bato-adv
bato-adv

بازار قزل آلا در خارج داغ‌تر از بازار داخل

بازار قزل آلا در خارج داغ‌تر از بازار داخل

مدیر عامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: سال گذشته بیشترین صادرات ماهی قزل آلا به روسیه بود، ولی امسال کشور‌های جنوب خلیج فارس و عراق نیز بازار‌های هدف صادراتی ما شده اند.

تاریخ انتشار: ۰۸:۵۵ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۱

مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردابی گفت: باتوجه به اینکه قیمت ماهی قزل آلا در توان خرید مردم نیست تقاضای خرید آن در داخل بسیار کم است و بازار داخلی جذاب نیست، لذا بازار صادرات این محصول خوب شده و کشور‌های جنوب خلیج فارس، عراق و روسیه مشتریان این محصول هستند.

آرش نبی زاده در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه امسال حدود ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تن ماهی قزل آلا در کشور تولید شده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود سال آینده حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد تولید افزایش یابد، زیرا بازار‌های صادراتی خوبی ایجاد شده و انگیزه تولیدکنندگان نیز بالا رفته است.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم بازار‌های صادراتی را حفظ کنیم و آن‌ها را توسعه دهیم میزان تولید ماهی قزل آلا تا ۱۴۰ هزار تن هم خواهد رسید. البته بارندگی‌های امسال نیز در بسیاری از مزارع امیدواری ایجاد کرده است، زیرا مشکل کم آبی وجود ندارد.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی اضافه کرد: سال گذشته بیشترین صادرات ماهی قزل آلا به روسیه بود، ولی امسال کشور‌های جنوب خلیج فارس و عراق نیز بازار‌های هدف صادراتی ما شده اند.

وی با بیان اینکه تقاضای خرید ماهی قزل آلا در داخل بسیار کم است و بازار داخلی جذاب نیست، گفت: قیمت این ماهی در توان خرید مردم نیست. همچنین قیمت ماهی قزل آلا در بازار داخلی نیز حتی به اندازه قیمت تمام شده تولید نیست، به همین دلیل تولیدکنندگان تمایل دارند محصولات خود را صادر کنند.

به گفته وی، حتی هیچ حرکت فرهنگی برای مصرف ماهی نمی‌شود.

نبی زاده در پاسخ به اینکه چرا قیمت ماهی قزل آلا متناسب با توان خرید مصرف کنندگان نمی‌شود، گفت: ۶۰ تا ۷۰ درصد قیمت تمام شده تولید مربوط به خوراک است. وقتی خوراک بر اساس نوسانات ارز تغییر می‌کند و حمایتی از این بخش نمی‌شود تولیدکنندگان مجبور می‌شوند خوراک آبزیان خود را از بازار آزاد خریداری کنند که طبیعتاً قیمت محصول نهایی نیز بالا می‌رود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شیلات کمکی به تولیدکنندگان در راستای کاهش هزینه‌های آن‌ها نمی‌کند، گفت: یک مزرعه ۱۰۰ تنی که مزرعه متوسطی هم حساب می‌شود حدود پنج میلیارد تومان هزینه خوراک دارد. شیلات کارتی که برای آبزی پروران در نظر گرفته شده نمی‌تواند حتی بخش کوچکی از این هزینه‌ها را هم تامین کند و مختص به مزارع کوچک و خانگی است.

وی در پایان گفت: در حال حاضر قیمت عمده فروشی سر مزارع ماهی قزل آلای معمولی بسته به نوع و اندازه آن حدود ۱۰۸ تا ۱۱۲ هزار تومان و قیمت عمده فروشی در تهران ۱۱۵ تا ۱۱۷ هزار تومان است. قزل آلای سالمون نیز سر مزرعه با وزن کمتر از ۱.۵ کیلو، ۱۲۰ تا ۱۲۳ هزار تومان و قیمت عمده فروشی در تهران نیز حدود ۱۳۰ هزار تومان است.

برچسب ها: ماهی قزل آلا
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین