این دومین آزمایش موشک AGM-183 بود که در تاریخ ۱۳ مارس صورت گرفت. آزمایش نخست که در ۹ دسامبر انجام شد بر خلاف رویداد اخیر نتایج موفقیتآمیزی داشت.
موشک هایپرسونیک لاکهید مارتین در حالی که آزمایش نخست را با موفقیت پشت سر گذاشته بود، در دومین آزمایش به در بسته خورد.
به گزارش خبرآنلاین، فرانک کندال وزیر نیروی هوایی آمریکا از نتیجه ناموفق آزمایش موشک AGM-183 ARRW (پروژه کمپانی لاکهید مارتین برای ساخت سلاح هایپرسونیک) خبر داد و اعلام کرد که با این نتیجه پروژه ساخت این موشک به خطر افتاده است. به گفته کندال نیروی هوایی آمریکا حالا بیشتر مایل است تا پروژه ساخت HCAM یا موشک کروز تهاجمی هایپرسونیک کمپانی ریتیان را دنبال کند.
ادامه پروژه ساخت سلاح واکنش سریع هواپرتاب (ARRW) AGM-183 لاکهید مارتین حالا به تصمیم نیروی هوایی آمریکا و بودجه سال آینده آن بستگی دارد. البته دو آزمایش دیگر در ادامه راه ممکن است مسیر را برای لاکهید مارتین هموارتر کند.
این دومین آزمایش موشک AGM-183 بود که در تاریخ ۱۳ مارس صورت گرفت. آزمایش نخست که در ۹ دسامبر انجام شد بر خلاف رویداد اخیر نتایج موفقیتآمیزی داشت.
موشک هایپرسونیک لاکهید مارتین زیربال بمبافکن بی ۵۲
حال نیروی هوایی آمریکا قصد دارد پس از بررسی نتایج آزمایش ناموفق اخیر، دو نمونه آزمایشی دیگر از این موشک را نیز مورد آزمایش قرار دهد.
سلاح هایپرسونیک با سرعتی فراتر از ۵ ماخ (۵ برابر سرعت صوت) حرکت میکند و علاوه بر آن قابلیت بالایی در مانور دارد. این ویژگیها عملا رهگیری و منهدم کردن پرتابه هایپرسونیک را برای سیستمهای پدافندی غیرممکن میکند.
روسیه و چین به عنوان رقبای مستقیم آمریکا سالها است که انرژی و سرمایه زیادی را صرف ساخت سلاح هایپرسونیک کردهاند. آمریکا هم دنبال این است که در این مسیر از رقبای خود جا نماند.
آنطور که سردار حاجیزاده فرمانده نیروی هوا فضای سپاه خبر داد، ایران هم از معدود کشورهایی است که به فناوری ساخت موشک هایپرسونیک دست پیدا کرده است.