مانورهای هفته گذشته آمریکا و اسرائیل به وضوح علیه ایران و شامل آموزش برای مقابله با تهدیدات هستهای بودند. حمله نظامی اخیر علیه تاسیسات اصفهان بیش از آن که اعلان جنگ باشد ارسال یک پیام بود.
فرارو- عبدالرحمن راشد، مدیرکل سابق شبکه خبری "العربیه" وابسته به عربستان سعودی بوده است. او هم چنین سردبیر سابق نشریه "الشرق الاوسط" بوده است. او ستون نویس ارشد روزنامههای سعودی "المدینه" و بحرینی "البلاد" است. راشد به نقد علیه اسلام گرایان مشهور است.
به گزارش فرارو به نقل از الشرق الاوسط، عملیات شکست خورده پنجه عقاب در سال ۱۹۸۰ میلادی اولین و آخرین حمله ایالات متحده علیه خاک ایران بود. در آن زمان، دولت ایالات متحده یک حمله نظامی ظاهرا غافلگیر کننده را برای آزادسازی گروگانهای آمریکایی که در سفارتشان در تهران گرفتار شده بودند برنامهریزی کردند. آنان از یک ناو هواپیمابر، چندین فروند جنگنده، هواپیماهای باربری نظامی، چندین فروند بالگرد، نیروهای ویژه و تفنگداران دریایی استفاده کردند، اما طوفان شن این طرح را متوقف کرد. پس از آن، آمریکاییها از ایده انجام حملات مستقیم اجتناب ورزیدند و در عوض پاسخ از راه دور و انجام حملات انتقام جویانه را برگزیدند.
چهار دهه پس از این وقفه بازگشت به شیوه عملیات نظامی علیه ایران به همان اندازه غافلگیر کننده بود. آمریکاییها و اسرائیلیها از میان تمام گزینههایی که در اختیار داشتند پهپادهایی را برای هدف قرار دادن کارخانه تولید پهپاد در اصفهان انتخاب کردند.
با شتاب گرفتن رقابت برای برتری بین آمریکا و چین از یک سو و جنگ روسیه در اوکراین از سوی دیگر نفت و گاز ایران و خاورمیانه به خط مقدم بازگشتهاند.
مانورهای هفته گذشته آمریکا و اسرائیل به وضوح علیه ایران و شامل آموزش برای مقابله با تهدیدات هستهای بودند. حمله نظامی اخیر علیه تاسیسات اصفهان بیش از آن که اعلان جنگ باشد ارسال یک پیام بود.
ایران میتواند به راحتی آن چه را که در جریان حمله ویران شد بازسازی کند. کاری که ایران اکنون نمیتواند انجام دهد آن است که از بازی که در اوکراین انجام میشود دور بماند.
ما (کشورهای عربی) ممکن است در جنگ اوکراین یا در حملات به ایران نقشی نداشته باشیم، اما مطمئنا این رخدادها بعد تازهای هستند که به سیاست منطقهای افزوده شدهاند. جنبههای درگیری روسیه و غرب در خاورمیانه اکنون به فراتر از سوریه امتداد یافته است.
رسانههای روسی از دولت مسکو میخواهند که از ایران و برنامههای تسلیحاتی آن کشور از جمله ساخت تسلیحات هستهای حمایت کند. با این وجود، به دلایل بسیاری بعید است که دولت روسیه این مسیر را در پیش بگیرد.
رسانههای روس شایعاتی را مطرح کردند مبنی بر آن که حمله پهپادی به تاسیسات ساخت پهپادهای نظامی ایران توسط واشنگتن و متحداناش با هدف پنهانسازی مذاکرات محرمانه آنان با ایران بوده است. با این وجود، حقیقت آن است که مذاکرات مخفی نیست. مذاکرات در وین و مذاکراتی که بین "رابرت مالی" فرستاده ویژه امریکا در امور ایران با با سفیر ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک انجام شده مشخص و آشکار است.