ادعای هی مبنی بر موفقیت دستکاری ژنتیکی اش هنوز تایید نشده است. در واقع، هنوز مشخص نیست که آیا این آزمایش موفقیت آمیز بوده یا خیر، جدای از پیچیدگیهای اخلاقی که این روش دارد.
هی جیانکوی در سال ۲۰۱۸ جامعه علمی را حیرت زده کرد، وقتی اعلام نمود که تیم او از ابزار ویرایش ژنی یا دستکاری ژنتیکی CRISPR-Cas۹ روی دو دختر دوقلو در دوران جنینی استفاده کرده است که باعث به دنیا آمدن اولین مورد از نوزادهای دستکاری ژنتیکی شده جهان شده است.
به گزارش روزیاتو، سومین نوزاد دستکاری ژنتیکی شده نیز یک سال بعد متولد شد. اکنون این دانشمند مورد انتقاد قرار گرفته در زمینه دستکاری ژنتیکی، که در چین به مدت ۳ سال به خاطر آزمایشهای غیراخلاقی زندانی شده، به روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست گفته است که تمامی سه کودکی که دستکاری ژنتیکی شده اند کاملاً حالشان خوب است.
هی در این باره میگوید: «آنها یک زندگی نرمال، آرام و بدون دردسر دارند. این خواسته آن هاست و باید به آن احترام بگذاریم. شادی کودکان و خانواده هایشان بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد». هدف اصلی هی استفاده از تکنیک دستکاری ژنتیکی برای بازنویسی ژن CCR۵ به منظور مقاومت در برابر ویروس اچ آی وی بود که بسیاری آن را یک آزمایش انسان زنده دانستند. وی میگوید که این ژنها با موفقیت دستکاری شده و بر این باور است که این موضوع و جهش ژنتیکی صورت گرفته باعث شده نوزادان مقاومت کامل یا نسبی در مقابل HIV داشته باشند.
ادعای هی مبنی بر موفقیت دستکاری ژنتیکی اش هنوز تایید نشده است. در واقع، هنوز مشخص نیست که آیا این آزمایش موفقیت آمیز بوده یا خیر، جدای از پیچیدگیهای اخلاقی که این روش دارد. بر اساس تحقیقات، این تیم جهشهایی جدید را خلق کردند که ممکن است به مقاومت در برابر HIV شود و شاید هم نشود. هی، اما به روزنامه چینی گفته است که مانند یک پدر نگران آینده این سه دختر است. او قصد دارد تا نیازهای پزشکی این سه را تحت نظر داشته و امید دارد که برای هزینههای درمانی آنها در آینده پول جمع آوری کند.
هی میگوید: «بعد از سن ۱۸ سالگی، این کودکان تصمیم خواهند گرفت تا آزمایشات بعدی پزشکی برای نیازهای شخصی شان را انجام دهند یا خیر. ما خود را متعهد به انجام این کار برای تمام عمرشان میدانیم».
هی که در آوریل ۲۰۲۲ از زندان آزاد شد، تایید کرده که آزمایشاتش عجولانه صورت گرفته است، اما دانشمندان آزمایشگاه پکن مدت هاست که کار روی ژن درمانی برای جلوگیری از وقوع بیماریهای ژنتیکی را آغاز کردهاند.