bato-adv
bato-adv

آیا بیوتین در تقویت مو و ناخن موثر است؟

آیا بیوتین در تقویت مو و ناخن موثر است؟

هر چقدر بازار فروش مکمل‌های غذایی و انواع و اقسام ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیب‌های ضروری برای بدن داغ‌تر می‌شود، انتخاب محصول مناسبی که واقعا کار کند، نیز سخت‌تر و گیج‌کننده‌تر می‌شود.

بسیاری از مکمل‌هایی که در داروخانه‌ها و فروشگا‌ه‌ها به فروش می‌رسند، پوستی شفاف و زیبا، مو‌های درخشان و ناخن‌های محکم و قوی را به شما وعده می‌دهند؛ اما آیا این محصولات واقعا کار می‌کنند؟

بیوتین یا ویتامین ب۷ یکی از ویتامین‌هایی است که در بسیاری از مکمل‌ها وجود دارد. اما این ترکیب واقعا در سلامتی پوست و موی ما چه نقشی دارد؟

در ادامه این مطلب به نقش بیوتین در سلامت مو و ناخن می‌پردازیم.

ویتامین ب۷ چیست؟

بیوتین یا ویتامین ب۷ یکی از ویتامین‌های گروه ب است که برای تنظیم سوخت‌وساز و عملکرد سیستم عصبی بسیار مهم است. به علاوه، این ماده مغذی برای سلامت مو، پوست و ناخن ضروری است. هرچند بیوتین به صورت موضعی چندان موثر نیست، مصرف آن در قالب یک مکمل خوراکی یا تزریقی به تقویت سلامتی مو و ناخن کمک می‌کند.

درمان ناخن‌های ضعیف

تحقیقات نشان می‌دهند که بیوتین استحکام و سلامت ناخن را بهبود می‌دهد. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که مصرف روزانه یک مکمل ۲.۵ میلی‌گرمی به مدت شش ماه، می‌تواند ضخامت ناخن را تا ۲۵ درصد افزایش دهد. افرادی که ناخن‌های شکننده دارند، با مصرف روزانه بیوتین می‌توانند ناخن‌هایشان را تقویت کنند.

کلید داشتن مو‌های سالم‌تر

در حالی که مدرکی وجود ندارد که بیوتین می‌تواند روند ریزش مو را معکوس کند، تحقیقات نشان می‌دهد که این مکمل قطعا سلامت مو‌ها را ارتقا خواهد داد. یکی از نشانه‌های اصلی کمبود این ماده مغذی، ریزش مو است. زنان باردار، افراد مبتلا به بیماری کبدی و کسانی که در جذب مواد مغذی مشکل دارند، مانند مبتلایان به بیماری کرون، افرادی‌اند که بیشتر در معرض کمبود بیوتین‌اند.

پوست درخشان

بیوتین به حفظ غشای مخاطی پوست کمک می‌کند. یکی از علائم کمبود این ویتامین جوش‌های قرمز و پوسته‌ریزی پوست است. بیوتین همچنین در فرایند سوخت‌وساز چربی که برای حفظ سلامت پوست ضروری است، نقش مهمی ایفا می‌کند.

دیگر مزایا

بیوتین علاوه بر کمک به داشتن پوست، مو و ناخن سالم، در تنظیم قند خون نیز نقش دارد. برخی شواهد نشان داده‌اند که این مکمل می‌تواند به کاهش قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند. همچنین برای زنان باردار به منظور جلوگیری از بیماری‌های بدوتولد در جنین و حفظ سلامت مادر ضروری است؛ اما تجویز آن را به پزشک معالجتان بسپارید.

منابع طبیعی بیوتین

بیوتین در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. گردو، بادام زمینی، شیر، زرده تخم‌مرغ، ماهی سالمون، گوشت خوک و ساردین منابع طبیعی این ویتامین‌اند. هرچند مقدار بیوتین در مواد غذایی که ذکر شد، زیاد نیست، با تنظیم یک رژیم غذایی متنوع، احتمال اینکه نیاز بدنتان تامین شود، زیاد است. در غیر این صورت، برای تامین بیوتین موردنیاز بدن می‌توانید از مکمل‌های غذایی آن استفاده کنید.

آیا باید مکمل بیوتین استفاده کنم؟

کمبود بیوتین مسئله چندان رایجی نیست؛ به همین دلیل همه به مکمل آن نیاز ندارند. از طرفی بیوتین یک ویتامین محلول در آب است و تحقیقات نشان می‌دهد مصرف اضافه آن خطری ندارد، اما مزیت خاصی هم ندارد. برای اینکه بدانید به مکمل بیوتین نیاز دارید یا نه، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا از میزان دقیق مصرف و نوع مکملی که باید استفاده کنید، مطمئن شوید.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین