فصیحی پس از این لحظه تاریخی، درحالی که اشک میریخت این قهرمانی را به مردم ایران تقدیم کرد و از عبارات «برای مردم ایران» و «برای شادی مردم ایران» استفاده کرد. دختر باد لقبی است که فرزانه فصیحی در ورزش ایران به خود اختصاص داده است. فرزانه زمانی که قرار بود روی سکوی قهرمانی برود تا مدال طلایش را دریافت کند، بازهم پرچم ایران را همراه نداشت. او زمانی که روی سکو قرار گرفت، سرش را پایین انداخت، سرود ایران را نخواند و اشک امانش نداد
فرارو- رخدادهای خبرساز هفته جاری با یک قهرمانی تاریخی در مسابقات ورزشی آغاز شد و با تداوم واکنشهای به مسمومیتهای سریالی مدارس دخترانه قم منتهی شد. این هفته، در سطح داخل و خارج کشور رخدادهای بسیار خبرسازی داشت.
به گزارش فرارو، اوایل هفته جاری فرزانه فصیحی، موسوم به دختر باد ایران، قهرمانیای تاریخی را در مسابقات دو سرعت داخل سالن قهرمانی آسیا کسب کرد. همزمان با این خبر مهم، ماجرای مسمومیت مدارس دخترانه قم و بارش برف سنگین در تهران، کانون اخبار را به سوی خود جلب کرد. از غار بیرون آمدن مغر متفکر ساواک، ماجرای نقش همسر انسیه خزعلی در تخریب بافت تاریخی شیراز و واکنش تند عبدالکریم سروش به نشست شش نفره هیات به اصطلاح اپوزیسیون، دیگر اخبار خبرساز هفته جاری بود.
اوایل هفته جاری، در جریان برگزاری رقابت فینال ماده ۶۰ متر مسابقات دو و میدانی داخل سالن قهرمانی آسیا، فرزانه فصیحی با کسب مدال طلا قهرمان شد. فصیحی با زمان ۷.۲۸ ثانیه زودتر به خط پایان رسید موفق به کسب عنوان قهرمانی شد. فراتر از این قهرمانی تاریخی، بغض فرزانه فصیحی بعد از کسب طلا و تقدیم مدالش به مردم ایران بود که خبرساز شد.
فصیحی پس از این لحظه تاریخی، درحالی که اشک میریخت این قهرمانی را به مردم ایران تقدیم کرد و از عبارات «برای مردم ایران» و «برای شادی مردم ایران» استفاده کرد. دختر باد لقبی است که فرزانه فصیحی در ورزش ایران به خود اختصاص داده است.
قهرمانی و اشکهای فصیحی روی سکوی قهرمانی، واکنشهای بسیار گسترده را به همراه داشت. رسول خادم قهرمان سابق جهان و المپیک با تبریک قهرمانی فصیحی، در این خصوص نوشت: گامهایی که روز به روز سریعتر میشوند... گامهایی که نمونهای از توانمندی و خواستن بانوان ایرانی را نشان میدهند... گامهایی که تنها خط پایان را فتح نمیکند بلکه بر افکار نادرست و موانع اجتماعی حاصل از آن نیز فرود میآید! گامهایی که باید صدایش به بلندی تمام، به گوش قانونگذاران و تصمیمگیران..، بنیادگرا و متاثر از تفکر ... برسد! گامهایی واقعی و اثرگذار. فرزانه فصیحب قهرمان دوی سرعت داخل آسیا در شصت متر شد... بانوی سرعت ایران، قهرمان آسیا شد...
در ادامه خبرسازیهای فصیحی، امروز –جمعه- سریعترین دختر ایران به تازگی تصویری را در کنار علی دایی در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد. او زیر این عکس نوشت: «میمانیم و میسازیم». این عکس نیز واکنشهای بسیاری گسترده را به همراه داشته است.
مسمومیتهای سریالی دانشآموزان قمی در چند وقت اخیر خبرساز شده بود، اما در هفته جاری این موضوع ابعاد جدیدتر و ویژهتری به خود گرفت. در ابتدای هفته، خبری از انتقال ۳۷ دانشآموز با علائم مشکوک به مسمومیت به مراکز درمانی منتشر شد. این خبر بلافاصله با بازاب گسترده رسانهای همراه شد. مجید محبی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم در ۲۳ بهمن ماه در جمع خبرنگاران، با اشاره به تکرار حادثه مشکوک به مسمومیت در مدرسهای در قم، افزود: در حادثه امروز مجموعا ۳۷ دانش آموز توسط مرکز اورژانس به مراکز درمانی منتقل شدند
محبی بیان کرد: با توجه به حساسیتی که برخی از والدین دارند تعدادی از دانشآموزان بهصورت خودجوش به مراکز درمانی استان مراجعه کرده بودند. تاکنون ۱۲ نفر از دانشآموزان پس از معاینه پزشکان ترخیص شدند و احتمال میرود تا امشب تمام دانشآموزان قمی پس از معاینات و بررسیهای پزشکی ترخیص شوند.
