فنلاند تا قبل از این سیاست بی طرفی را دنبال می و از عضویت در ناتو خودداری می کرد اما بعد از حمله روسیه به اوکراین، تصمیم گرفت سیاست بی طرفی را کنار گذارد و به عضویت در ناتو درآید.
فنلاند به عنوان سی و یکمین عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (پیمان دفاع نظامی مشترک - ناتو) اعلام شد.
دبیرکل ناتو این موضوع را امروز در نشست اعضای این پیمان نظامی در مقر آن در بروکسل (پایتخت بلژیک) اعلام کرد.
آمریکا، کانادا و 29 کشور اروپایی عضو این سازمان هستند. براساس پیمان ناتو، حمله نظامی به یک عضو، حمله به همه اعضا تلقی می شود و با واکنش نظامی سایر اعضا روبه رو می شود.
فنلاند واقع در شمال اروپا، همسایه غربی روسیه است و دو کشور 1340 کیلومتر مرز زمینی دارند.
فنلاند تا قبل از این سیاست بی طرفی را دنبال می و از عضویت در ناتو خودداری می کرد اما بعد از حمله روسیه به اوکراین، تصمیم گرفت سیاست بی طرفی را کنار گذارد و به عضویت در ناتو درآید.
رئیس جمهوری فنلاند در این باره گفت:عضویت ما در ناتو علیه هیچ کشوری نیست و همیشه تلاش می کنیم نزاع ها را با راه های مسالمت آمیز حل کنیم.
عضویت فنلاند در ناتو با واکنش مقامات روسیه همراه شد و «الکساندر گروشکو» معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفتوگو با خبرگزاری «ریانووستی» در واکنش به اظهارات استولتنبرگ گفت مسکو قابلیتهای نظامی خود را در جهتهای غربی و شمال غربی تقویت خواهد کرد.
سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه هم هشدار داده پیوستن فنلاند به اتحاد نظامی ناتو و اقدام ناتو برای افزایش آمادگی رزمی خود خطر درگیری را افزایش میدهد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین هم امروز در اظهاراتی گسترش ناتو را حمله به امنیت و منافع ملی روسیه خواند و گفت پیوستن فنلاند به ناتو، روسیه را مجبور میکند تدابیر متقابلی را برای حفاظت از امنیت خود اتخاذ کند.
ترکیه آخرین عضو از ائتلاف ۳۰ عضوی ناتو بود که در نهایت ماه گذشته میلادی (مارس) با درخواست فنلاند برای پیوستن به ناتو موافقت کرد. پیش از این در سال ۲۰۲۰، مقدونیه شمالی به ائتلاف ناتو پیوسته بود و از آن زمان تاکنون هیچ کشوری به این ائتلاف اضافه نشده بود.
فنلاند و سوئد مدعی هستند که امنیت آنها پس از عملیات نظامی روسیه در اوکراین بیش از پیش به خطر افتاده و به همین جهت خواستار پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شدند.