دسر سوپانگل یکی از دسرهای خوشمزه و بسیار محبوب ترکیهای است که پایه شیر دارد و به دلیل داشتن شکلات و شکر برای افطار گزینه مناسبی است.
فراروـ همانطور که میدانیم در ماه مبارک رمضان تغذیه اهمیت بسیار زیادی دارد. توصیه پزشکان و مشاوران تغذیه به روزه داران این است که در وعده افطار بیشتر غذاهای کم حجم، مقوی و سبکتر را مصرف کنند؛ بنابراین دسرهایی که پایه شیر دارند، برای این وعده غذایی بسیار مناسب و مقوی هستند.
دسر سوپانگل نوعی دسر خوشمزه و مشهور کشور ترکیه است که شیر، آرد، شکر، تخم مرغ، پودر کاکائو و کره از مواد اصلی تشکیل دهنده آن به شمار میرود. تهیه این دسر شکلاتی خوشمزه بسیار راحت است و در مدت زمان کمی آماده میشود. در ادامه این مطلب طرز تهیه دسر سوپانگل همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه این دسر تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
شیر: ۱ لیتر
آرد سفید قنادی: ۳ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری
شکر: ۷۰ گرم
کره: ۱ قاشق غذاخوری
شکلات تختهای: ۱۰۰ گرم
وانیل: نصف قاشق چایخوری
پودر پسته برای تزیین: به میزان دلخواه
۱ ـ برای شروع کار ابتدا آرد را همراه با پودر کاکائو، وانیل، زرده تخم مرغ و شکر داخل قابلمه مناسب بریزید و شیر را کم کم به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید تا آرد گلوله نشود و و مواد به صورت یکدست با شیر مخلوط شوند. برای بهتر هم خوردن مواد میتوانید از همزن برقی استفاده کنید و مواد را به مدت ۳۰ ثانیه با دور تند همزن برقی هم بزنید.
۲ ـ قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و مواد را مدام هم بزنید تا کم کم قوام بیاید و بپزد. وقتی مواد به غلظت فرنی رسید، اجاق گاز را خاموش کنید و تکههای شکلات و کره را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا با آب شوند و با مواد دسر به خوبی مخلوط شوند.
۳ ـ حالا ظرفهای مورد نظر دسر را آماده کنید. این دسر را میتوانید داخل لیوان دسر یا پیاله به صورت یک نفره سرو کنید و یا داخل ظرف بزرگتر بریزید. بعد از اینکه دسر را داخل ظرف مخصوص ریختید، روی دسر را با کمی پودر کاکائو و پودر پسته تزیین کنید، نوش جان.
نکته
دسر سوپانگل یک نوعی دسر شکلاتی است و شکلات از مواد اصلی تشکیل دهنده آن است، به همین دلیل میزان شکری که در دستور پخت آمده، کم است. اگر ذائقه شما شیرینی پسند است، میتوانید به دلخواه میزان شکر را افزایش بدهید و اگر شیرینی کمتری دوست دارید، میتوانید میزان شکر گفته شده در دستور پخت را کمتر کنید.