این رخداد، موجب شد که گروهی از والدین دانش آموزان قمی، مقابل فرمانداری تجمع کنند. تجمع کنندگان روبروی در ورودی فرمانداری تجمع کرده و خواستار ورود به داخل فرمانداری بودند که با ممانعت نیروهای امنیتی روبرو شدند. تجمع کنندگان در اعتراض به حوادث اخیر ۱۲ مدرسه دخترانه و مسمومیت قابل توجهی از دانش آموزان با سردادن شعارهایی، چون «مدارس حضوری آنلاین باید گردد» خواستار غیرحضوری شدن مدارس و تضمین سلامت دانش آموزان شدند.
در ارتباط با همین موضوع، مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه در خصوص مسمومیت دانشآموزان قمی گفت: تاریخ این عارضه از ۹ آذرماه شروع شد و در هنرستان قم رخ داد و منجر به مسمومیت ۱۸ دانش آموز شد و ۲۲ اذرماه در همین مدرسه مجددا این اتفاق رخ داد و ۵۱ نفر دیگر دچار مسمومیت شدند. در تعدادی از مدارس دخترانه قم رخ داده است و ۳۰ نفر از خانوادهها شکایت کردند.
علیرغم تمامی این اخبار و نارضایتیها، اواسط هفته، یوسف نوری، وزیر آموزشوپرورش درباره مسمومیت دانشآموزان گفت: بخش اعظم مسمومیت دانشآموزان در قم ناشی از شایعاتی است که مردم و دانشآموزان را دچار ترس کرده است. از مراجع ذیصلاح گزارش گرفتیم و گفتند مشکلی وجود ندارد. وی افزود: در تعدادی از مدارس این بو احساس شده بود که تعدادی از دانشآموزان به بیمارستان رفتند. برخی از آنها، چون دارای بیماریهای زمینهای بودند پزشکان آنها را نگه داشتند.
در ادامه عباس ذاکریان، فرماندار قم با اشاره به منفی شدن نتایج تمام آزمایشات و نمونههای گرفته شده از دانشآموزان قمی دچار علائم مسمومیت در عالیترین آزمایشگاههای مرجع در تهران، ابراز داشت: تاکنون موردی از مشاهده آلودگی و مسمومیت در خون و نمونههای گرفته شده از دانشآموزان مورد آزمایش مشاهده نشده و اولیای دانش آموزان باید بدانند که تاکنون هیچ فردی بخاطر علائم مشکوک به مسمومیت دچار عارضهای نشده است.
حساس شدن هر چه بیشتر موضوع موجب شد که دکتر بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت و درمان نیز به ماجرا ورود کند. او نوشت: جمعبندی این است که مسمومیت بسیار خفیف است و عارضهای از شروع مسمومیت تا امروز ایجاد نشده است و نگرانی در این جهت وجود ندارد.
همچنین، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت گفت: وزیر اطلاعات گزارشی اولیه از بررسیهای اولیه در زمینه حوادث رخداده در دبیرستانهای دخترانه قم ارائه کرد و در سفر امروز وزیر بهداشت به قم نیز نمایندگانی از آموزش و پرورش و اطلاعات استان قم با وی همکاری خواهند داشت.
بارش برف در تهران و واکنشهای ویژه اعضای شورای شهر و شهرداری تهران دیگر رخداد خبرساز هفته جاری بود. اوایل هفته، انتشار ویدئویی از ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در انتقاد از مدیریت شهری راجع به برف پنجشنبه هفته گذشته که تهران را قفل کرده بود، بازنشر و بازتاب گستردهای در فضای مجازی داشت. امانی در نشست شورای شهر تهران گفت: بروید ببینید مردم زیر پست عذرخواهی من چه نوشتهاند؟ من شرم دارم کامنتهای مردم را اینجا بخوانم! گفتهاند همه شما شورا را رها کنید. شهر را رها کنید خودش اداره میشود.
