مساله مهم این بود که منتفی شدن موضوع ثبتنام برای هنرستان دخترانه شیراز و ۶۱ دختری که منتظر فراخوان برای روز آزمون عملی بودند، با بهانههایی مثل مشکلات مالی و تامین نشدن اعتبار درحالی مطرح میشد که هنرستان پسرانه از دانشآموزان پسر ثبتنام کرده بود.
ماجرای یک خبر درباره دختران دانشآموز شیرازی که تلخ شروع شد و شیرین به پایان رسید.
به گزارش خبرآنلاین، صبح ۲۴ مرداد ۱۴۰۱، قبل از شروع کار، تلفن تحریریه بارها زنگ خورد، مردی پشت خط میخواست با سرویس اجتماعی صحبت کند، این مرد از شیراز تماس گرفته بود، خیلی سریع و در جملات کوتاه و با لحنی که عصبانیت کنترل شدهای داشت، توضیح داد: «علی رغم ثبتنام اولیه، دیروز در گروه واتساپی به ما خبر دادهاند که ثبتنام فرزندانمان در تنها هنرستان دارای رشته موسیقی در شیراز، منتفی شده است، دخترم و بقیه دانشآموزان خیلی ناراحت هستند، شما حاضرید این خبر را منتشر کنید؟»
تاکید چند باره مرد پشت خط بر این سوال که آیا حاضر هستید این خبر را منتشر کنید یا نه، به این دلیل بود که فهرست نه چندان کوتاهی از رسانههای رسمی کشور در دستش بود که هیچکدام حاضر به انتشار خبر نبودند، بدون هیچ توضیحی.
پیگیری آغاز شد، از هنرستان تا آموزش و پرورش شیراز. کسی پاسخ شفافی نمیداد، و یا این توضیح که قرار است مشکل حل شود، توضیحات بیشتر را موکول به زمان دیگری میکرد.
مساله مهم این بود که منتفی شدن موضوع ثبتنام برای هنرستان دخترانه شیراز و ۶۱ دختری که منتظر فراخوان برای روز آزمون عملی بودند، با بهانههایی مثل مشکلات مالی و تامین نشدن اعتبار درحالی مطرح میشد که هنرستان پسرانه از دانشآموزان پسر ثبتنام کرده بود.
تنها یک نفر، آن هم بدون ذکر نام و عنوان اطلاعاتی داد.
او میگفت: «چیزی که از سوی آموزش و پرورش به عنوان دلیل حذف ثبتنام دختران در رشته موسیقی عنوان شده عدم تامین منابع مالی است، البته قرار است به زودی جلسهای تشکیل شود و موضوع بیشتر بررسی شود و خیلی امیدواریم که مساله کاملا حل شود.»
ماجرا این بود که هر ساله دروس عمومی به روال همه مدارس از سوی معلمان آموزش و پرورش به دانشآموزان این رشته تدریس میشده و برای دروس تخصصی موسیقی نیز، قراردادی از سوی آموزش و پرورش با آموزشگاههای موسیقی مورد تایید بسته میشد که هزینه آن را آموزش و پرورش شیراز پرداخت میکرده که از قرار پرداخت این هزینه منتفی اعلام شده بود.
آیا موضوع فقط به تامین بودجه برمیگشت؟ آیا تامین بودجه برای تحصیل ۶۱ دانشآموز دختر علاقمند به رشته موسیقی در شهر شیراز برای آموزش و پرورش هزینه بالایی محسوب میشد؟
این مسئول پاسخ دقیقی برای این سوالات نداشت، اما وقتی این مساله مطرح شد که با توجه به علاقه و پیگیری اولیا و دانشآموزان حتی میتوان برای حل مشکل مالی روی کمک مالی خانوادهها نیز حساب کرد، گفت: «شنیده شده که مساله مالی یکی از دلایل حذف امکان ثبتنام دختران در این رشتههاست و همه علت آن مساله مالی نیست.»
ساعت ۱۴:۰۱ روز ۲۴ مرداد، گزارشی با تیتر «حذف رشته موسیقی برای دختران دانشآموز در شیراز» منتشر شد. خبر به سرعت در سایتها و کانالهای خبر بازنشر شد، هنوز به عصر نرسیده، پدری که خبر را داده بود، تماس گرفت، برخلاف تماس صبح خوشحال بود و بازتاب خبر امیدوارش کرده بود.
روز بعد، سهراب پورناظری خواننده و آهنگساز در صفحه رسمی اینستاگرام خود نسبت به حذف شدن رشته موسیقی در شیراز برای دانشآموزان دختر واکنش نشان داد و اعلام کرد حاضر است هزینههای یک سال تحصیلی دختران دانشآموز شیرازی را متقبل شود.
علاوه بر او علی قمصری، نوازنده تار و آهنگساز نیز در یک استوری در صفحه اینستاگرامش اعلام کرد: «اگر درهای هنرستان موسیقی شیراز به روی دختران دانشآموز باز نشد، در قدم اول، تدریس رایگان تار و سه تار در سال جاری به آنها را به صورت حضوری در شیراز، با دل و جان پذیرا هستم.»
همچنین بهنام ابوالقاسم، پیانیست نیز در اینستاگرامش اعلام کرد: «با توجه به تصمیم ناعادلانه مبنی بر تعطیلی رشته موسیقی هنرستان شیراز، در صورت عدم تغییر این تصمیم، آمادگی خود را برای تدریس در سال تحصیلی جدید، به صورت رایگان به هنرجویان ساز تخصصی پیانو هنرستان دختران شیراز، تا مشخص شدن تکلیف نهایی شرایط آموزش این عزیزان، اعلام میدارم.»
اینها فقط بخشی از واکنشها بود، در شبکههای اجتماعی هم بحث و انتقاد از این اتفاق، که به نوعی تداعی کننده اعمال محدودیتهای همیشگی برای زنان بود باعث شد واکنشهای رسمی برای حل مشکل از سوی آموزش و پرورش جدی شود.
در نهایت، هفده روز بعد از اعلام خبر اولیه، در حالی که همان پدر که رابط خبرآنلاین و سایر والدین بود و خبرهای جدید از مدرسه را مدام به ما اطلاع میداد، خبر داد که دختران برای آزمون عملی فراخوانده شدهاند.
بدین ترتیب آزمون عملی هنرستان شهید کامیاب برای دختران دانشآموز شیرازی صبح ۹ شهریور برگزار شد.
هرچند که هرگز دلیل اینکه چرا به اولیاء این دانشآموزان گفته شد، ثبتنام منتفی است و باید برای گرفتن پرونده بچهها مراجعه کنند، بیان نشد، اما یک تماس و اطلاعرسانی یک پدر پیگیر و گزارش و پیگیری خبرآنلاین، به نتیجه رسید و در نهایت تیتر زده شد: «خبر کوتاه بود و خوش؛ دختران دانشآموز شیرازی برای رشته موسیقی ثبتنام کردند».