یاهوئیان با اشاره به اینکه قهوه نوشیدنی اسیدی است که مینای دندان را میپوساند، گفت: برای به حداقل رساندن آسیب دندان توسط قهوه بعد از مصرف آن مقدار زیادی آب نوشیده و از مواد افزودنی مانند شکر اجتناب شود.
مدیر گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: برخی از خوراکیها اثر مخربی بروی دندانها دارند و بهتر است که از مصرف آنها اجتناب شود.
دکتر یاهوئیان اظهار کرد: نوشابهها از این مواد غذایی هستند که مضرات آن برای همه محرز است، همه ما میدانیم که نوشابه برای بسیاری از جنبههای سلامت و بهداشت دهان مضر بوده و استثنا نیست و تعداد زیادی از مطالعات، ارتباط بین مصرف نوشابه و حفره سازی را نشان داده اند.
وی با بیان اینکه قهوه نیز عوارضی برای دندانها دارد، افزود: لکههای قهوه یکی از بدترینها برای دندانهای شما هستند، زیرا بسیار مقاوم اند. علاوه بر این، قهوه هم دهان شما را خشک و هم دندانها را چسبنده میکند.
وی ادامه داد: اگر به قهوه شکر اضافه کنید بدتر میشود، زیرا دندانهای شما از قهوه بدون شکر کمی کمتر آسیب میبیند.
یاهوئیان با اشاره به اینکه قهوه نوشیدنی اسیدی است که مینای دندان را میپوساند، گفت: برای به حداقل رساندن آسیب دندان توسط قهوه بعد از مصرف آن مقدار زیادی آب نوشیده و از مواد افزودنی مانند شکر اجتناب شود.
وی به تاثیر آبمیوه روی دندان نیز اشاره و بیان کرد: اگرچه آبمیوه به اندازه قهوه، چای و نوشابه مضر نیست، اما بد نیست بدانید که بسیاری از آب میوهها بسیار اسیدی هستند و با افزایش خطر حفره سازی دندانی ارتباط دارند. البته، آبمیوههای کاملا طبیعی دارای خواصی نیز هستند، پس فقط از طبیعت اسیدی آنها آگاه باشید و حداقل بعد از نوشیدن با آب دهان خود را بشویید.
وی ادامه داد: آبنبات چسبنده برای دندانها مضر است، محتوای قند بالای آنها همراه با طبیعت چسبنده، آنها را کابوسی برای دندانهای شما و میان وعدههای مورد علاقه باکتریهای دهان میسازد.
وی تاکید کرد: تنها چیزی که در مورد آبنباتها وجود دارد، این است که لای دندانها گیر میکند، همان تکه کوچک قطعهای از دندان را خراب میکند. اگر شما آبنباتهای سخت بخورید، همیشه خطر آن مینای دندان را تهدید میکند و در موارد شدید، دندان را از بین میبرید.
یاهوئیان از میوههای خشک نیز به عنوان مخرب دندانها نام برد و افزود: بسیاری از مردم میوههای خشک را که یک انتخاب میان وعده سالم هستند، انتخاب میکنند و قطعا برخی از مزایا در این انتخاب وجود دارد، اما مشکل اصلی این است که بیشتر میوههای خشک بسیار چسبناک و با قند بالا هستند. آنها با دُزهای زیاد، قندهای طبیعی و فیبرهای سلولزی غیر محلول همراهند که باعث میشود به عنوان آبنباتهای گیاهی مشکل ساز شوند، بهترین جایگزین این است که به جای میوه خشک، میوههای تازه میل شود.