وی افزود: آقای زاکانی بعدازظهر روز چهارشنبه یا پنجشنبه باید به اتاق مانیتورینگ معاونت حمل و نقل میرفت و معاونتها و شهرداران را به خط میکرد تا آن فاجعه نصف شب اتفاق نیافتد. ساعت ۱۲ من با شهردار ناحیه صحبت کردم و ۶ ساعت طول کشید تا از سئول به اوین رسیدم. او در ادامه گقت: در خانه تا ۳ و نیم نصف شب دیدم که مردم یا ماشین را هل میدهند یا ماشینشان را کنار خیابان پارک کرده و پیاده به خانهشان میروند. به من حق بدهید توییت بزنم و بگویم بودجه برفروبی شهرداری هدر میرود.
این اظهارات مورد استقبال بسیار گسترده رسانههای و کاربران فضای مجازی قرار گرفت. بسیاری از کاربران عملکرد شهرداری تهران و در راس آن علیرضا زاکانی را به شدت مورد انتقاد قرار دادند. بسیاری غافلگیرهای پیاپی شهرداری تهران را به باد انتقاد گرفتند، اما در مقابل انتقادات در ابتدای امر، شهردار تهران از آمادگی شهرداری تهران برای بارشهای مجدد خبر داد و با اشاره به تشکیل ستادی با حضور شهرداری تهران، پلیس راهور و صدا و سیما، گفت: امسال ۹ بارش داشتیم و در هیچ یک از آنها غافلگیر نشدیم و برخی تنها علاقه خود را بازگو میکنند.
در ادامه علیرضا زاکانی شهردار تهران روز چهارشنبه (۲۶ بهمنماه) باحضور در ستاد هماهنگی عملیات اجرایی مدیریت برف تهران گفت: عملکرد همکاران من در حوزه برفروبی، رو به جلو و تیمی بود. همین همکاریها موجب شد، آلام و گرفتاریهای مردم کاهش یافته و رضایتمندی مردم افزایش یافت.
یکی دیگر از رخدادهای خبرساز که در هفته جاری بازتاب گستردهای داشت در ارتباط با حاشیههای جشنواره فیلم فجر بود. مهمترین حاشیه جشنواره را میتوان در ارتباط با سخنان محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی دانست. خزاعی که به عنوان دومین سخنران چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر روی صحنه رفت، تاکید کرد: بسیار مفتخرم در روز ملی جمهوری اسلامی ایران و آغاز سال جدید سینمایی کشور در مراسم اختتامیه جشنواره چهلویکم فجر در خدمت شما هستم. امسال به لطف خدا و اهالی رسانه، بعضی سینماگران جمهوری اسلامی ایران و هنرمندان کشورهای مختلف و منطقهای جشنواره امسال با شکوهتر از سالهای قبل برگزار شد.
وی ادامه داد: خدا را شاکرم که توفیق خدمت به چنین مردمی را به من اعطا کرد. حضور نیروهای جدید، جوان، خلاق، نگاه جدی به شهرستانها که همه سینمای ایران، تهران نیست، مشکلات مردم سراسر ایران و حضور فعال بانوان سینماگر و از همه مهمتر مضامینی با نشاط بود، از جمله اتفاقات خوب امسال بود.
رییس سازمان سینمایی یادآور شد: ما در حوزه خارجی میزبان بالغ بر ۱۰۰ میهمان خارجی هستیم که بیانگر این است که سینمای ایران مورد توجه آنان است. امروز من در جشنوارهای حضور پیدا کردم که بوی انقلاب میدهد و سالیان سال به عنوان فیلم ساز، تهیهکننده در جشنواره بودم و هر سال نگران برگزاری آن بودم، اما امسال من هیچ نگرانی ندارم.
خزاعی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: امروز من دست تک تک مردم را میبوسم که در راهپیمایی شرکت کردند و در سالنهای نمایش حضور داشتند. او با بغض اعلام کرد مردم ما بعد از چهار ماه تبلیغات در راهپیمایی شرکت کردند.
آن بخش از اظهارات خزاعی که گفته بود جشنواره امسال «بوی انقلاب» میدهد، انتقادات زیادی را به همراه داشت. برخی این انتقاد را مطرح کردند که این اظهارات خلاف واقع و این معنا را تداعی میکند که جشنواره در سالهای قبل همراه با انقلاب نبوده است.
اوایل هفته جاری، روزنامه سازندگی در گزارشی از نقش همسر انسیه خزعلی در تخریب بافتهای تاریخی شیراز نوشت. این گزارش به شکلی بی سابقه از سوی رسانههای و کاربران شبکههای اجتماعی مورد توجه قرار گرفت. این روزنامه با طرح این پرسش که «نقش سیدرضا رضازاده، همسر انسیه خزعلی در تخریب بافت تاریخی شیراز چیست؟» گزارشی با تیتر «هراس شیراز» منتشر کرد.
