است.
با این حال، بنا به گفته فعالان بازار، گرانی گوشت که در بازار از دو ماه قبل آغاز شده دولت تاکنون اقدام عملی برای کنترل قیمتها نداشته و حالا با وجود این فضا، خبر داده میشود که قرار است گوشت گرم وارداتی برای کنترل قیمتها وارد بازار شود.
آنطور که مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفته، بار گوشت قرمز وارد کشور شده و از امروز در فروشگاههای تهران توزیع میشود.
مسعود امرالهی توضیح داد، هر کیلو ران و سردست گوساله کیلویی ۲۱۵ هزار تومان قیمتگذاری شده است. همچنین گوشت گوساله مخلوط هر کیلو ۱۹۲ هزار تومان و چرخ کرده هر کیلو ۱۷۰ هزار تومان در میادین اصلی شهرداری قابل تهیه است. هر کیلوگرم شقه گوسفند هم ۲۲۰ هزار تومان خواهد بود.
در این شرایط، افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره گرانی گوشت در بازار و تاًثیر عرضه گوشت گرم روی قیمتها در بازار میگوید: اگر گوشت گرم وارد بازار شود، به طور مسلم روی بازار اثر میگذارد؛ بهخصوص اینکه اگر این توزیع در یک شبکه گسترده انجام شود و فقط در سازمان میادین این اتفاق نیفتد.
وی میافزاید: این گوشت اگر در فروشگاههای زنجیرهای و شبکه تعاونیهای توزیعی و در یک سطح گستردهای چه در تهران و چه در سایر استانها و شهرستانها عرضه شود، حتما ما میتوانیم انتظار داشته باشیم روی کاهش قیمتها اثر بگذارد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک در پاسخ به این پرسش که قیمتها تا چه سطحی پایین میآید؟ عنوان میکند: اصلا نمیتوانم در این باره اظهارنظر کنم؛ به لحاظ اینکه هماکنون رفتار بازار غیرطبیعی است و بستگی دارد به اینکه دولت چه میخواهد کند.
صدردادرس متذکر میشود: هنوز هم یک عملیات اجرایی آنچنانی در بازار شروع نکردند و فعلا در حد وعده مسوولان است. انشاله این وعدهها تحقق پیدا کند و عملیات اجراییاش شروع شود که در کاهش قیمتها کمک کند.
وی در توضیح رفتار غیرطبیعی تصریح میکند: جهشی که در طول دو ماه و نیم گذشته در بازار گوشت شاهد هستیم، به اینگونه بوده که قیمت گوشت از کیلویی ۱۸۰ هزار تومان به قیمت امروز رسیده است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک ادامه میدهد: دولت همان زمانی که این قیمتها بالا رفت و رفتار بازار غیرطبیعی شد، بلافاصله باید اقدامات عملی و کنترلی را اجرایی میکردند. این اتفاق تاکنون نیفتاده، اما الان گفتهاند که داریم گوشت گرم میآوریم و امیدواریم زودتر عملیات اجرایی آن انجام شود تا یک نظمی به بازار بدهد.
صدردادرس میگوید: در حال حاضر قیمت گوشت در مناطق مختلف متفاوت است، اما به طور متوسط بیش از ۳۰۰ هزار تومان در بازار قیمت دارد.
صدردادرس با اشاره به کاهش مصرف گوشت در کشور، میافزاید: به طور مسلم وقتی قیمتها به این شکل افزایش پیدا میکند، مردم توان خرید را از دست میدهند و همینطوری هم مردم مشکل خرید داشتند.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک عنوان میکند: در طول دو سال گذشته براساس آنچه که در مرکز آمار ایران گزارش شده، سرانه مصرف گوشت کاهش پیدا کرده است. سرانه مصرف هم به این دلیل کاهش پیدا میکند که مردم قدرت خرید ندارند.
وی تاکید میکند: با افزایش قیمتهایی هم که اخیرا اتفاق افتاده، دیگر از ما بهتران میتوانند گوشت خرید کنند و دیگر مردم عادی و طبقهای هم که یک مقدار وضع بهتری داشتند، امکان خرید ندارند. فقط دیگر از ما بهتران میتوانند گوشت بخرند.