هنوز تا چهاردمین انتخابات ریاست جمهوری زمان زیادی باقی مانده است، اما گمانه زنیها و برو بیاهای انتخاباتی در میان جریانها و چهرههای سیاسی از راست تا چپ و اعتدالیون به چشم میخورد. هرچند فعلا تعارفات و برخی ملاحظات سیاسی سبب شده، سیاسیونی که نیم نگاهی به پاستور دارند نه آمدنشان را تایید کنند نه نیامدنشان را تکذیب.
به گزارش اقتصاد نیوز، در این میان، گرچه نگاهها و گمانه زنیهای رسانهای حول محور آمدن چهرههای، چون محمدباقر قالیباف، علی لاریجانی، سعید جلیلی، عبدالناصر همتی، محمد جواد آذری جهرمی و ... میچرخد، اما برخی چهرهها هم هستند که طی ادوار انتخاباتی اسم آنها هم پرتکرار شده است، مانند پرویز فتاح یا مهرداد بذرپاش.
اما آیا همه این چهرهها که این روزها نامشان بر سر زبان هاست اجازه کاندیداتوری در انتخابات را خواهند یافت؟ آیا قانون انتخابات حق کاندیداتوری را از برخی چهرهها سلب خواهد کرد؟ و.
چند روز مانده تا ثبت نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، شورای نگهبان با صدور یک ابلاغیه، فضای انتخاباتی کشور را تحت الشعاع خود قرار داد و بر همین اساس برخی کاندیداهای احتمالی انتخابات ۱۴۰۰ مانند آذری جهرمی زودهنگام از دایره رقابت کنار گذاشته شدند.
حال بر اساس همان ابلاغیه شورای نگهبان که شرط سنی حضور در انتخابات را حداقل ۴۰ سال تمام شمسی و حداکثر سن ۷۵ سال تمام در هنگام ثبت نام اعلام کرده است، حسن روحانی از حضور در انتخابات ۱۴۰۴ منع خواهد شد. این احتمال نیز وجود دارد که محمدرضا عارف و محسن رضایی هم به دلیل سن بالا از حضور در انتخابات ریاست جمهوری آینده انصراف بدهند.
بر اساس اسامی که به عنوان کاندیداهای احتمالی مطرح هستند، ۱۲ درصد کاندیداها بین ۴۰ تا ۵۰ سال سن دارند، ۵۹ درصد بین ۶۰ تا ۷۰ سال سن دارند و ۱۷ درصد هم بین ۷۰ تا ۸۰ درصد سن دارند.
از آنجایی که پیش بینی میشود رقابت انتخاباتی میان اشخاصی، چون علی لاریجانی، محمد باقر قالیباف، سعید جلیلی و ابراهیم رئیسی بیشتر باشد بعید نیست دوباره یک رئیس جمهور با سن بالاتر از ۶۰ سال روی کار بیاید.
در چند انتخابات اخیر کاندیداهای اصلاح طلب نتوانستند از گیت شورای نگهبان عبور کنند، اما اصولگرایان با دردسرهای کمتری در تایید صلاحیتها روبرو بودند، شاید از همین روست که در بین کاندیداهای احتمالی انتخابات ۱۴۰۴ چهرههایی با رگههای سیاسی اصولگرا بیشتر به چشم میخورد و پیش بینی میشود احتمالا ۵۳ درصد کاندیداها برخواسته از جریان اصولگرا باشند.
در میان اسامی مطرح شده ۲۱ درصد گرایش اصلاح طلبی دارند و ۲۶ درصد هم اعتدال گرا محسوب میشوند.