در گزارش این روزنامه آمده بود، کامبیز مشتاقگوهری؛ عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران در روزنامه سازندگی نوشته است: این روزها تیغ لودرها و بولدوزرها بافت تاریخی شهر شیراز را تهدید میکند. اخباری که از این شهر شعر و ادب میرسد، نگرانکننده است. با اینکه دیروز ظاهراً عملیات تخریب متوقف شده و برخی مسئولین زبان به انکار این اقدام خســارتبار گشودهاند، اما گزارشهای مردمی حاکی از آن اســت که تخریبها در محدوده شاهچراغ و امامزاده ابراهیم آغاز شده است. طرحی که در دستور کار هیات امنای این دو بقعه است از دهه ۶۰ و به بهانه ایجاد بینالحرمین میان این آرامگاه شاهچراغ و سیدعلأالدین حسین آغاز شد.
گذشته از آن که در طرح تملک و تخریب این بافت گسترده نظر کارشناسان، شهروندان کشور بهویژه شهر شیراز و بهطور مشخص ساکنین این بافت تاریخی گرفته نشده است، اما تصریح قانون و روند تهیه، تصویب و ابلاغ طرحهای شــهری چنان روشن است که معمولاً هیچ شخص یا نهادی نمیتواند به این آسانی دست به تخریب گسترده بافت تاریخی شهرهای مهمی مانند شــیراز بزند. چگونگی تحقق این اقــدام مرهون این چهره هاست:
نخستین و شاید مهمترین چهره محمدرضا رضازاده است که در گذشته استاندار فارس و اکنون عضو هیات امنا و معاون اجرایی بقعه شاهچراغ است. او همسر انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور و پدر حمید رضازاده که پیش از این نامش به علت حضور در کانادا و یک شرکت فیلترشکن و... مطرح شده بود.
انتشار این گزارش و سخن به میان آمدن از نام همسر انسیه خزعلی، در سطحی گسترده کانون توجهات را به سوی خود جلب کرد. پرسش اساسی برای همگان این بود که آیا واقعا بافت تاریخی شهر شیراز تخریب شده است؟ همچنین، همسر خزعلی در این ماجرا چه نقشی ایفا کرده است؟ مطرح شدن جدی این داستان موجب شد که سیدمحمدرضا رضازاده درباره اجرای طرح موسوم به ۵۷ هکتار توسعه این حرم، در مقام پاسخگویی برآید.
سیدمحمدرضا رضازاده توضیحاتی را با این عنوان که «احیاء قلب مجروح شیراز؛ با اجرای طرح ساماندهی پیرامون حرم مطهر حضرت احمد ابن موسی شاهچراغ (ع)» منتشر کرد: «حدود دو دهه قبل توسط یک شرکت سرمایهگذاری، پروژهای تجاری و اقامتی در حد فاصل حرم حضرت احمد ابن موسی شاهچراغ و سید علاءالدین حسین علیهماالسلام و در جنوب این دو حرم مطهر تحت عنوان "بینالحرمین" اجرا شد. این پروژه بافت تاریخی شیراز در محدوده دو حرم را به دو نیمه تقسیم کرد. ارتباط دو بخش شمالی و جنوبی را محدود کرد و لطمهای جدی به بافت تاریخی مرکز شیراز وارد کرد.
آن روزها صدای اعتراض تولیت وقت آستان مقدس شاهچراغ (ع) در مخالفت با این طرح که علاوهبر پیگیری موضوع از طرق مختلف، حتی با نصب بنری در ابعاد بزرگ چندین متری در کنار درب ورودی صحن مطهر، مخالفت جدی خود را با اجرای این طرح اعلام میکرد، به جایی نرسید.
آنهایی هم که امروز در مقابله با طرح ساماندهی پیرامون حرم مطهر، که اقدامی است در جهت مناسبسازی محیط، احیاء زندگی در بافت پیرامونی، حفظ و مرمت آثار ارزشمند تاریخی و ایجاد محیطی فرهنگی و معنوی در خور سومین حرم اهلبیت (ع)، به مخالفت برخاستهاند، و با انتشار مطالب خلاف واقع جوسازی میکنند، اقدام درخوری برای جلوگیری از اجرای آن پروژه به عمل نیاوردند! همانها که بعضیشان آن زمان بر کرسیهای مسؤولیت میراث فرهنگی کشور تکیه زده بودند و امروز طلبکارانه در جایگاه مدعی ایستادهاند!
