زهر «شاهکبراها» در بین قویترین سمها نیست، اما مقدار نوروتوکسینی که آنها میتوانند در یک نیش وارد کنند - تا دو دهم اونس مایع - برای کشتن ۲۰ نفر یا حتی یک فیل کافی است.
«شاهکبرا» یکی از سمیترین مارهای روی کره زمین است که در هنگام حمله میتواند تا یک سوم بدن خود را از زمین بلند کند و برای حمله آماده شود.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از نشنالجئوگرافیک، باعث خوشبختی است که «شاهکبرا» از جمله مارهای منزوی است که از انسان دوری میکند؛ طول این مار میتواند به بیشتر از ۵ متر برسد که به آن لقب بلندترین مار سمی دنیا را میدهد.
زهر «شاهکبراها» در بین قویترین سمها نیست، اما مقدار نوروتوکسینی که آنها میتوانند در یک نیش وارد کنند - تا دو دهم اونس مایع - برای کشتن ۲۰ نفر یا حتی یک فیل کافی است. سم «شاهکبرا» بر مراکز تنفسی مغز تأثیر میگذارد و باعث ایست تنفسی و نارسایی قلبی میشود.
شاهکبراها عمدتاً در جنگلهای بارانی و دشتهای هند، جنوب چین و آسیای جنوب شرقی زندگی میکنند و رنگ آنها میتواند در مناطق مختلف، متفاوت باشد. آنها در زیستگاههای مختلف از جمله جنگل ها، بیشههای بامبو، باتلاقهای حرا، مراتع در ارتفاعات و در رودخانهها راحت هستند.
این گونه از سایر مارهای سمی و غیر سمی تغذیه میکند. آنها همچنین مارمولک، تخم مرغ و پستانداران کوچک را میخورند. آنها تنها مارهایی در جهان هستند که برای تخمهای خود لانه میسازند و تا زمانی که جوجهها بیرون بیایند از آنها به شدت محافظت میکنند.
شاه کبرا ممکن است به عنوان گونه منتخب برای افسونگران مار در جنوب آسیا شناخته شود. اگرچه مارهای کبرا میتوانند بشنوند، اما در واقع نسبت به صداهای محیط ناشنوا هستند و در عوض ارتعاشات زمین را حس میکنند. باغ وحش ملی اسمیتسونیان میگوید جذابیت مار اغلب یک بازی غمانگیز است که در آن یک مار کبری خسته در حالت تدافعی قرار میگیرد، اما (با درد) شرطی میشود که به فلوت نواز ضربه نزند.
اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت، شاهکبراها را در معرض خطر انقراض قرار داده است. این مارها با انواع تهدیدات ناشی از فعالیتهای انسانی روبرو هستند. جنگل زدایی شدید در جنوب شرقی آسیا زیستگاه بسیاری از شاهکبراها را از بین برده است، در حالی که تعداد زیادی از آنها برای پوست، غذا و اهداف دارویی نیز شکار میشوند. آنها همچنین برای تجارت بین المللی حیوانات خانگی جمع آوری میشوند.