سالاد فتوچینی یکی از انواع سالادهای سرد است که از ترکیب فتوچینی با سیب زمینی، خیارشور، هویج، فلفل، ذرت و... تهیه میشود.
فراروـ سالادها یکی از محبوبترین و متنوعترین ترکیبات غذایی در سراسر جهان هستند که بیشتر به عنوان پیشغذا سرو میشوند؛ اما خیلی از آنها به دلیل ترکیبات کاملی که دارند، میتوانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالادها معمولاً به صورت سرد سرو میشوند و ممکن است علاوهبر سبزیجات، مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، مرغ، حبوبات پخته، پاستا، نان تست، پنیر و... نیز به آنها اضافه شود که در این صورت ارزش غذاییشان بیشتر میشود و میتوان آنها را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.
سالاد فتوچینی یکی ازا انواع سالادهای سرد است که با نوعی پاستا به نام فتوچینی تهیه میشود. فتوچینی که در ایران با نام ماکارانی آشیانهای شهرت دارد، نوعی پاستای رشتهای بلند است که برای تهیه انواع غذاهای سرد و گرم فست فودی از آن استفاده میشود و ظاهر بسیار زیبایی دارد. سالاد فتوچینی از ترکیب فتوچینی با سیب زمینی، هویج، خیارشور، ذرت، نخود فرنگی و... تهیه میشود که بسیار خوشمزه و مجلسی است.
در ادامه این مطلب طرز تهیه سالاد فتوچینی همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه این سالاد خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
فتوچینی یا ماکارانی آشیانهای: ۲۰۰ گرم
نخود فرنگی پخته: نصف لیوان
هویج آبپز: ۲ عدد
سیب زمینی آبپز: ۳ عدد
خیارشور: ۵ عدد
ذرت: نصف لیوان
فلفل هالوپینو: ۱ عدد
ماست چکیده: نصف لیوان
سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
سیر: ۱ حبه
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
ذرت یکی از دانههای خوراکی بسیار خوشمزه و پر طرفدار است که در آشپزی کاربرد زیادی دارد. از دانه ذرت برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، سوپها، خوراک مرغ، خورش، ماکارانی، فینگرفودها، سالاد الویه و سالاد ماکارانی و حتی در ترشیها استفاده میشود. ما معمولا ذرت را به صورت قوطیهای کنسرو از فروشگاه مواد غذایی یا به صورت منجمد و نیمپز از فروشگاههای سبزیجات تهیه میکنیم. اگر برای تهیه ذرت از خود بلال استفاده میکنید، باید بدانید که بهترین بلال برای تهیه ذرت، بلالهای معروف به ذرت مکزیکی هستند که در مغازههای ترهبار موجودند. بلال ذرت مکزیکی دارای دانههای درشت؛ شفاف و بسیار نرم و شیرین است که برای تهیه سالاد و استفاده در انواع ترشی و غذا مناسب هستند. دانههای این نوع بلال به رنگ زرد روشن هستند و تیره نمیشوند.
همیشه وقتی در تهیه غذا یا سالاد سس مایونز جزو مواد اولیه است، عدهای میپرسند، آیا میشود به جای آن از ماست استفاده کرد؟ این مسئله تا حدودی سلیقهای است. اگر منع مصرف دارید یا اینکه به خاطر کالری بالای سس مایونز تمایلی به استفاده از آن را ندارید، میتوانید ماست چکیده یا پرچرب را جایگزین کنید؛ اما ماست معمولاً آب میاندازد؛ بنابراین توصیه میشود برای مهمانیها این کار را انجام ندهید. همچنین میتوانید میزان سس مایونز را نصف کنید و ماست پر چرب را با آن مخلوط کنید.
فلفل سبز سرشار از مواد مغذی و ویتامین c است که در تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از گرفتگی رگهای قلب، کنترل دیابت، پاکسازی ریه و افزایش اشتها نقش مهمی دارد. فلفل هالوپینو یکی از خوشمزهترین انواع فلفل سبز است که طعم تند و طبع گرمی دارد و برای تهیه انواع ترشی و سالاد گزینه بسیار مناسبی است. برای تهیه سالاد فتوچینی میتوانید از هر نوع فلفل سبز تند یا شیرین که مطابق ذائقه شما باشد، استفاده کنید.
۱ـ ابتدا فتوچینی را داخل آب در حال جوش بریزید و طبق دستور روی بستهبندی بگذارید نرم شود و بعد آن را آبکش کنید و کنار بگذارید تا آب اضافهاش کشیده و خنک شود؛ سپس فتوچینی را داخل یک کاسه مناسب بریزید. سیب زمینی آبپز، هویج آبپز، خیار شور و فلفل هالوپینو را به صورت نگینی خرد کنید و به فتوچینی اضافه کنید؛ سپس نخود فرنگی و ذرت پخته را به مواد سالاد اضافه کنید.
۲ ـ داخل یک کاسه دیگر ماست چکیده را همراه با سس مایونز، آبلیمو، سیر رنده شده، نمک و فلفل سیاه با هم خوب مخلوط کنید؛ سپس سس آماده را روی مواد سالاد بریزید. سالاد را خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با سس آغشته شوند و مزهها به خورد هم بروند. سالاد فتوچینی را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا خنک شود؛ سپس سرو کنید، نوش جان.