به دنبال جدیتر شدن موضوع مورد تملک و تخریب خانههای واقع در محدوده بافت تاریخی و فرهنگی پیرامون حرمهای مطهر در شیراز، روز چهارشنبه (۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۱) بازدیدی با دعوت میراث فرهنگی فارس با حضور رئیس پژوهشکده میراث فرهنگی کشور، نماینده استانداری و مدیرکل و معاونان میراث فرهنگی فارس، شهردار بافت تاریخی شیراز و خبرنگاران و عکاسان خبری رسانهها، اساتید دانشگاه و فعالان میراث و... از محدوه بافت پیرامونی حرم انجام شد.
عزتالله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در حاشیه نشست دولت در همین روز در هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به شایعات منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر تخریب بافت تاریخی شهر شیراز گفت: علیرغم شایعات هیچگونه تخریبی در بافت تاریخی شیراز صورت نگرفته است. کار ما مرمت است؛ مرمت آثاری که در گذشته تخریب شده است.
در جریان تجمع ایرانیان خارج از کشور در لسآنجلس آمریکا، پردیس ثابتی، دختر پرویز ثابتی رئیس اداره امنیت داخلی ساواک، پس از ۴۴ سال عکسی از او منتشر کرد. ثابتی شکنجهگری معروف در دوران پهلوی بود. او آبان ۵۷ از کشور گریخت و در امریکا ساکن شد و به فعالیت اقتصادی پرداخت. او چهره منفوری بین ایرانیان دارد و تاکنون هم در فضای عمومی رسانهای حضور نیافته بود.
انتشار این عکس، واکنشهای بسیار گستردهای را به همراه داشت. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دوشنبه ۲۴ بهمن ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره حضور پرویز ثابتی رئیس ساواک در تجمع ضد انقلاب در آمریکا که سؤال یکی از خبرنگاران بود، گفت: دولتهای مدعی حقوق بشر تبدیل به مأمن و ملجأ جنایتکاران شدند. وی افزود: فرد جنایتکاری با چنین سابقهای در قلب کشور مدعی حقوق بشر حضور دارد و اگر پرونده اقدامات ضد ایرانی دولت آمریکا را فهرست کنیم فهرست عریض و طویلی خواهد بود. این هم یکی دیگر از نمادهای دشمنی دولت آمریکا با دولت و ملت ایران است.
واکنش عبدالکریم سروش به نشست هیات اپوزیسیون ۶ نفره ایرانی در دانشگاه جرج تاون در واشنگتن، در هفته جاری واکنش گسترده کاربران فضای مجازی را به همراه داشت. خبرگزاری تسنیم در این زمینه نوشت: «عبدالکریم سروش» که خود از مخالفان جمهوری اسلامی است، در صحبتهایی با اشاره به کنفرانس دانشگاه جرجتاون در واشنگتن که با حضور افرادی مانند رضا پهلوی و نازنین بنیادی و علینژاد، حامد اسماعیلیون و... برگزار شد، میگوید: جلسهای بود و چند نفر شرکت کرده بودند که تقریباً بساط رهبری برای ایران پهن کردند و بهگمان اینکه نامی در رسانهها دارند، فکر کردند که در دلها هم جایی دارند. یکی از آنها که تا امتحان نداد و سر تا پا برهنه نشد او را به درون خانواده هنری نپذیرفتند، چندتایی از آنها که هم اصلاً از عالم سیاست خبری ندارند.
عبدالکریم سروش با ابراز اینکه در میان آنها حتی یک پرچم ایران هم به چشم نمیخورد اضافه کرد: نامی از اسلام و دیانت قاطبۀ مردم ایران در میان نبود بلکه اکثریت آنها کمال ناآشنایی با این سنت عظیم و قویم ایرانی داشتند و یکی از آنها هم که از تجزیهطلبان مشهور و بهنام است.
سروش با تأکید بر اینکه اینها نمیتوانند برای ملت ایران کاری کنند گفت: بنابراین اینها مگر برای دلخوشی خود و برای پر کردن برنامههایی که میدانیم از کجاها سرمایه و خط سیاسی آن میرسد کاری کنند، [و گر نه]برای ملت ایران کاری نمیتوانند بکنند [چون] نه از ایران چندان شناسایی و آشنایی دارند و نه از دیانت و سنت و ارزشهای مردم آن.
او با بیان اینکه بیشتر این افراد حتی هرگز در میان مردم ایران هم نزیستهاند گفت: اینها با دردها و ارزشهای مردم ایران آشنایی ندارند بعد با کمال بیخیالی و بلکه با کمال جسارت دعوی رهبری این قوم را هم دارند و گمان میکنند که کافی است زمام امر به دست آنها سپرده شود تا کشور گلستان شود! این اظهارات سروش، واکنشهای موافق و مخالف بسیاری را به همراه داشت.
چقدر راحت توبازی های سیاسی گولت میزنن