bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۰۷۰۷

واکاوی مواضع برادران‌لاریجانی در مجله عربی

تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۱۹ آبان ۱۳۸۹


هفته‌نامه «المجله» در شماره اخیر خود در مقاله‌ای به بررسی تاریخی برادران لاریجانی و واکاوی برخی از مواضع سیاسی آن‌ها پرداخته است.

این مجله که یکی از قدیمی‌ترین مجله‌های سیاسی در خاورمیانه و یکی از مجلات بین‌المللی پیش‌رو در امور سیاسی در جهان عرب است به دو زبان انگلیسی و عربی در لندن منتشر می‌شود و اولین شماره آن در سال 1980 میلادی چاپ شد.

به گزارش خبرآنلاین، در این مقاله آمده است: «نام خانوادگی لاریجانی به نامی آشنا برای ایرانیان و غربی‌ها در دوره‌های مختلف زمانی به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تبدیل شده. آن‌ها امروزه با وجود اختلاف نظر با محمود احمدی‌نژاد، خانواده‌ای دارای نفوذ در نظام جمهوری اسلامی ایران شمرده می‌شوند.»

این نوشتار می‌افزاید: «می‌توان آن‌ها را به یک حزب خانوادگی یکپارچه توصیف کرد، آن‌ها خود را در ستیز با جریان اصلاحات، منجی اصول‌گرایان و منادیان سنت‌گرایی دینی معرفی می‌کنند.»

المجلة با اشاره به روابط حسنه این خانواده با رهبری ایران، به تشریح مناصب آن‌ها می‌پردازد و اضافه می‌کند: «پنج برادر؛ علی، صادق، محمدجواد، باقر و فاضل، مناصب زیادی را در نظام ایران به دست آوردند.»

محمدجواد لاریجانی،‌ ریاضی‌دان فارغ‌التحصیل دانشگاه برکلی، به عنوان نماینده مجلس، معاون وزیر خارجه و مشاور مقام معظم رهبری، مشاور رییس قوه قضاییه در امور بین الملل و نیز رئیس مرکز تحقیقات فیزیک نظری ایفای نقش کرده‌ است.

باقر لاریجانی، که فارغ‌التحصیل رشته پزشکی است، معاون وزیر بهداشت بوده ‌است. ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران را نیز تجربه کرده است.

فاضل لاریجانی، یک دیپلمات بود که سال‌ها در اوتاوا خدمت می‌کرد. مسئولیت وابستگی فرهنگی واحدهای دانشگاه آزاد در خارج از کشور را در کارنامه خود دارد و مدت ها در کانادا بسر می برد.

صادق لاریجانی در زمان حساسی عهده‌دار مقام ریاست قوه قضاییه شده ‌است. ‌سابقه عضویت در فقهای شورای نگهبان و مجلس خبرگان رهبری را دارد.

علی لاریجانی، ریاست مجلس را بر عهده دارد. وی هم چنین عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

این مجله در ادامه می‌گوید: «ریشه لاریجانی‌ها به روستای «پردمه» لاریجان در هفتاد کیلومتری شهر آمل برمی‌گردد. آن‌ها فرزندان مرحوم آیت‌الله العظمی میرزا هاشم آملی از اصولیون سرشناس هستند که خود از شاگردان میرزای نائینی بود و شاگردانی همچون ناصر مکارم شیرازی، عبدالله جوادی‌آملی، حسن حسن‌زاده‌آملی، محمدی‌گیلانی، شهید مفتح، محقق‌داماد و محمد یزدی از محضرش استفاده کرده‌اند.»

المجلة که به‌طور مفصل به ویژگی‌ها علایق و سلایق برادران لاریجانی پرداخته درباره «علی لاریجانی» سخنان شنیدنی دارد و می‌نویسد: «او فردی آرام با سمت‌های جدل‌برانگیز است. لاریجانی 53 ساله شاید مشهورترین فرد خانواده لاریجانی است، او در 1957 میلادی با دختر اندیشمند بزرگ مرتضی مطهری در سن 20 سالگی ازدواج کرد. او بعد از سمت‌هایی که در سپاه داشت در سال 1991 در دولت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی جانشین سیدمحمد خاتمی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد. سپس به فرمان رهبر ایران مدیر صدا و سیما شد که شاهد تغییرات گسترده‌ای همچون افزایش تعدا شبکه‌ها از سه به هفت، مبارزه با یک‌جانبه‌گرایی سیاسی در صدا و سیما شد.»

این گزارش می‌افزاید: «برادران لاریجانی به رغم اختلافات سیاسی هفته‌ای یک‌بار در منزل والده‌شان گعده می‌گیرند و به گفت‌وگو در مورد مسائل جاری می‌پردازند.»

پیش‌تر مجله تایم برادران لاریجانی را «کندی‌»های ایران توصیف کرد که به عنوان وزنه‌ای خاص در اردوگاه اصولگرایان ظاهر شده‌اند و موضع واقع‌گرایانه در قبال آمریکا اتخاذ کرده‌اند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv