bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۱۱۱۱۲

پیشنهاد چین برای حل مناقشه اوکراین

پیشنهاد چین برای حل مناقشه اوکراین

شبکه تلویزیونی ان. بی. سی NBC بامداد امروز، یکشنبه، به نقل از چهار مقام آمریکایی گزارش داد: واشنگتن بر این باور است که چین ممکن است کمک‌های نظامی "غیرکشنده" برای استفاده در اوکراین به روسیه ارائه کند. دولت ایالات متحده حتی نگران است که پکن در حال بررسی ارسال کمک‌های مرگبار به روسیه نیز باشد.

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۰ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۱

نگرانی آمریکا از کمک احتمالی چین به روسیه، استقبال کی‌یف از مواضع میانجیگرانه پکن، مخالفت ماکرون با تلاش برای شکست کامل روسیه، ترس ناتو از پیروزی روسیه در جنگ و واکنش مسکو به سخنان بربوک درباره چرخش ۳۶۰ درجه‌ای روسیه، از مهمترین اخبار جدید جنگ هستند.

به گزارش تسنیم، "وانگ ایی"، رئیس دفتر کمیسیون سیاست خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرد که این کشور تا پایان فوریه، سندی را آماده خواهد کرد که در آن موضع گیری خود در خصوص حل و فصل مسالمت آمیز و دیپلماتیک درگیری نظامی در اوکراین مشخص شده است.

به گفته وی، این سند بر پیشنهادات ارائه شده توسط شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، برای حل این مناقشه، از جمله الزام به احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت کشورها، و رعایت منشور‌های سازمان ملل تاکید خواهد داشت. در این سند همچنین یادآوری خواهد شدکه باید از وقوع یک جنگ هسته‌ای جلوگیری شود و چنین جنگی نمی‌تواند هیچکس را به پیروزی برساند.

علاوه بر این، سیاستمداران چینی با استفاده از سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیکی تحت هر شرایطی و حمله به نیروگاه‌های هسته‌ای و تاسیسات هسته‌ای به منظور جلوگیری از وقوع یک فاجعه مخالفت خواهند کرد.

این در حالی است که آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان روز شنبه در کنفرانس مونیخ، از چین خواست تا از نفوذ خود برای دستیابی به صلح در درگیری نظامی در اوکراین استفاده کند. این دیپلمات گفت: چین به عنوان عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد، موظف است از نفوذ خود بر روسیه به منظور تضمین صلح جهانی استفاده کند.

بربوک درباره تلاش‌های پکن برای حل بحران اوکراین گفت: دیروز بحث‌های زیادی درباره جهان عادلانه انجام شد، به عقیده ما، «جهان عادلانه» مبتنی بر به رسمیت شناختن تمامیت ارضی و حاکمیت تمامی کشورهاست.

دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین نیز روز شنبه تاکید کرد که مشارکت چین به عنوان میانجی در حل و فصل مناقشه اوکراین می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده برای اقدامات روسیه تبدیل شده و موثر باشد.

پیش از این، روز جمعه، ژانگ جون، نماینده دائم چین در سازمان ملل از روسیه و اوکراین خواست آتش بس کرده و مذاکرات صلح را آغاز کنند.

وی همچنین گفت که آمریکا، اتحادیه اروپا و ناتو نیز باید پای میز مذاکره با روسیه بنشینند. به گفته وی، این امر برای آغاز گفت و گوی همه جانبه که بر اساس اصل تقسیم ناپذیری امنیت در جهان است، ضروری است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه به پیشنهاد چین برای بازگشت به مذاکرات صلح بر سر درگیری در اوکراین واکنش نشان داد.

وی یادآور شد که "این مقامات کی‌یف بودند که به دستور ایالات متحده، مذاکراتی که به ابتکارعمل خود آن‌ها آغاز شده بود، را مسدود کردند.

وی تاکید کرد، مسکو هرگز از گفتگو امتناع نکرد، اما طرف اوکراینی در پاییز سال گذشته مذاکرات با روسیه را به طور قانونی ممنوع کرد.

لازم به یادآوری است، وانگ یی، که از سمت وزیر خارجه چین به سرپرستی کمیسیون سیاست خارجی در کمیته مرکزی حزب کمونیست این کشور منتقل شده، به کشور‌های فرانسه، ایتالیا، مجارستان و آلمان، به منظور شرکت در کنفرانس بین المللی امنیت در مونیخ سفر کرده و پس از آن، عازم روسیه خواهد شد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و شصت و یکم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

بلینکن نسبت به برنامه احتمالی چین برای کمک نظامی به روسیه ابراز نگرانی کرد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، بامداد امروز، یکشنبه اعلام کرد که ایالات متحده نگران آن است که چین ممکن است شروع به ارسال سلاح و مهمات به روسیه کند و همچنین از توسعه همکاری نظامی بین روسیه و ایران ابراز نگرانی کرد.

بلینکن گفت که در جریان مذاکراتش با وانگ ایی، رئیس دفتر کمیسیون روابط خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین درباره نگرانی‌های واشنگتن در خصوص حمایت چین از روسیه، به او هشدار داده است.
بلینکن گفت: «حمایت در سطح لفاظی و سیاسی و حتی برخی از کمک‌های غیرکشنده و غیرنظامی قبلاً نیز وجود داشته است. با این حال، ایالات متحده نگران است که چین "در حال بررسی ارائه کمک‌های کشنده به روسیه" باشد که چنین تصمیمی می‌تواند "عواقب جدی" برای روابط پکن با واشنگتن داشته باشد.

او توضیح داد که منظور او از "کمک کشنده"، تحویل محدوده‌ای از محصولات - از مهمات گرفته تا خود سلاح" است.

علاوه بر این، بلینکن مدعی شد که ایران هواپیما‌های بدون سرنشینی که درجنگ علیه اوکراین مورد استفاده قرار می‌گیرند، را به روسیه داده است. به گفته وی، روابط روسیه و ایران "روز به روز مخرب‌تر می‌شود و این در واقع یک خیابان دو طرفه است.

مقامات آمریکایی به چین در خصوص ارائه کمک نظامی به روسیه مظنون هستند

شبکه تلویزیونی ان. بی. سی NBC بامداد امروز، یکشنبه، به نقل از چهار مقام آمریکایی گزارش داد: واشنگتن بر این باور است که چین ممکن است کمک‌های نظامی "غیرکشنده" برای استفاده در اوکراین به روسیه ارائه کند. دولت ایالات متحده حتی نگران است که پکن در حال بررسی ارسال کمک‌های مرگبار به روسیه نیز باشد.

یک مقام آگاه گفت: «ما نگرانی‌های خود را در مورد کمک‌های مرگبار چین به روسیه به وضوح بیان کرده ایم. البته ما هنوز ندیده ایم که آن‌ها از این خط عبور کنند، ولی فکر نمی‌کنیم آن‌ها این موضوع را از دستور کار خود خارج کرده باشند.»

این منابع خبری از ارائه جزئیات در مورد کمک نظامی "غیرکشنده" خودداری کردند، اما گفتند که این کمک‌ها می‌تواند شامل تجهیزاتی برای حملات بهاری مانند یونیفرم یا سایر تجهیزات پرسنلی باشد.

تردید معاون وزیر خارجه اوکراین به تغییر مواضع چین در قبال مناقشه

آندری ملنیک، معاون وزیر امور خارجه اوکراین و سفیر سابق این کشور در برلین، شب گذشته، شنبه در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی اعلام کرد که مقامات چینی مواضع خود در قبال درگیری نظامی در اوکراین را تغییر نمی‌دهند.

این دیپلمات اوکراینی گفت: این را صادقانه بگویم، هنوز دلیلی وجود ندارد که باور کنیم رهبری چین به طور ناگهانی خط مشی خود [در مورد مناقشه بر سر اوکراین]را تغییر داده باشد. بنابراین، من در پیش بینی در این زمینه دقت می‌کنم. همه ما درک می‌کنیم که چین اهداف خاص خود را دارد.

ملنیک یادآور شد که خوشبختانه جمهوری خلق چین همچنان به مواضع بی طرفانه خود در مورد این موضوع پایبند باقی مانده است.

وزیر خارجه اوکراین: چین می‌تواند به یک عامل بازدارنده در اقدامات روسیه تبدیل شود

دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، شب گذشته، شنبه اعلام کرد که نقش جمهوری خلق چین به عنوان یک میانجی در حل و فصل مناقشه اوکراین می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده برای روسیه عمل کند.

وی گفت: ما معتقدیم که چین با در نظر گرفتن روابط نزدیک بین پکن و مسکو، می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از نیات تهاجمی اقدامات روسیه ایفا کند.

کولبا افزود که مشتاقانه منتظر گفتگو با وانگ ایی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ است. وی تاکید کرد، با این حال، هیچ توافقی نمی‌تواند بر اساس دادن امتیازات ارضی از سوی اوکراین صورت بگیرد

وزیر دفاع آلمان دلایل کمک غرب به اوکراین را فاش کرد

بوریس پیستوریوس، رئیس وزارت دفاع آلمان روز شنبه در میزگردی در حاشیه پنجاه و نهمین کنفرانس امنیتی مونیخ اذعان کرد که کشور‌های غربی با حمایت نظامی خود از اوکراین، در واقع قدرت خود را در برابر روسیه نشان می‌دهند.

وی گفت: «از آنجایی که پوتین [ولادیمیر رئیس جمهور روسیه]با ابزار‌های دیپلماتیک یا فشار اقتصادی مجبور به دادن امتیاز نشده است، این مسئله (امتیاز دهی مسکو) تنها از طریق نشان دادن قدرت غرب به مسکو امکان پذیر خواهد بود.»

به عقیده پیستوریوس، نمایش قدرت غرب از یک سو به معنای تشویق اقدامات مقامات اوکراینی و از سوی دیگر، ارسال سلاح به کی‌یف است.

وزیر دفاع آلمان افزود: «اما اینکه من در سن ۶۲ سالگی باید میلیارد‌ها یورو برای تسلیحات خرج کنم، بسیار غم انگیز است». او توضیح داد که در دوره زمانی بزرگ شد که همه بر این باور بودند که دیگر هرگز درگیری‌های نظامی در اروپا رخ نخواهد داد.

انگلیس از متحدانش برای تحویل جنگنده به اوکراین حمایت خواهد کرد

ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس شب گذشته در گفتگو با شبکه اسکای نیوز اعلام کرد که لندن آماده حمایت از تمامی کشور‌هایی است که آماده انتقال جت‌های جنگنده به کی‌یف هستند.

وی با اعتراف به اینکه "نیرو‌های روسیه هر روز قوی‌تر می‌شوند"، گفت: انگلیس آماده است تا از همه متحدانش حمایت کند، اگر بتوانند جت‌های جنگنده در اختیار ارتش اوکراین قرار دهند. تلاش جمعی ما نتیجه خواهد داد، هرچند آن‌ها هر روز قدرتمندتر می‌شوند.

سوناک افزود که انگلیس در حال حاضر در آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با جنگنده‌های غربی "پیشرو" است. او همچنین بار دیگر خواستار "حمایت مضاعف" متحدانش از کی‌یف شد.

نانسی پلوسی خواستار انتقال جنگنده اف- ۱۶ به اوکراین شد

نانسی پلوسی، رئیس پیشین مجلس نمایندگان کنگره آمریکا شب گذشته، شنبه، در جریان سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ ابراز عقیده کرد که ایالات متحده باید جنگنده‌های اف- ۱۶ را در اختیار اوکراین قرار دهد.

پلوسی یادآور شد که اعضای کنگره آمریکا پیوسته به درخواست‌ها و درخواست‌های کی‌یف در زمینه کمک‌های نظامی عمل کردند. وی گفت: «اکنون ما می‌خواهیم [تحویل]F-۱۶ را ادامه دهیم. من کاملاً از این امر حمایت می‌کنم و امیدوارم اجرا شود.»

پلوسی افزود که او همچنین از نظریه شروع هرچه سریعتر آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با F-۱۶ در حال حاضر حمایت می‌کند، زیرا این روند زمان بر خواهد بود.

دبیرکل ناتو ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین را رد کرد

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو درخواست اوکراین برای انتقال بمب‌های خوشه‌ای و مهمات حاوی فسفر به اوکراین را رد کرد. وی این موضوع را در کنفرانس امنیتی مونیخ در روز شنبه بیان کرد.

استولتنبرگ اطمینان داد که ائتلاف ناتو تامین کننده این نوع مهمات نیست و استفاده از این نوع تسلیحات را به طرف اوکراینی توصیه نکرده است. وی افزود: «ما توپخانه و انواع دیگر سلاح‌ها را تامین می‌کنیم، اما بمب‌های خوشه‌ای را نه.»

لازم به یادآوری است که روز جمعه، الکساندر کوباکوف، وزیر زیرساختار‌های اوکراین، طی سخنرانی خود در کنفرانس مونیخ، از کشور‌های غربی خواست سلاح‌های گرم حاوی فسفر و مهمات خوشه‌ای ممنوع شده توسط قوانین بین المللی را به اوکراین عرضه کنند. این اظهارات با انتقاد هیچیک از کشور‌های غربی حامی کی‌یف روبرو نشد.

ماکرون با تلاش‌ها برای شکست کامل نظامی روسیه مخالفت کرد

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه تاکید کرد که پاریس از پیشنهاداتی در رابطه با "حمله به خاک روسیه" و این نظریه که لازم است روسیه بطور کامل شکست بخورد، حمایت نکرده و نخواهد کرد.

به گفته ماکرون، او "مثل برخی فکر نمی‌کند که لازم است به روسیه در خاک خودش حمله شود. " رئیس جمهور گفت: کسانی هستند که می‌خواهند "در وهله نخست روسیه را شکست دهند"، اما "این هرگز مواضع پاریس نبوده و نخواهد بود".

به نوشته رسانه‌های فرانسوی، این موضع گیری به کشور‌های اروپای شرقی است که "از نظریه ماکرون که "روسیه را نباید تحقیر کرد" خشمگین شدند. ماکرون از اوکراین می‌خواهد که «در جبهه نبرد روسیه را تکان دهد». به عقیده وی، این وضعیت "مسکو را به میز مذاکره باز می‌گرداند. " با این حال، رهبر فرانسه معتقد نیست که یکی از طرفین بتواند در این مناقشه"به پیروزی کامل دست یابد".

به گفته ماکرون، «اوکراین نمی‌تواند به تنهایی مرز‌های قبلی خود را باز پس بگیرد، زیرا هیچ یک از متحدان آماده اعزام نیرو‌های نظامی به صحنه نبرد نیستند».

ماکرون همچنین معتقد است که درگیری نباید طولانی شود، زیرا اگر معلوم شود که "این جنگ بی پایان" است، "اروپایی‌ها بازنده اصلی آن خواهند بود. " در همین راستا، ماکرون بار دیگر از ادامه مذاکرات با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه حمایت کرد.

بلینکن: آمریکا به پیروزی کی‌یف بر مسکو اطمینان دارد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده شب گذشته، شنبه، تاکید کرد که ایالات متحده هیچ شکی در پیروزی اوکراین ندارد و خواستار "احتیاط باورنکردنی" در مورد پیشنهادات درباره آتش بس شد.

وی در سخنرانی خود در کنفرانس مونیخ تاکید کرد: ما در مورد پیروزی و موفقیت اوکراین هیچ تردیدی نداریم. بلینکن توضیح داد، برای اینکه نظامیان اوکراینی "برای کشورشان، برای آینده خود و برای دفاع از سرزمینشان" می‌جنگند.

وزیر خارجه آلمان: پوتین باید خط مشی خود را ۳۶۰ درجه تغییر دهد

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان از ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه خواست تا سیاست خود را ۳۶۰ درجه تغییر دهد. او چنین اظهاراتی را روز شنبه در جریان سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ به زبان آورد.

این دیپلمات آلمانی تاکید کرد که او به "توانایی مردم برای تغییر" معتقد است و آلمان را به عنوان مثال ذکر کرد که به گفته وی، اصول خود مبنی بر عدم ارائه سلاح به مناطق درگیری اوکراین را کنار گذاشت تا بتواند به اوکراین در دفاع از خود کمک کند.

وزیر خارجه آلمان ادامه داد: "بنابراین پوتین هم می‌تواند این کار را انجام دهد، او می‌تواند تصمیم خود را بگیرد و خط مشی خود را به طور کامل و ۳۶۰ درجه تغییر دهد" و در این صورت تمام جهان خوشحال خواهند شد. "

وی همچنین تاکید کرد که آلمان نمی‌تواند در درگیری اوکراین یک کشور بی طرفی باشد، برای اینکه این به معنای "گرفتن طرف روسیه" است.

واکنش مقامات مسکو به سخنان بربوک درباره چرخش ۳۶۰ درجه‌ای روسیه

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، شب گذشته در مورد سخنان آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان درباره چرخش ۳۶۰ درجه‌ای مسکو اظهار نظر کرد.

وی در حساب توییتر خود در این باره نوشت: «بسیار مضحک است که چنین افراد نادانی اداره امور قاره اروپا را در دست خود دارند. آنالنا بوربوک گفته که خوشحال خواهد شد اگر مسکو مواضع خود را ۳۶۰ درجه تغییر دهد. این به معنای آن است که بر سر مواضع خود بازگردد. خجالت نکشید، متخصصان هندسه، مگر همینطور نخواهد بود. دقیقاً ما نیز بر موضع گیری خود پایبند هستیم.»

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز به این سخنان آنالنا بربوک، واکنش نشان داد. او شب گذشته، در کانال تلگرامی خود به حالت تمسخر گفت: «اگر آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان حداقل یک موضوع درسی را یاد نگرفته باشد، دیگر هیچ راهی برای تضمین امنیت آلمان در مدت حاکمیت او بر این کشور وجود ندارد».

رئیس جمهور چک از برنامه اوکراین برای حمله به کریمه حمایت نکرد

پیتر پاول، رئیس جمهوری چک در مصاحبه‌ای اعلام کرد که کشور‌های غربی باید از حمایت از برخی اهداف مقامات اوکراینی، از جمله برای حمله به تاسیسات روسیه در شبه جزیره کریمه خودداری کنند.

وی تاکید کرد: غرب باید از حمایت از چنین سناریو‌های خطرناکی خودداری کند. ما باید مراقب باشیم که اوکراین را به سمت یک نتیجه مشخصی، یعنی پایان درگیری سوق دهیم. شاید در مقطعی، اوکراین بینش خود را تغییر دهد.

به عقیده وی، کشور‌های غربی برای جلوگیری از "سناریو‌های نامطلوب" برای خود در آینده، نباید از چنین طرح‌های خطرناکی که خط قرمز مسکو هستند، حمایت کنند.

اوربان خواستار مذاکره بین روسیه و آمریکا برای پایان دادن به درگیری اوکراین شد

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان ابراز عقیده کرد که مذاکرات صلح در اوکراین نه از سوی مسکو و کی‌یف، بلکه باید توسط مسکو و واشنگتن انجام خواهد شد.

اوربان گفت: «واضح است که مذاکره‌ای بین روس‌ها و اوکراینی‌ها انجام نخواهد شد». به عقیده وی، تنها در صورت انجام مذاکراتی بین "آمریکایی‌ها و روس‌ها" صلح به اوکراین خواهد رسید. او معتقد است که چنین مذاکراتی اجتناب ناپذیر است، اما هرچه دیرتر شروع شود، "همه باید بهای بیشتری را در ازای آن بپردازند. "

لازم به یادآوری است که ایالات متحده می‌گوید مذاکرات با روسیه زمانی که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین «برای آن آماده باشد» آغاز خواهد شد، و کی‌یف باید بتواند «از موضع قدرت در این مذاکرات حاضر شود».

هلند تصمیم گرفت ده دیپلمات سفارت روسیه را اخراج کند

واپکه هوکسترا، وزیر امور خارجه هلند اعلام کرد که این کشور تصمیم به بستن دفتر نمایندگی تجاری روسیه و همچنین محدود کردن تعداد دیپلمات‌های روسیه در هلند گرفته و حدود ده کارمند سفارت روسیه باید خاک این پادشاهی را ترک کنند.

هوکسترا تصمیم برای اخراج دیپلمات‌های روسی از هلند را گامی بسیار مهم خواند. به گفته وی، روسیه افسران اطلاعاتی را به عنوان دیپلمات سفارت به این کشور فرستاده است. وی تصریح کرد که حدود ده کارمند سفارت روسیه باید این کشور را ترک کنند.

هوکسترا همچنین اعلام کرد که دفتر نمایندگی تجاری روسیه در آمستردام نیز از روز سه شنبه و سرکنسولگری هلند در سن پترزبورگ از روز دوشنبه تعطیل خواهند بود.

پیش از این سفیر هلند در مسکو به وزارت امور خارجه روسیه احضار شده و به وی درباره غیرقابل قبول بودن سیاست مخرب مقامات آمستردام در قبال روابط با مسکو به وی هشدار داده شد.

استولتنبرگ: پیروزی روسیه در جنگ برای ناتو خطرناکتر از تشدید درگیری است

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز شنبه در جریان سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی در مونیخ ابراز عقیده کرد که خطر تشدید درگیری نظامی در اوکراین برای ناتو در حال حاضر با خطر پیروزی روسیه در این جنگ قابل مقایسه نیست.

استولتنبرگ به پرسشی درباره خطر تشدید درگیری در اوکراین به دلیل کمک نظامی ناتو به کی‌یف پاسخ داد. به گفته وی، هیچ گزینه مطمئنی وجود ندارد، اما خطر پیروزی پوتین در این جنگ برای ناتو بسیار بیشتر است و بنابراین، باید هم تولید تسلیحات و هم عرضه آن به اوکراین افزایش یابد.

وی گفت: بسیاری گران آن هستند که آیا کمک نظامی به اوکراین خطر تشدید درگیری را به همراه نخواهد داشت. می‌توانم بگویم که هیچ گزینه‌ای بدون ریسک نیست. اما خطر پیروزی پوتین [ولادیمیر رئیس جمهور روسیه]برای کشور‌های اروپایی به مراتب بسیار بیشتر خواهد بود.

دبیرکل افزود: ناتو باید خود را به طور همه جانبه مسلح کند، ارتش‌های خود را مدرن کرده و روابط بین کشور‌های اروپایی و ایالات متحده را تقویت کند و در هر صورت آماده شود تا به رویارویی با روسیه در اوکراین ادامه دهد.

دیمیتری مدودف، نایب رئیس شورای امنیت روسیه در واکنش به این سخنان یادآور شد: ینس استولتنبرگ معتقد است که خطر پیروزی روسیه بسیار بیشتر از خطر تشدید درگیری در اوکراین است و این بدان معناست که خطر جنگ جهانی سوم بسیار کمتر از خطر پیروزی کشور ما در جنگ است.

مدودف افزود: «من به زبان روسی قابل فهم سخنان استولتنبرگ ترجمه می‌کنم: خطر شروع جنگ جهانی سوم به طور قابل توجهی کمتر از خطر پیروزی روسیه در اوکراین است. این موضع گیری به خوبی نشان می‌دهد که آن‌ها تا چه اندازه از روسیه متنفرند و از ما هراس دارند.»

معاون رئیس جمهور آمریکا: غرب برای کمک به اوکراین متحد شده است

کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا روز شنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرد که ایالات متحده و متحدانش در اروپا توانسته اند برای کمک به اوکراین بسیج شوند.

هریس در دیدار با ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس، گفت که "جامعه اروآتلانتیکی برای کمک به مردم اوکراین قیام کرده " و خاطرنشان کرد که لندن یکی از برجسته‌ترین متحدان ایالات متحده در این رابطه است.

سوناک با دیدگاه هریس موافقت کرده و یادآور شد که تصمیمات مشترک در مورد وضعیت اوکراین بهترین نمایش این روابط است.

سوناک و هریس: یک جنگ جهانی در اوکراین جریان دارد

ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس و کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری آمریکا اعتراف کردند که درگیری نظامی کنونی در اوکراین، در واقع یک جنگ جهانی است که اثرات آن در سراسر جهان، چه از لحاظ انرژی و چه در حوزه امنیتی و حاکمیت احساس می‌شود.

بیانیه هریس و سوناک توسط دفتر نخست وزیر انگلیس پس از دیدار آن‌ها در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ منتشر شد. بر اساس این اطلاعات، دو طرف توافق کردند که درگیری در اوکراین یک "جنگ جهانی" است که بر امنیت غذایی و انرژی و همچنین حاکمیت تأثیر گذاشته است.

