از رایجترین راههای ابتلا به این بیماری در سراسر جهان، انتقال از مادر به نوزاد هنگام زایمان است. این بیماری درصورتی که درمان نشود باعث آسیب کبدی، سرطان و مرگ میشود.
بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) انتقال هپاتیت بی از مادر به نوزاد در انگلستان ریشهکن شده است.
هدف دبلیواچاو از حذف این است که کمتر از دو درصد نوزادانی که از مادران مبتلا به هپاتیت بی متولد میشوند، به این بیماری مبتلا شوند؛ و دادههای دفتر امنیت بهداشت بریتانیا (UKHSA) نشان میدهد که این رقم برای انگلستان اینک یک دهم درصد است.
این سازمان گفت پیشرفتهایی برای مقابله با این بیماری ویروسی حاصل شده است که چنانچه درمان نشود، باعث آسیب کبدی، سرطان و مرگ میشود.
سازمان ملی خدمات سلامت [بریتانیا](NHS) به همه نوزادان در سنین هشت، ۱۲ و ۱۶ هفتگی، واکسن «شش در یک» [شش گانه]ارائه میکند.
دفتر امنیت بهداشت بریتانیا گفت که میزان استقبال از تزریق این واکسن همچنان بالا است، اما از بزرگسالان بیشتری که در معرض خطر بالاتر ابتلا به هپاتیت بی قرار دارند، خواست که برای تزریق رجوع کنند.
حدود ۲۰۶ هزار نفر در انگلستان به هپاتیت بی مزمن دچارند.
بیشتر موارد بین مهاجرانی دیده میشود که پیش از ورود به بریتانیا، در خارج از این کشور به این بیماری مبتلا شدهاند.
جوامعی در بریتانیا که بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، عبارتند از معتادان تزریقی، همجنسگرایان، دوجنسگرایان و مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند، کارگران جنسی، و زندانیان یا کسانی که در بازداشتگاههای مهاجرت به سرمیبرند.
از رایجترین راههای ابتلا به این بیماری در سراسر جهان، انتقال از مادر به نوزاد هنگام زایمان است.
از اواخر دهه ۱۹۹۰ به تمام زنان باردار در انگلستان آزمایش خون پیش از زایمان ارائه میشود.
هر سال، پاسخ آزمایش هپاتیت بی حدود دو هزار زن در انگلستان مثبت میشود و به نوزادان آنها در بدو تولد واکسن هپاتیت بی تزریق میکنند.
دکتر سما مندل، معاون قسمت ویروسهای انتقالپذیر از راه خون در دفتر امنیت بهداشت بریتانیا، گفت که بسیاری از مردم نمیدانستند که به هپاتیت بی - یا نوع دیگری از هپاتیت، یعنی هپاتیت سی- دچارند، «چون این ویروسها ممکن است بدون عوارض باشند».
تقریبا ۹۰ درصد موارد هپاتیت سی در بریتانیا مربوط به افرادی است که مواد مخدر تزریق میکنند، یا در گذشته تزریق داشتهاند.
او گفت: «ما همچنان از تمام کسانی که سابقه تزریق مواد مخدر داشتهاند، همجنسگرایان، دوجنسگرایان و مردانی که با سایر مردان رابطه جنسی دارند، کارگران جنسی و کسانی که از کشورهایی به بریتانیا مهاجرت کردهاند که هپاتیت بی و سی در آنها شایع است، میخواهیم برای آزمایش، درمان یا واکسیناسیون رایگان هپاتیت بی رجوع کنند.» استیو بارکلی، وزیر بهداشت و مراقبتهای اجتماعی، گفت: «داریم راه را برای ریشهکنی هپاتیت بی و سی هموار میکنیم و انگلستان یکی از اولین کشورهای جهان است که دارد این ویروس را از بین میبرد.»
منبع: ایندیپندنت