bato-adv
bato-adv

افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی با قند‌های آزاد

افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی با قند‌های آزاد

افزایش مصرف قند‌های آزاد که به صورت طبیعی در عسل و آب‌میوه وجود دارد، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

نتایج یک مطالعه جدید انجام شده روی داده‌های بیوبانک بریتانیا نشان می‌دهد با افزایش مصرف قند‌های آزاد که به صورت طبیعی در عسل و آب‌میوه وجود دارد، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

اصطلاح «قند‌های آزاد» به نوع گلوکز، فروکتوز و ساکاروز اضافه شده به برخی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها گفته می‌شود که به صورت طبیعی درعسل و آب میوه آزاد می‌شوند. هنگامی که از میوه‌ها، آب میوه تهیه می‌کنیم. قند از سلول‌های آن‌ها آزاد می‌شود که به آن قند‌های آزاد می‌گویند. اکنون محققان می‌گویند این قند‌های آزاد می‌توانند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش بدهند.

در نظر داشته باشید قند آزاد با قند طبیعی موجود در میوه‌های تازه، سبزیجات و عسل ارتباطی ندارد و هنوز هیچ مستند علمی مبنی بر ارتباط این نوع قند‌ها با افزایش ابتلا به بیماری‌ها وجود ندارد.

قند آزاد و رابطه آن با افزایش ابتلا به بیماری‌های قلبی

محققان دانشگاه آکسفورد با هدف ارزیابی و بررسی ارتباط بین مربوهیدارت‌های غذایی و بروز بیماری‌های قلبی، داده‌های بیش از ۱۱۰ هزار نفر را از بیوبانک بریتانیا مورد بررسی قرار دادند. وضعیت این افراد به مدت بیش از ۹ سال مورد بررسی قرار گرفت.

داده‌ها نشان می‌دهد از بین ۱۱۰۴۹۷ نفری که در این فهرست وضعیت آن‌ها مورد بررسی قرار گرفته است، ۴۱۸۸ نفر دچار بیماری قلبی، ۳۱۳۸ نفر ترکیبی از بیماری قلبی و سکته و ۱۱۲۴ نفر دچار سکته شده‌اند.

نتایج مطالعه نشان می‌دهد دریافت کربوهیدرات ارتباط مستقیمی با افزایش ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی ندارد. اما مصرف مواد قندی می‌تواند با این بیما‌ری‌ها مرتبط باشد. براساس داده‌های به دست آمده، هر پنج درصد دریافت اضافی قند‌های آزاد منجر به افزایش هفت درصدی ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. علاوه بر این، تیم مطالعاتی متوجه شد که چنین رویکردی منجر به افزایش ده درصدی سکته مغزی می‌شود.

تجزیه و تحلیل‌های بیشتر نشان می‌دهد که مصرف پنج گرم فیبر اضافی در روز منجر به کاهش چهار درصدی ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

منبع: دیجیاتو

bato-adv
bato-adv
bato-adv