دسر عیش السرایا نوعی دسر عربی بسیار خوشمزه و مجلسی است که از ترکیب نان تست برشته با موادی شبیه به فرنی و شهد تهیه میشود.
فراروـ دسرها پای ثابت مهمانیها و یکی از اصلیترین منوهای خوشمزه رستورانها هستند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند. دسر عیش السرایا یکی ازا نواع دسرهای عربی خوشمزه و مجلسی است که از ترکیب نان تست برشته، شهد و موادی شبیه به فرنی یا پودینگ تهیه میشود. این دسر خوشمزه دستور تهیه بسیار آسانی دارد و برای پذیرایی یک دسر بسیار زیبا و مجلسی است. درا دامه این مطلب طرز تهیه دسر عیش السرایا همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه این دسر خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
نان تست: ۱۰ عدد
شیر: ۴ لیوان
شکر: ۴ قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: ۴ قاشق غذاخوری
گلاب: ۳ قاشق غذاخوری
خامه: ۱۰۰ گرم
مواد لازم برای شهد
شکر: ۱ لیوان
آب: یک دوم لیوان
زعفران: به میزان لازم
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروز در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
۱ـ برای شروع کار ابتدا کنارههای کلفت نان تست را ببرید و کنار بگذارید؛ سپس نان تستها را به صورت مکعبی خرد کنید و داخل یک ماهی تابه بریزید. ماهی تابه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا نانها کاملا برشته شوند؛ همچنین میتوانید نانهای خرد شده را داخل سینی فر بچینید و توی فر بگذارید تا برشته شود.
۲ـ در مرحله بعد شیر را همراه با نشاسته ذرت، شکر و خامه صبحانه داخل یک قابلمه کوچک بریزید و خوب هم بزنید تا حالا گلولهای نداشته باشد؛ سپس قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید و با حرارت کم مدام هم بزنید تا مواد به غلظت فرنی برسد؛ سپس گلاب را اضافه کنید و چند دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
۳ـ برای تهیه شهد آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا شکر کم کم آب شود؛ سپس آبلیمو و زعفران دم کرده را اضافه کنید و اجازه بدهید دو تا سه دقیقه بجوشد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
۴ـ ظرف دسر مورد نظرتان را آماده کنید و از نان تستهای برشته داخل ظرف بریزید تا کف ظرف کاملا با نان تست پوشانده شود. حالا شربت داغ را روی نانها بریزید تا خیس شود؛ سپس فرنی آماده را روی نانها بریزید و روی ظرف دسر را سلفون بکشید و با چنگال چند سوراخ روی سلفون ایجاد کنید تا دسر عرق نکند. ظرف دسر را داخل یخچال بگذارید تا چند ساعت بماند و خودش را بگیرد. قبل از سرو میتوانید روی دسر را با انواع کرمهای وانیلی و پودر پسته تزیین کنید، نوش جان.