bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۲۴۶۱۴

تشدید بحران در سودان؛ درگیری نیرو‌های پشتیبانی سریع با ارتش

تشدید بحران در سودان؛ درگیری نیرو‌های پشتیبانی سریع با ارتش

یک منبع آگاه نظامی در ارتش سودان، به الجزیره اعلام کرد که ارتش کنترل مقر‌های نیرو‌های پشتیبانی سریع را در طیبه و سوبا در جنوب خارطوم و نیز مقر ریاست این نیرو‌ها واقع در نزدیکی فرماندهی کل ارتش را به دست گرفته است و آن‌ها را از منطقه «الریاض» در شرق پایتخت عقب رانده است.

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۳ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۲

در سایه تداوم بحران در سودان، امروز درگیری شدیدی میان شبه نظامیان «پشتیبانی سریع» و ارتش این کشور آغاز شد.

به گزارش فارس، رسانه‌های عربی و آفریقایی، امروز (شنبه، ۱۵ آوریل)، از درگیری شدید میان ارتش سودان و شبه‌نظامیان موسوم به «الدعم السریع» (پشتیبانی سریع) در خارطوم خبر دادند

بر اساس این گزارش، در پی درگیری شدید میان ارتش و شبه‌نظامیان پشتیبانی سریع سودان، فرودگاه بین‌المللی خارطوم، کلیه پرواز‌های خود را متوقف کرد. این در حالی است که نیرو‌های پشتیبانی سریع ادعا می‌کنند که کنترل فرودگاه‌های خارطوم و مروی در شمال سودان نزدیک مرز مصر را به دست گرفته‌اند و خسارات سنگینی به ارتش این کشور وارد کرده‌اند. اما ارتش تصرف فرودگاه خارطوم از سوی این نیرو‌ها را هنوز تایید نکرده است و فرماندهی ارتش سودان تنها اعلام کرد که نیرو‌های پشتیبانی سریع تلاش دارند تا مقر فرماندهی کل نیرو‌های مسلح سودان را تصرف کند

بر اساس این گزارش، درگیری‌ها میان دو طرف در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری سودان ادامه دارد.

ارتش سودان اعلام کرد که نیرو‌های پشتیبانی سریع علیه دولت شورش کرده‌اند و ارتش موفق به دفع حمله صورت گرفته علیه فرماندهی کل نیرو‌های مسلح شد و درگیری میان دورطرف در فرودگاه بین‌المللی خارطوم پس از تلاش نیرو‌های پشتیبانی سریع برای کنترل آن در جریان است.

از سوی دیگر، فرمانده گارد ریاست جمهوری ارتش سودان نیز اعلام کرد که ارتش کنترل کامل فرماندهی کل را در دست دارد و «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی این کشور در مکانی امن است و شخصا عملیات نظامی را زیر نظر دارد.

اما شبه‌نظامیان واکنش سریع با انتشار بیانیه‌ای ادعا کردند که در حال حاضر کنترل کاخ ریاست‌جمهوری و بیت الضیافه و فرودگاه‌های خارطوم، مروی و الابیض را در دست گرفته‌اند.

یک منبع آگاه نظامی در ارتش سودان، به الجزیره اعلام کرد که ارتش کنترل مقر‌های نیرو‌های پشتیبانی سریع را در طیبه و سوبا در جنوب خارطوم و نیز مقر ریاست این نیرو‌ها واقع در نزدیکی فرماندهی کل ارتش را به دست گرفته است و آن‌ها را از منطقه «الریاض» در شرق پایتخت عقب رانده است.

یک منبع آگاه در دولت سودان به الجزیره گفت که قرار بود صبح امروز نشستی میان البرهان و «محمد حمدان دقلو» مشهور به حمیدتی فرمانده نیرو‌های پشتیبانی سریع برگزار شود و پیش از برگزاری این دیدار، درگیری‌های امروز رقم خورد.

خبرگزاری تاس به نقل از سفیر روسیه در خارطوم، نوشت که انتظار می‌رود تا چند ساعت دیگر این درگیری‌ها به پایان برسد و طرفین به سمت مذاکره بروند.

الجزیره به نقل از «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نوشت: ممکن است بازیگران دیگری باشند که تلاش می‌کنند جلوی پیشرفت حاصل شده برای تشکیل دولت غیرنظامی در سودان را بگیرند.

اسکای نیوز نیز از پرواز جنگنده‌های ارتش بر فراز آسمان خارطوم خبر داد و سپس شبکه المیادین به نقل از ارتش سودان نوشت که نیروی هوایی این کشور، در حال انجام عملیاتی ویژه برای کنترل «رفتار غیرمسئولانه شبه نظامیان شورشی پشتیبانی سریع» است.

ارتش سودان همچنین طی بیانیه‌ای اعلام کرد که شبه‌نظامیان پشتیبانی سریع کنترل هیچ فرودگاهی از جمله مروی را در دست ندارند و ادعا‌های طرح شده در چارچوب جنگ روانی است.

در بیانیه ارتش سودان آمده است: نیرو‌های مسلح، کنترل کلیه پایگاه‌ها و فرودگاه‌های کشور را در دست دارند و همچنان به دفاع و انجام وظیفه قانونی، ملی وخود می‌دهند.

در ادامه این بیانیه آمده است که نیرو‌های پشتیبانی سریع از مقر‌های خود گریخته‌اند و تجهیزات نظامی خود را در خیابان‌ها رها کرده‌اند.

در پی تشدید این درگیری‌ها، حزب الامه سودان به ریاست «صادق المهدی» ارتش و نیرو‌های پشتیبانی سریع را به آتش‌بس فراخواند.

سودان پس از کودتای نظامی که در اکتبر ۲۰۲۱ روی داد، در هرج و مرج شدیدی به سر می‌برد. در هفته‌های اخیر ارتش و نیرو‌های پشتیبانی سریع در خارطوم و اطراف آن، نیرو و سلاح جمع‌آوری کرده بودند. پیش از آن نیز، ارتش حضور خود را در مرکز شهر تقویت و خودرو‌های زرهی را تقریباً در تمام تقاطع‌های منتهی به کاخ ریاست جمهوری کشور مستقر کرده بود.

رتش سودان پنجشنبه گذشته نسبت به درگیری با نیروی شبه نظامی قدرتمند این کشور که نیروهایش را در پایتخت و دیگر شهر‌ها مستقر کرده است، هشدار داده بود.

اختلاف بین ارتش و نیرو‌های پشتیبانی سریع در سودان که هر دو با هم کودتای اکتبر ۲۰۲۱ در این کشور را هدایت کردند، در ماه‌های اخیر تشدید شده است و موجب به تاخیر افتادن امضای توافقنامه مورد حمایت بین‌المللی با احزاب سیاسی برای احیای گذار دموکراتیک در کشور شده است.

برچسب ها: بحران در سودان
bato-adv
bato-adv
bato-adv