علاوه بر این، نخست وزیر انگلیس و معاون رئیس جمهور آمریکا کشور‌هایی که همچنان از اقدامات پوتین حمایت سیاسی یا نظامی می‌کنند، را محکوم کردند. آن‌ها همچنین در مورد تشدید تلاش‌های بین‌المللی برای ارائه کمک به اوکراین، تضمین پیروزی کی‌یف و یافتن راهی برای تضمین امنیت اوکراین در بلندمدت گفتگو کردند.

توافق وزرای خارجه گروه ۷ برای ادامه کمک به اوکراین

وزارت امور خارجه ژاپن با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، در اولین نشستی که به ریاست این کشور برگزار شد، وزرای خارجه گروه ۷ بر ادامه کمک به اوکراین، حفظ و تقویت تحریم‌ها علیه روسیه توافق کردند و همچنین از کشور‌های ثالث خواستند حمایت از روسیه را متوقف کنند.

در این بیانیه آمده است که وزرای خارجه G۷ با حفظ نظم جهانی مبتنی بر حاکمیت قانون موافقت کردند و همچنین تصمیم گرفتند به همکاری فعال با اوکراین ادامه دهند و عزم خود را برای ارائه کمک‌های همه جانبه به کی‌یف ابراز کردند.

طرفین همچنین به اتفاق آرا تصمیم گرفتند تا تحریم‌ها علیه روسیه را حفظ و تقویت کنند و هشدار دادند که اگر کشور‌های ثالث به روسیه برای دور زدن تحریم‌ها و کمک به ارتش روسیه و واحد‌های آن کمک کنند، باید بهای جدی بابت آن بپردازند.

اوربان: کشاندن مجارستان به درگیری در اوکراین غیرقابل قبول است

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان تاکید کرد که مقامات این کشور اجازه نخواهند داد که مجارستان را به درگیری نظامی در اوکراین بکشانند، علیرغم اینکه ناتو و اتحادیه اروپا از ادامه این درگیری خونین حمایت می‌کنند.

اوربان تاکید کرد که مجارستان قدرت لازم برای پایان دادن به درگیری در اوکراین را ندارد، اما خارج از این رویارویی باقی خواهد ماند، البته این کار به دلیل مواضع ناتو و اتحادیه اروپا که طرفدار تشدید اقدامات نظامی هستند، آسان نخواهد بود.

نخست وزیر مجارستان تاکید کرد که بوداپست قصد دارد به حفظ روابط اقتصادی با مسکو ادامه دهد و از متحدانش می‌خواهد به این رویه بپیوندند.

پیش از این، پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، از مذاکرات فوری بین اوکراین و روسیه حمایت کرده و یادآور شده بود که سایر کشور‌های اروپایی می‌خواهند قبل از گفتگو، کی‌یف وضعیت مطلوب تری در میدان جنگ پیدا کند.

اوکراین قصد دارد در ماه ژوئن به ناتو بپیوندد

روسلان استفانچوک، رئیس پارلمان اعلای اوکراین روز شنبه اعلام کرد که این کشور ممکن است بتواند در جریان نشست سران کشور‌های عضو پیمان آتلانتیک شمالی در ویلنیوس که در ژوئن سال ۲۰۲۳ برگزار خواهد شد، روی پیوستن به ناتو حساب کند.

به گفته این مقام پارلمانی، انتظار می‌رود که در نشست ویلنیوس، اوکراین دعوت نامه رسمی برای پیوستن به ناتو را دریافت کند و حرکت خود به سمت ورود به این اتحاد را آغاز کند. وی افزود: این موضوع یکی از مواردی است که نمایندگان کی‌یف در حاشیه کنفرانس مونیخ درباره آن به گفتگو با شرکای اروپایی پرداختند.

پیش از این، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که مشارکت ناتو در درگیری در اوکراین اکنون به حداکثر خود رسیده است. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه، گفت: دخالت کشور‌های عضو ناتو در درگیری در اوکراین حداکثر است، فعالیت‌های تحریک آمیز برای سال‌ها انجام شده و اکنون رهبری مستقیم کی‌یف برای ادامه جنگ وجود دارد.

برچسب ها: جنگ اوکراین
bato-adv
bato-adv
bato-adv