در حالی که در قالب یک گزارش به شکل مفصل به بررسی ماجرای پرواز این بالون جنجالی بر فراز آمریکا پرداختهایم، اکنون در این گزارش درمییابیم که چگونه برخی از بالونهای جاسوسی چین توانستهاند از زیر نظر رادارهای آمریکا بگریزند و به حریم هوایی ایالات متحده دست پیدا کنند.
گزارشها حاکی از این است که بالونهای قبلی چینی بر فراز ایالات متحده به عنوان پدیدههای هوایی ناشناخته که در زبان عوام «بشقاب پرنده» نامیده میشوند، طبقهبندی میشدند. اکنون این خبر میتواند توضیح دهد که چرا مقامات ارشد ایالات متحده در لحظه از این تهاجمات مطلع نشدهاند.
به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، چند روز قبل (شنبه ۴ فوریه) یک بالون نظارتی چینی که به آسمان آمریکا راه یافته بود، توسط یک جت جنگنده F-۲۲ در سواحل کارولینای جنوبی بر فراز اقیانوس اطلس ساقط شد.
در همان روز، ارتش ایالات متحده فاش کرد که بالونهای مشابه چینی در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ که از ژانویه ۲۰۱۷ تا ژانویه ۲۰۲۱ ادامه داشت، حداقل سه بار به حریم هوایی ایالات متحده نفوذ کردهاند.
در حالی که در قالب یک گزارش به شکل مفصل به بررسی ماجرای پرواز این بالون جنجالی بر فراز آمریکا پرداختهایم، اکنون در این گزارش درمییابیم که چگونه برخی از بالونهای جاسوسی چین توانستهاند از زیر نظر رادارهای آمریکا بگریزند و به حریم هوایی ایالات متحده دست پیدا کنند.
گزارش جدید نیویورک تایمز میگوید آن تهاجمات قبلی به این دلیل خبرساز نشدند که تا حدی طول کشیده تا مقامات ارشد نظامی آمریکا از آنها مطلع شوند و برخی از آنها در ابتدا به عنوان پدیدههای هوایی ناشناس (UAP) طبقهبندی میشدند.
روزنامه نیویورک تایمز نوشته است: بالونها عامل بسیاری از حوادث غیرقابل توضیحی هستند که نیروی دریایی و سایر سرویسهای نظامی در سالهای اخیر ردیابی کردهاند. رویدادهای قبلی، مانند سایر رویدادهای غیرقابل توضیح به یک گروه ضربت در پنتاگون که مسئول تحقیق در مورد بشقاب پرندهها و سایر پدیدههای هوایی ناشناخته است، تحویل داده شده است. از آنجایی که پنتاگون و سازمانهای اطلاعاتی تلاشهای خود را در دو سال گذشته برای یافتن توضیح برای بسیاری از این حوادث افزایش دادهاند، مقامات، برخی از این رویدادها را به عنوان بالونهای جاسوسی چینی طبقهبندی کردهاند.
روزنامه نیویورک تایمز به نقل از چندین مقام آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، افزود: معلوم نیست که پنتاگون چه زمانی حوادث مربوط به جاسوسی چین را تشخیص داده است، اما هنگامی که در این مورد تصمیمگیری شده است، مقامات، اطلاعات را مخفی نگه داشتند تا چین از افشای تلاشهای جاسوسی خود نزد آمریکا آگاه نشود.
وزارت دفاع ایالات متحده (DOD) در چند سال گذشته علاقه بیشتری به رویدادهای هوایی ناشناخته (UAP) نشان داده است. به عنوان مثال، در ماه مه ۲۰۲۱، پنتاگون ایجاد یک گروه عملیات UAP را اعلام کرد. مقامات پنتاگون در بیانیه کوتاهی که چند ماه بعد منتشر شد، گفتند که هدف اصلی از راهاندازی این سازمان، شناسایی، تجزیه و تحلیل و فهرستنویسی رویدادهای هوایی ناشناختهای است که میتوانند تهدیدی برای امنیت ملی ایالات متحده باشند.
سپس در ژوئیه ۲۰۲۲، وزارت دفاع آمریکا دفتری موسوم به «دفتر حل همه دامنههای ناهنجاری» (AARO) را ایجاد کرد تا رویدادهای هوایی ناشناخته را در فضا، هوا و حتی در زیر آب ردیابی کند.
ماه گذشته، دفتر مدیر اطلاعات ملی وزارت دفاع آمریکا گزارشی را با تأخیر زیاد در مورد رویدادهای هوایی ناشناخته منتشر کرد. این گزارش طبقهبندی نشده با استفاده از اطلاعات جمعآوری شده توسط آژانسهای اطلاعاتی و شاخههای نظامی مختلف، همراه با اداره هوانوردی فدرال، اداره ملی اقیانوس شناسی و جو، وزارت انرژی آمریکا و ناسا به ۵۱۰ مورد مشاهده رویدادهای هوایی ناشناخته پرداخته است.
بر اساس این گزارش، حدود یک سوم از این ۵۱۰ مشاهده (دقیقا ۱۷۱ مورد) «بدون مشخصه و ناشناخته" باقی ماندهاند. اما تقریباً به همان اندازه، یعنی ۱۶۳ مورد، به عنوان بالون یا «موجودات بالون مانند» شناسایی شدند. اینکه چه تعداد از آنها ممکن است بالونهای جاسوسی خارجی بوده باشند، مشخص نیست.
مقامات چینی به نوبه خود بابت تجاوز اخیر یک بالون به حریم هوایی آمریکا عذرخواهی کردهاند، اما آنها ادعا کردهاند که این بالون یک وسیله علمی بوده است که دادههای هواشناسی را جمع آوری میکرده و به شکل اتفاقی از مسیر خود منحرف شده و به ایالات متحده راه یافته است.
البته این توضیح مورد قبول ایالات متحده قرار نگرفته است.
یک مقام ناشناس وزارت دفاع آمریکا از پنتاگون گفت: این یک بالون نظارتی متعلق به جمهوری خلق چین بود. این بالون جاسوسی عمدا از فراز ایالات متحده و کانادا عبور داده شده و ما مطمئن هستیم که به دنبال شناسایی و نظارت بر سایتهای نظامی حساس بوده است.