bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۲۵۳۸۹
وزرای خارجه گروه هفت کشور صنعتی بر عدم اقدامات یکجانبه و جبری در تنگه تایوان تاکید کردند

هشدار گروه ۷ به چین

هشدار گروه ۷ به چین

کشور‌های «جی هفت» می‌خواهند هرچه سریع‌تر نیروگاه‌های زغال‌سنگی خود را تعطیل کنند، حتی اگر این نیروگاه‌ها دارای دستگاه‌های جداکننده‌ای باشد که می‌تواند گازکربنیک را جدا و به جای انتشار مستقیم به هوا به صورت مایع ذخیره کند. در عین حال سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌ها و پایانه‌های گاز طبیعی همچنان باید امکان‌پذیر باشد تا تامین انرژی تضمین شود.

تاریخ انتشار: ۰۸:۳۹ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۲

جلسه وزرای خارجه کشور‌های عضو گروه ۷ کشور صنعتی، از روز یکشنبه در شهر کاروئیزاوا در ناحیه ناگانو آغاز شد. در روز دوم این نشست وزرای خارجه گروه ۷ نسبت به اقدام‌های چین علیه تایوان موضع‌گیری کردند. در این نشست وزرای خارجه ۷ کشور صنعتی مخالفت خود را با هرگونه تلاش برای تغییر یکجانبه وضعیت جاری تنگه تایوان اعلام و بر اهمیت صلح و ثبات در این منطقه تاکید کردند. وزیر خارجه ژاپن به عنوان رییس دوره‌ای نشست وزرای خارجه گروه ۷ از اعضای این گروه خواسته بود تا موضعی قاطع و واحد در مورد مساله تایوان اتخاذ کنند. هایاشی یوشیماسا، وزیر خارجه ژاپن زمان برگزاری این اجلاس را در شرایط «نقطه عطف بین‌المللی» توصیف کرد. هایاشی تاکید کرد: «این اجلاس باید عزم قوی گروه هفت را برای دفاع از نظم جهانی مبتنی بر قانون به جهانیان نشان دهد.»

به گزارش اعتماد، اجلاس وزرای خارجه گروه ۷ که در شهر توریستی کاروئیزاوا در مرکز ژاپن جریان دارد تا امروز ادامه خواهد داشت که پیش‌زمینه برگزاری اجلاس سران گروه ۷ است که از ۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت امسال در شهر اوکیناوا برگزار خواهد شد. یک مقام ارشد وزارت خارجه امریکا در گفتگو با رویترز گفته است که با توجه به افزایش تنش‌ها در اطراف تایوان وزرای خارجه گروه ۷ توافق کردند که ایستادگی در برابر «هر اقدام جبری» یا تلاش چین برای کنترل تنگه تایوان ضروری است. به نوشته رویترز یکی از اصلی‌ترین دستور کار‌های گفت‌وگوی وزرای خارجه گروه ۷ در اجلاس سه روز کاروئیزاوا، نگرانی‌ها در مورد موضع روز به روز تهاجمی‌تر چین علیه تایوان و در مجموع رویکرد چین در حوزه اقیانوس‌های آرام و هند بود. مقام ارشد وزارت خارجه امریکا به خبرنگاران گفته است: «پیام میان کشور‌های گروه ۷ یکسان بود که می‌خواهیم با چین در حوزه‌هایی که چین آمادگی همکاری داشته‌باشد، آماده همکاری هستیم.» وی در عین حال تاکید کرد: «با این حال ما قطعا در مقابل هرگونه اقدام جبری، هر تلاش برای دستکاری در بازار آزاد و هر عملی برای تغییر وضعیت جاری تنگه تایوان، ایستادگی می‌کنیم.»

اظهارات وزرای خارجه کشور‌های گروه ۷ واکنشی به اظهارات اخیر امانوئل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه بود که در سفر اخیرش به چین تاکید کرده‌بود که اروپا در برابر اقدام نظامی چین علیه تایوان مداخله نخواهد کرد. انتظار می‌رود اختلاف نظر در مورد نحوه مواجهه اروپا با تنش‌های نظامی چین و تایوان در تدوین بیانیه پایانی اجلاس وزرای خارجه گروه ۷ که امروز منتشر می‌شود، منعکس شود. آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان هم روز یکشنبه در پاسخ به این سوال که آیا گروه ۷ از تایوان در شرایط مواجهه نظامی با چین حمایت خواهد کرد یا نه، گفته بود: «علاقه ما کاهش تنش است.» وی تاکید کرد: «به همین دلیل گمانه‌زنی در این مورد اگر چنین شود و چنان شود، در حال حاضر کار درستی نیست. اما باید این را هم روشن کنیم که تشدید تنش نظامی را نمی‌پذیریم.» جوزپ بورل، نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم روز یکشنبه تاکید کرد که روابط اروپا با چین براساس عملکرد دولت چین تنظیم خواهد شد. بورل تصریح کرد که چین «یک شریک، یک رقیب و هماورد سیستماتیک» است. بورل گفت: «هر آنچه در تنگه تایوان رخ دهد برای ما بسیار مهم است.»

هفته گذشته چین رزمایش هوایی و دریایی بزرگی در تنگه تایوان برگزار کرد. این رزمایش در واقع نمایش قدرت چین در واکنش به دیدار تسای اینگ-ون، رییس‌جمهور تایوان با کوین مک‌کارتی، رییس مجبس نمایندگان امریکا بود. روز دوشنبه ایالات‌متحده امریکا یک ناو جنگی را به تنگه تایوان اعزام کرد. این نخستین عبور نظامی امریکا از تنگه تایوان پس از رزمایش‌های اخیر چین در اطراف تایوان بود.

واکنش چین به هشدار‌های گروه ۷ در مورد تایوان

وانگ وبین، سخنگوی وزارت خارجه چین، در واکنش به اظهارات مقام‌های کشور‌های عضو گروه ۷ در مورد وضعیت تنگه تایوان گفت: «اگر واقعا نگران وضعیت تنگه تایوان هستید، اول باید مشخص کنید که ریشه‌های تنش در تنگه تایوان از کجا شکل گرفته است؟» به گزارش سی‌جی‌تی‌ان چین، این مقام چینی تاکید کرد که واقعیت این است که نیرو‌های هوادار استقلال تایوان در این جزیره با حمایت و پشتیبانی نیرو‌های خارجی، هر کاری می‌کنند تا فعالیت‌های جدایی‌طلبانه را ترویج کنند، اقداماتی که باعث می‌شود وضعیت جاری در تنگه تایوان به هم بخورد و عامل اصلی تنش در این منطقه است.

وی گفت: «تاکید بر سیاست چین واحد و رد کردن استقلال تایوان، برای حفظ ثبات تنگه تایوان و صلح و آرامش منطقه، ضروری است.» به گفته این دیپلمات چینی، برخی ادعا می‌کنند که از چین واحد حمایت می‌کنند، اما در عمل نسبت به اقدامات جدایی‌طلبانه استقلال‌طلبان تایوان بی‌تفاوت هستند و حتی هم پنهانی و هم علنی از آن حمایت و پشتیبانی می‌کنند. وانگ تاکید کرد: «تن‌ها یک چین در جهان وجود دارد، تایوان بخش جدایی‌ناپذیر از چین است و دولت جمهوری خلق چین تنها هویت حقوقی است که کل چین را نمایندگی می‌کند.» وی هشدار داد کشور‌هایی که نسبت به مساله تایوان نگران هستند، باید بدانند که مساله تایوان یک مساله داخلی مربوط به چین است و چین اجازه دخالت خارجی در آن نمی‌دهد.

موضع وزرای خارجه گروه ۷ در مورد جنگ اوکراین

وزیر خارجه ژاپن در پی جلسه وزرای خارجه گروه ۷ تاکید کرد: «در گفتگو‌ها تاکید شد که باید هرگونه تلاش برای بر هم زدن وضع جاری به صورت یکجانبه، تهاجم روسیه به اوکراین و تهدید به استفاده از سلاح اتمی را قاطعانه رد کرد.» هایاشی یوشیماسا تصریح کرد که ضروری است اتحاد میان کشور‌های گروه ۷ و دیگر کشور‌های همفکر برای حمایت از اوکراین حفظ شود. وزرای خارجه گروه هفت در این نشست تاکید کردند که روسیه باید به صورت فوری و بدون پیش‌شرط تمام نیرو‌ها و تجهیزات خود را از خاک اوکراین خارج کند. وزرای خارجه تاکید کردند که ادبیات روسیه در مورد سلاح هسته‌ای غیرقابل قبول است و توافق کرده‌اند که «در جلوگیری از و واکنش به دور زدن تحریم‌ها توسط طرف‌های ثالث در تامین سلاح برای روسیه، هماهنگ عمل کنند.»

توافق وزرای انرژی و محیط‌زیست گروه ۷ برای استفاده از انرژی‌های تجدید‌پذیر

وزیران انرژی و محیط‌زیست هفت کشور برتر صنعتی جهان در نشست خود در ژاپن بر سر گسترش قابل توجه استفاده از انرژی بادی تا سال ۲۰۳۰ به توافق رسیدند. همچنین توافق شده که تولید برق از انرژی خورشیدی نیز افزایش یابد. به گزارش دویچه وله، گروه هفت که شامل هفت کشور صنعتی پیشرو در جهان است در نشست خود در شهر ساپورو در شمال ژاپن توانست بر سر اهدافی در مسیر گسترش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به توافق برسد. مطابق سند پایانی این نشست، وزیران محیط‌زیست و انرژی امریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و کانادا بر سر گرفتن اهدافی مشخص جهت گسترش انرژی خورشیدی و بادی توافق کرده‌اند. طبق سند پایانی، قرار شده که تا سال ۲۰۳۰ میلادی ظرفیت استفاده از انرژی بادی در دریا به حدود ۱۵۰ گیگاوات برسد که با بازدهی ۱۵۰ نیروگاه اتمی برابری می‌کند.

نیروگاه‌های بادی دریایی یا فراساحلی شامل مجموعه‌ای از توربین‌ها می‌شوند که از انرژی باد روی سطح آزاد آب‌ها استفاده کرده و آن را به برق تبدیل می‌کنند. به علاوه، در نشست گروه هفت بنا شد که هزار گیگاوات سیستم اضافی فوتوولتاییک نصب شود. آلمان تصمیم گرفته تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت انرژی خورشیدی خود را حدود ۱۵۰ گیگاوات افزایش داده و بر بازدهی انرژی بادی فراساحلی خود نیز ۲۲ گیگاوات بیفزاید. گروه هفت همچنین تصمیم گرفت از ساختن نیروگاه جدید زغال‌سنگی دست کشیده و تعطیلی این نیروگاه‌ها را سرعت بخشد. برخی از کشور‌ها سال ۲۰۳۰ را برای حذف تدریجی کربن پیشنهاد کرده بودند که در نشست بر سر آن تصمیمی گرفته نشد.

کشور‌های «جی هفت» می‌خواهند هرچه سریع‌تر نیروگاه‌های زغال‌سنگی خود را تعطیل کنند، حتی اگر این نیروگاه‌ها دارای دستگاه‌های جداکننده‌ای باشد که می‌تواند گازکربنیک را جدا و به جای انتشار مستقیم به هوا به صورت مایع ذخیره کند. در عین حال سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌ها و پایانه‌های گاز طبیعی همچنان باید امکان‌پذیر باشد تا تامین انرژی تضمین شود.

برچسب ها: تنگه تایوان
bato-adv
bato-adv
bato-adv