یکی از معتبرترین منابع تاریخی اشاره میکند که اسکندر مقدونی در سال ۳۲۳ قبل از میلاد در بابل درگذشت و در ممفیس به خاک سپرده شد. اما پیکر او بعداً به اسکندریه منقل شد و بعدها هم بار دیگر محل دفن او در اسکندریه تغییر کرد. این مسئله باعث شده تا محل دفن او تا امروز کشف نشده باقی بماند.
بیشتر درک ما از مصریان باستان بر اساس یافتههای باستان شناسان از دره پادشاهان و سایر مناطق کلیدی در سراسر مصر است. جالب است بدانید که بسیاری از مقبرههای مشهور فراعنه زمانی که باستانشناسان کار خود را در قرنهای اخیر آغاز کردند، کشف شدند، اما برخی دیگر با وجود آوازه قابل توجه شان هنوز کشف نشدهاند.
به گزارش فرادید، ما در این مطلب به پنج مورد از معروفترین مقبرههای گمشده مصر باستان خواهیم پرداخت. البته به این مسئله که آیا باستان شناسان به یافتن این پادشاهان و ملکههای معروف شان نزدیک شده اند یا خیر نیز میپردازیم.
اسکندر مقدونی به معنای سنتی فرعون نبود. اما یکی از مشهورترین پادشاهان تاریخ باستان و پادشاه یونان باستان به شمار میرفت. او بیشتر سالهای حکومت خود را صرف جنگیدن در سراسر اروپا و غرب آسیا کرد و در نهایت موفق شد که مصر را فتح کند.
طبق ادعاهای تاریخی، اسکندر مقدونی حداقل در سه مقبره جداگانه به خاک سپرده شده است، اما با این وجود باستان شناسان امروزی نمیدانند که او در حال حاضر کجا دفن شده است.
یکی از معتبرترین منابع تاریخی اشاره میکند که اسکندر مقدونی در سال ۳۲۳ قبل از میلاد در بابل درگذشت و در ممفیس به خاک سپرده شد. اما پیکر او بعداً به اسکندریه منقل شد و بعدها هم بار دیگر محل دفن او در اسکندریه تغییر کرد. این مسئله باعث شده تا محل دفن او تا امروز کشف نشده باقی بماند.
تحوتموس دوم چهارمین فرعون از سلسله هجدهم مصر باستان بود. علیرغم تلاشهای زیادی که برای کشف مقبره تحوتموس دوم انجام شده است، هنوز محل دفن او در مصر پیدا نشده است. برخی از بزرگترین باستانشناسان جهان، حفارهای متعددی را برای جستجوی تحوتموس دوم رهبری کردهاند که تاکنون هیچ شانسی نداشتهاند.
علاوه بر این کاوشهای کنونی و گسترده در دره پادشاهان نیز هنوز منجر به کشف مقبره تحوتموس دوم نشده است. اگرچه برخی اعتقاد داشتند که او برای مدتی در گورستان شماره ۴۲ دفن شده است.
عنخ اسن آمون همسر پادشاه افسانهای مصر یعنی توت عنخ آمون بود. او همچنین جز نسل ملکههایی بود که در عصر آمارنا بر مصر باستان تسلط داشتند. او علاوه بر اینکه همسر توت عنخ آمون است، دختر ملکه نفرتیتی نیز بوده و دارای دودمانی است که هرکسی به آن غبطه میخورد.
اما با این وجود تا به امروز هیچ کشفی در مورد محل دفن وی صورت نگرفته است. برخی معتقدند که او ممکن است در نزدیکی توت عنخ آمون در گورستان شماره ۶۳ دفن شده باشد، اما آزمایش DNA هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است.
علاوه بر این دو مومیایی سلطنتی وجود دارد که در گورستان شماره ۲۱ پیدا شده اند و برخی معتقدند یکی از آنها ممکن است عنخاسنآمون باشد، اما هنوز هیچ چیزی به شکل قطعی ثابت نشده است.
نفرتیتی، مادر عنخ اسن آمون و یکی از مشهورترین ملکههای مصری بود. او همسر آخناتون و به عنوان یکی از بزرگترین پادشاهان سلسله هجدهم شناخته میشد. او همچنین یکی از قدرتمندترین زنان تاریخ مصر باستان بود که آرامگاه او هنوز پیدا نشده است.
سوابق حاکی از آن است که او در روزهای پایانی زندگی خود ناپدید شده و محل نگهداری او هنوز مشخص نیست. البته تلاش باستان شناسان برای یافتن مقبره او ادامه دارد و آخرین تحقیقات نشان میدهد که او ممکن است در نزدیکی مقبره پسرش توت عنخ آمون دفن شده باشد.
رامسس هشتم هفتمین فرعون سلسله بیستم و کوچکترین پسر رامسس سوم بود. او کمتر از ۱۲ ماه بر تخت سلطنت نشست و تنها پادشاه سلسله بیستم است که آرامگاه و محل دفن او هنوز در دره پادشاهان کشف نشده است.
پیچیدگیهای سیستم تدفین در مصر برای خانوادههای سلطنتی باعث به زحمت افتادن باستان شناسان شده است. اما با این وجود باستانشناسان به جستجو برای یافتن محل دفن آخرین پادشاه سلسله بیستم ادامه میدهند.
تاریخ مصر باستان بسیار گسترده است و تأثیر آن بر بسیاری از جنبههای جامعه مدرن اجتناب ناپذیر است. بیایید به حقایق جالبی در مورد پادشاهان و ملکههای مصری که ممکن است قبلاً نخوانده باشید نگاهی بیندازیم:
ریش در جامعه مصر به عنوان نماد بزرگی در نظر گرفته میشد. البته در سطح جامعه مصر معمولا مردم ریش خود را میتراشیدند. اما فراعنه، حتی زنان، همیشه ریشهای مصنوعی میگذاشتند. در واقع اعتقاد مصریان باستان بر این بود که ریش، حتی ریشهای مصنوعی، شما را به خدایان شرک آمیز نزدیک میکنند.
مصریها از بسیاری جهات به ویژه در مورد قدرت گرفتن زنان در حاکمیت پیشگام بودند. طبق دادههای تاریخی عنوان «پادشاه» برای هر فرمانروایی اعم از مرد یا زن به کار میرفت و قدرت بدون توجه به جنسیت تقسیم میشد.
فرعون قدرتمندترین فرد در کل امپراتوری مصر بود. بنابراین، آنها باید به خوبی آموزش میدیدند تا در آینده موفق شوند. پسر فرعون یا فرزند ارشد در واقع مقام نایب السلطنه میگرفت و برای اطمینان از اینکه شایسته این مقام هستند، تحت آموزشهای ویژهای قرار میگرفتند. تمرینات شامل تقویت قدرت، تمرینهای استقامتی و سفرهای شکار برای ایجاد استقامت، تجربه و انعطاف پذیری پادشاه آینده میشود.