bato-adv
bato-adv

۸ خودرو جدید در راه بازار

۸ خودرو جدید در راه بازار

خودروسازان داخلی ازجمله سایپا هم به این نتیجه رسیده‌اند که برای جذب بیشتر مشتری باید به سمت تولید کراس‌اوور‌ها بروند. آریا هم یکی از کراس‌اوور‌هایی است که به نظر می‌رسد سایپا قصد دارد در سال جدید آن را به تولید برساند و روانه بازار کند.

تاریخ انتشار: ۱۲:۱۴ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۲

بازار خودروی کشور باوجود آزادسازی واردات همچنان به‌شدت تشنه است. باوجوداینکه وارد سال جدید شدیم، اما همچنان خبری از شروع فروش مدل‌های وارداتی نیست.

به گزارش روزگار خودرو، آن‌طور که انتظار می‌رود خودروسازان داخلی هم در تلاش هستند تا با محصولات جدید سال ۱۴۰۲ را پرقدرت‌تر شروع کنند. در ادامه این نوشتار قصد داریم به معرفی خودرو‌های جدیدی بپردازیم که در سال جدید به بازار وارد می‌شوند.

سایپا آریا

خودروسازان داخلی ازجمله سایپا هم به این نتیجه رسیده‌اند که برای جذب بیشتر مشتری باید به سمت تولید کراس‌اوور‌ها بروند. آریا هم یکی از کراس‌اوور‌هایی است که به نظر می‌رسد سایپا قصد دارد در سال جدید آن را به تولید برساند و روانه بازار کند. تا اینجای کار تنها آریا را در نمایشگاه‌های خودرو دیدیم. این محصول روی پلتفرم SP ۱۰۰ طراحی‌شده که پلتفرم یکسان با شاهین است.

طبق آخرین اظهارنظر‌های مدیرعامل سایپا، این خودرو با پیشرانه ME ۱۶ تولید خواهد شد که در حقیقت نسخه بهبودیافته پیشرانه EC ۵ پژو سیتروئن است. در مورد گیربکس آریا هم احتمال می‌رود که این خودرو با گیربکس دستی و اتوماتیک عرضه شود.

سایپا آریا

سایپا اطلس

سایپا در حال حاضر مدل‌های مختلفی از کوییک را روی خط تولید دارد. اما این خودروساز قصد دارد مدل اطلس که فیس لیفتی از کوییک است را نیز روانه بازار کند. بااین‌وجود به نظر نمی‌رسد که تولید اطلس به‌عنوان خط پایانی برای کوییک باشد و سایپا همچنان این خودرو را نیز در سبد محصولات خود داشته باشد.

موتور در نظر گرفته‌شده برای سایپا اطلس نیز همان پیشرانه نام‌آشنای M ۱۵ است، با این تفاوت که این پیشرانه نیز همانند ظاهر خارجی و داخلی اطلس، اندکی بهبودیافته است. درنتیجه موتور سایپا اطلس می‌تواند حدود ۹۴ اسب بخار قدرت و ۱۳۸ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. آن‌طور که به نظر می‌رسد این خودرو با گیربکس مشابه کوییک یعنی نوع ۵ سرعت دستی روانه بازار شود.

سایپا اطلس

سایپا سهند

یکی از محصولاتی که سایپا آن را در سال ۱۴۰۱ از خط تولید خارج کرد ساینا بود. مدیران سایپا برای این‌که خلا این محصول را در سبد محصولات خود پر کنند قصد دارند مدل سهند که فیس‌لیفت ساینا است را امسال روانه بازار کنند. با حضور سهند در سبد محصولاتی سایپا دیگر حذف ساینا و تیبا صندوقدار احساس نخواهد شد. سهند سایپا هم از همان پیشرانه M ۱۵ بهره می‌برد. این احتمال وجود دارد که علاوه بر گیربکس دنده‌ای مدل اتوماتیک CVT هم به تولید برسد.

سایپا سهند

سایپا شاهین اتوماتیک

شاهین ازجمله خودرو‌هایی است که توانست نظر بسیاری از مشتریان را به خود جلب کند. یکی از نقاط ضعف این خودرو نبود گیربکس اتوماتیک بود. این روز‌ها اکثر خریداران خودرو علاقه به مدل‌های اتوماتیک دارند. آن‌طور که انتظار می‌رود سایپا در سال ۱۴۰۲ شاهین را با گیربکس اتوماتیک روانه بازار کند.

علاوه بر گیربکس اتوماتیک این خودرو از امکانات جدید مانند سامانه کنترل پایداری و کنترل شروع حرکت خودرو در سربالایی، سیستم کروز کنترل، سیستم لیمیت کنترل، آنتن کوسه‌ای، مولتی مدیا ۱۰ اینچی، تزئینات کرومی در بدنه، کف‌پوش سه بعدی، دستگیره‌های داخلی با روکش استیل بهره خواهد برد.

سایپا شاهین اتوماتیک

ایران‌خودرو ری‌را

همانند سایپا، ایران‌خودرو هم قصد دارد در سال جدید یک کراس‌اوور را روانه بازار کند. ایران‌خودرویی‌ها در زمانی که تحریم‌ها هنوز شروع نشده بود با همکاری پژو به تولید پژو ۳۰۱ و ۲۰۰۸ پرداختند. اما پس از شروع تحریم‌ها با تولید تارا به‌نوعی جای خالی مدل ۳۰۱ را پر کردند.

حال آبی‌پوشان جاده مخصوص قصد دارند با تولید کراس‌اووری به نام ری‌را جای خالی مدل ۲۰۰۸ را نیز پر کنند. بنابر شنیده‌ها نسخه پایه ریرا به موتور TU ۵ پلاس و گیربکس شش سرعته اتوماتیک مجهز خواهد بود. این مشخصات فنی پیش از این در ایکو تارا اتوماتیک مورداستفاده قرارگرفته بودند. تیپ مجهزتر ایکو ریرا به پیشرانه EF ۷ توربوشارژر و همان گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک مجهز خواهد بود.

ایران‌خودرو ری‌را

ایران‌خودرو TF ۲۱

سال گذشته صحبت‌هایی از پایان تولید پژو ۲۰۶ در ایران‌خودرو شد که البته مجدد اعلام شد این خودرو با تغییراتی به خط تولید بازمی‌گردد. اما با توجه به این‌که بیش از ۲۲ سال است پژو ۲۰۶ روی خط تولید قرار دارد دیر یا زود این محصول از خط تولید ایران‌خودرو خداحافظی می‌کند. ایران‌خودرو در سال ۱۴۰۱ از محصولی با نام TF ۲۱ رونمایی کرد که یک خودروی هاچ‌بک جمع و جور است.

شاید نام این خودرو برایتان عجیب باشد که بیشتر به نام پروژه شبیه است و احتمال می‌رود ایران‌خودرو این نام را تغییر دهد. با توجه به آنچه که گفته شده این خودرو جایگزین پژو ۲۰۶ خواهد شد. در بخش فنی هم این خودرو با پیشرانه‌ی TU ۵ پلاس تولید خواهد شد تا ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۳ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند.

ایران‌خودرو TF ۲۱

بهمن فیدلیتی پرستیژ و XB ۱

فیدلیتی ازجمله خودرو‌هایی است که بهمن موتور توانست با تولید آن نظر بسیاری از مشتریان را به خود جلب کند. حال به نظر می‌رسد که قرار است دو نسخه جدید از این محصول در سال ۱۴۰۲ به تولید برسد. فیدلیتی پرستیژ به‌عنوان فیس لیفت فیدلیتی پرایم، نمونه لوکس و پرقدرت این خودرو به حساب می‌آید. این خودرو مجهز به پیشرانه توربو GDI با حجم ۱۶۰۰ سی‌سی بوده که ۱۹۷ اسب بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتون متر گشتاور را در دور موتور ۱۷۵۰ ارائه می‌دهد. این قدرت از طریق جعبه‌دنده ۷ سرعته دوکلاچه‌تر (wet) به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

فیدلیتی XB ۱ نیز بر مبنای پلت‌فرم جدید کانلون چری ساخته شده است. این خودرو نسبت به بقیه اعضای خانواده برند فیدلیتی یعنی پرایم، پرستیژ و دریم ساختار و پلت‌فرمی متفاوت دارد. محصول XB ۱ بهمن مجهز به پیشرانه توربو GDI (مشابه فیدلیتی پرستیژ) با حجم ۱۶۰۰ سی‌سی بوده که ۱۹۷ اسب بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتون متر گشتاور را در دور موتور ۱۷۵۰ ارائه می‌دهد. این قدرت از طریق جعبه‌دنده ۷ سرعته دوکلاچه‌تر (wet) به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

بهمن فیدلیتی پرستیژ و XB ۱

برچسب ها: خودرو
bato-adv
bato-adv
bato-adv