نزدیک به ۶۰ نفر در غرق شدن قایق پناهجویان در نزدیک ایتالیا جان باخته اند.
با غرق شدن قایق پناهجویان در آبهای ساحلی جنوب ایتالیا بیش از ۵۹ نفر از سرنشینان آن جان خود را از دست دادند.
به گزارش عصرایران به نقل از یورونیوز، براساس گزارشها پناهجویانی از افغانستان، پاکستان، سومالی و ایران در این قایق بودهاند.
هنوز به طور دقیق مشخص نشده که چه تعداد از مسافران این قایق شهروندان ایران و افغانستان بودهاند و چند نفر آنها در میان کشتهشدگان هستند.
به گفته مسئولان گارد ساحلی ایتالیا دست کم ۵۹ پناهجو از جمله یک نوزاد چند ماهه در جریان این حادثه که سپیدهدم روز یکشنبه روی داد، جان باختهاند.
محل وقوع این حادثه آبهای ساحلی کروتونه، شهری در ناحیه کالابریا واقع در جنوب ایتالیا گزارش شده است.
جمعآوری جنازه پناهجویانی که قایق حامل آنها در سواحل جنوبی ایتالیا غرق شد /عکس: AP
به گزارش یورو نیوز؛ در بیانیه گارد ساحلی ایتالیا پیشتر آمده بود: «در حال حاضر ۸۰ نفر از سرنشینان قایق زنده پیدا شدهاند و ۴۳ جسد در خط ساحلی کشف و شناسایی شده است.»
این بیانیه با اشاره به شماری مفقود که هنوز نشانی از آنها پیدا نشده میافزاید که برخی از نجاتیافتگان پس از غرق شدن قایق موفق شدند خود را به ساحل برسانند.
دقایقی پس از آن شهردار کروتونه تایید کرد که تاکنون دست کم ۵۹ نفر از سرنشینان قایق حادثه دیده جان خود را از دست دادهاند.
روبرتو اوچیوتو، رئیس ناحیه کالابریا در بیانیهای یادآرر شد: «دهها و دهها نفر از جمله تعدادی کودک غرق شده و جان باختهاند، بسیاری نیز مفقود شدهاند. کالابریا برای این تراژدی وحشتناک سوگوار است.»
گارد ساحلی ایتالیا در ساعات اولیه وقوع این حادثه شمار سرنشینان قایق پناهجویان را که در نزدیکی سواحل کروتونه در پی برخورد با صخرهها متلاشی و غرق شد ۱۲۰ نفر اعلام کرده بود، اما به گفته نیروهای امدادی این قایق پیش از غرق شدن بیش از ۲۰۰ نفر را حمل میکرد.
تصاویری که پلیس ایتالیا منتشر کرده نشان میدهد که بقایای چوبی قایق حادثه دیده در صد متری ساحل پراکنده شده، جایی که بسیاری از امدادگران و نجات یافتگان در انتظار انتقال به مراکز پذیرش بودند.
تکههایی از قایق متلاشی شده حامل پناهجویان در سواحل ایتالیا/عکس: AP
جورجا ملونی، نخست وزیر ایتالیا ضمن ابراز همدردی عمیق با حادثه دیدگان در بیانیهای تاکید کرد که «به آب انداختن یک قایق به زحمت ۲۰ متری با حدود ۲۰۰ سرنشین در شرایط آب و هوایی نامساعد دریا عملی مجرمانه است.»
خانم ملونی سپس یادآور شد که دولت ایتالیا همچنان تلاش خواهد کرد که جلوی این نوع تراژدیها را از مبدا بگیرد و برای این کار بیش از هر چیز مستلزم همکاری کشورهایی است که مبدا حرکت پناهجویان هستند.»
این حادثه در حالی روی داده که دولت تحت تسلط راست افراطی در ایتالیا به تازگی قوانین جدید بحث برانگیزی در خصوص چگونگی اقدام برای نجات مهاجران در پارلمان به تصویب رسانده است.
جورجا ملونی، رهبر حزب راست افراطی «برادران ایتالیا» پس از وعده کاهش قابل توجه میزان پذیرش پناهجویان در ایتالیا در کارزار انتخاباتی خود، ماه اکتبر گذشته ریاست دولت ائتلافی جدید در ایتالیا را در دست گرفت.
قانون جدید مصوب در پارلمان کشتیهای کمکرسان و بشردوستانه را ملزم میکند که تنها یک بار عملیات نجات را انجام دهند، مسئلهای که از دید منتقدان میتواند خطر مرگ را برای مهاجرانی که از طریق دریای مدیترانه مرکزی قصد عزیمت به سواحل کشورهای اروپایی را دارند، افزایش میدهد.
موقعیت ایتالیا به گونهای است که این کشور را به مقصد اصلی پناهجویان شمال آفریقا تبدیل کرده است؛ رم مدتهاست از شمار بالای پناهجویانی که از طریق مدیترانه وارد قلمرو این کشور میشوند شکایت کرده است.
به گفته وزارت کشور ایتالیا نزدیک به ۱۴ هزار مهاجر از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون پا به خاک ایتالیا گذاشتهاند، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته حدود ۵ هزار و دویست نفر و در سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۴ هزار و پانصد نفر بود.