لاک پشت سبز دریایی Green turtle که به نام های لاک پشت سیاه و لاک پشت سبز اقیانوس آرام نیز شناخته می شود، نوعی لاک پشت از خانواده Cheloniidae با مشخصه وجود لایه ای از چربی سبز رنگ در زیر لاک این حیوان است.
لاشه یک قطعه لاک پشت سبز دریایی در ساحل کناری اسکله شهید ذاکری جزیره قشم مشاهده شد.
حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل محیط زیست هرمزگان شامگاه دوشنبه در این خصوص به ایرنا گفت: این گونه سبز تحت حمایت و در حال انقراض بوده که آثار پره شناور روی لاشه دیده شده است.
وی اضافه کرد: لاشه این لاکپشت چند روز روی آب بوده و تقریبا متلاشی شده بود که توسط محیط زیست قشم دفن شد.
لاک پشت سبز دریایی Green turtle که به نام های لاک پشت سیاه و لاک پشت سبز اقیانوس آرام نیز شناخته می شود، نوعی لاک پشت از خانواده Cheloniidae با مشخصه وجود لایه ای از چربی سبز رنگ در زیر لاک این حیوان است.
از نظر طبقه بندی IUCN (اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت) این گونه از لاک پشت ها در لیست قرمز گونه های در حال انقراض قرار دارند و در بسیاری از کشور شکار این لاک پشت و استفاده از تخم های آن ممنوع و یا محدود شده است.
با این حال این گونه از لاک پشت ها به دلایل مختلف از قبیل صیدهای غیر مجاز، آلودگی های حرارتی و نفتی محیط زیست، فاضلاب شهری، تخریب آبسنگ های مرجانی، فرسایش ساحل، بیماری های مختلف، پیشرفت ساخت و سازها در مناطق ساحلی، عوامل صید و صیادی، رفت و آمد شناورها و به دام افتادن در تور ماهی و میگو در خطر انقراض هستند.
این گونه از لاک پشت ها نیز همچون لاک پشت های پوزه عقابی همواره بر اساس غریزه برای تخم گذاری به همان نقطه ای که از تخم خارج شده اند باز می گردند و هر لاک پشت سبز حداکثر ۱۲۰ تخم می گذارد اما فقط دو درصد از بچه لاک پشت ها به بلوغ می رسند و شانس زندگی پیدا می کنند.
در سواحل جنوبی ایران - به ویژه قشم و چابهار - بیش از ۵۰ زیستگاه اصلی برای لاک پشت های دریایی شناسایی شده که محل چرا، جفت گیری و تخم ریزی آنهاست و بر اساس نتایج به دست آمده لاک پشت سبز و لاک پشت پوزه عقابی بیشترین تعداد لانه سازی یا به بیان دیگر بیشترین مناطق لانه سازی و تخم گذاری در ایران را به خود اختصاص داده اند.
از هشت گونه لاک پشت دریایی شناسایی شده در جهان، هفت گونه آن در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت از محیط زیست به ثبت رسیده اند که از تعداد پنج گونه آن در آب های خلیج فارس است.
گونه های لاک پشت ها در آب های خلیج فارس شامل لاک پشت پوزه عقابی، لاک پشت دریایی سرخ، سبز، زیتونی و چرمی است.
پناهگاه حیات وحش هندورابی، سواحل جزیره هرمز، هنگام، لارک، قشم، کیش، فارو و نخیلو از مناطق مهم لانه گزینی و زاد آوری این گونه لاک پشت ها است.
لاک پشت ها، دلفین ها و نهنگ ها از موجودات دریایی هستند که در چند سال اخیر به علت حوادث گوناگون نسل آنها در معرض خطر نابودی قرار دارند.
خلیج فارس با گستره نزدیک به ۲۳۷ هزار و ۴۷۳ کیلومتر مربع بین ۲۴ تا ۳۰ درجه و ۳۰ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ تا ۵۶ درجه و ۲۵ دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ واقع شده است و جزیره قشم، همچون نگینی بر پهنه آب های نیلگون آن می درخشد.